یکشنبه ۸ مرداد ۱۳۹۱ - ۰۹:۵۷
صفحه امروز؛ 29 جولای

ایویند جانسون، بوث تارکینگتون، استنلی کونیتز، چستر هایمز، ادوین اوکانر و هری مولیش از نویسندگانی هستند که نامشان با تقویم ادبی امروز گره خورده است.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، هر یک از این نویسندگان با آثار مانایشان دریچه ای جدید به جهان دانایی گشوده‌اند. 

ایویند جانسون
ایویند جانسون، نویسنده سوییسی چنین روزی در سال 1900 به دنیا آمد. او فعالیت ادبی اش را از سال 1924 آغاز کرد و آثار شاخص بسیاری خلق کرد که از جمله آن‌ها می توان به «زندگی تو اینجاست» سال 1935، «بازگشت به ایتاکا» سال 1946 و «روزهای اقبال او» سال 1960 اشاره کرد. او سال 1957 به عنوان یکی از اعضای آکادمی سوییس انتخاب شد و سال 1974 همراه هری مارتینسون به صورت مشترک جایزه نوبل ادبیات را از آن خود کرد. این نویسنده سرشناس آگوست 1976 از دنیا رفت. 

بوث تارکینگتون
بوث تارکینگتون، رمان نویس و نمایشنامه نویس آمریکایی چنین روزی در سال 1869 به دنیا آمد. او یکی از سه نویسنده ای است که بیش از یکبار جایزه پولیتزر را در بخش داستان به خانه برده‌اند. دو نویسنده دیگر هم ویلیام فاکنر و جان آپدایک بوده‌اند. «امبرسون های باشکوه» یکی از مهم‌ترین رمان های وی است که سبب شهرت وی شد و با اقتباس از آن فیلمی سینمایی توسط اورسون ولز نیز ساخته شد. همین رمان جزو فهرست 100 رمان برتر دنیا نیز جای دارد. «هفده» و «کنسرت بهاری» از دیگر آثار او هستند. وی سال 1946 از دنیا رفت. 

استنلی کونیتز
استنلی کونیتز، شاعر آمریکایی چنین روزی در سال 1905 در ماساچوست به دنیا آمد. او در طول فعالیت ادبی‌اش دوبار یعنی در سال 1974 و 2000 به عنوان ملک الشعرای آمریکا از سوی کتابخانه ملی کنگره انتخاب شد. نخستین مجموعه شعر او با نام «چیزهای روشنفکرانه» در سال 1930 و دومین مجموعه شعرش با عنوان «گذرنامه جنگ» 14 سال بعد منتشر شد. در سال 1959 سومین کتابش با عنوان «اشعار منتخب: 1958-1928» منتشر و برنده جایزه پولیتزر شد. او در سال های زندگی ادبی اش جوایز بسیاری را کسب کرد که از جمله آن‌ها می توان به جایزه کتاب ملی آمریکا، مدال ملی هنر و مدال رابرت فراست اشاره کرد. او 12 مجموعه شعر و هفت کتاب غیرشعری در کارنامه‌اش دارد. وی ماه «می» 2004 از دنیا رفت. 

چستر هایمز
چستر هایمز، نویسنده آمریکایی چنین روزی در سال 1909 در خانواده‌ای متوسط به دنیا آمد. وی که 20 عنوان کتاب در کارنامه ادبی خود دارد نوشتن را از دوران حبسش در زندان آغاز کرد. در اواخر سال 1928 وی به جرم سرقت مسلحانه دستگیر و به 20 تا 25 سال زندان محکوم شد. در زندان داستان های کوتاه نوشت و آن‌ها را در مجله ملی منتشر کرد. نخستین داستانش را سال 1934 در مجله به چاپ رسانید. او نخستین رمانش را با عنوان «طرح سنگ اول» را نیز در زندان نوشت که درباره آتش سوزی مهیب زندان بود. این کتاب سال ها بعد با نامی دیگر منتشر شد. او سال 1936 از زندان آزاد شد و در کنار انجام کارهای پاره وقت نوشتن را دنبال کرد. در دهه 40 او به عنوان فیلمنامه نویس مشغول کار شد و دو رمانش را در همین دوره نوشت. «اگر او سر و صدا راه انداخت اجازه بده برود» و «جنگ صلیبی تنها» حاصل همین دوره است. او در دهه 50 راهی فرانسه شد و در سال 1958 جایزه بزرگ ادبیات پلیسی فرانسه را کسب کرد. مجموعه «کارآگاه هارلم» او نیز از شهرت بسیاری برخوردار است و از رمان «خشم در هارلم» او اقتباس سینمایی شده است. وی نوامبر 1984 از دنیا رفت.
 
ادوین اوکانر
ادوین اوکانر، نویسنده و روزنامه نگار آمریکایی چنین روزی در سال 1918 به دنیا آمد. او در سال 1951 نخستین رمانش با عنوان «پیشگویی» را نوشت و پس از آن در سال 1956 رمان دیگری با نام «آخرین هورا» را خلق کرد. او جایزه پولیتزر داستان سال 1962 را برای «در لبه دلتنگی» دریافت کرد. «من می رقصم» و «همه در خانواده» از دیگر آثار اوست. رمان ها او درباره زندگی و تجربیات ایرلندی های آمریکا  است و بیشتر بر زندگی سیاستمداران و روحانیون متمرکز شده است. وی که هشت عنوان کتاب در کارنامه اش داشت، مارس 1968 از دنیا رفت. 

هری مولیش
هری مولیش، بزرگترین نویسنده معاصر هلندی چنین روزی در سال 1927 به دنیا آمد. او بیش از 80 رمان، نمایشنامه، مقاله و دفتر شعر در کارنامه ادبی خود دارد که به بیش از 30 زبان زنده دنیا ترجمه شده است. «مولیش» نخستین رمان خود را زمانی منتشر کرد که تنها 24 سال داشت، اما با رمان «ترور» که در سال 1982 با موضوع مقاومت دربرابر اشغالگری آلمان در هلند منتشر شد، در سطح بین المللی به موفقیت رسید. در سال 1986 فیلمی با اقتباس از این رمان ساخته شد که دو جایزه گلدن گلوب و جایزه اسکار را از آن خود کرد. رمان فلسفی، علمی و اجتماعی وی با عنوان «کشف آسمان» که سال 1992 منتشر شد، در سال 2007 به عنوان بهترین کتاب هلندی از سوی خوانندگان انتخاب شد. او یکی از چهره هایی بود که همواره احتمال می‌رفت جایزه نوبل را از آن خود کند. وی اکتبر 2010 از دنیا رفت. 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها