شماره مرداد ماه «كتاب ماه فلسفه» منتشر شد. هراكليتس، مواجهات غزالي و همچنين فخر رازي موضوع برخي از مطالب اين شماره از نشريهاند.-
در بخش سخن سردبير اين ماهنامه با عنوان «شأن فلسفي» آمده است: «پس از پيروزي انقلاب اسلامي كه در راس آن شخصيت بزرگي قرار داشت كه جامع بين منقول و معقول و از عرفاي بزرگ معاصر بهشمار ميآمد، چنين انتظار ميرفت كه بهتدريج در پرتو چنين تغيير بنيادين سياسي اجتماعي كه صبغه فرهنگي داشت، اندك اندك شاهد شكوفايي و بالندگي دانشهاي عقلاني بهويژه فلسفه و نيز عرفان باشيم. اما پس از درگذشت اين نادره دوران، اميدها به نااميدي گراييد.
عامل اين درجازدنها چند چيز است: عدم اقبال جامعه فلسفي به فرهنگ نقد و نقدپذيري و پژوهشهاي مسالهمحور، انجماد و تعصب بر آراي پيشينيان، خودباختگي در برابر انديشههاي فلسفي غرب. از سوي ديگر شاهد حركتهاي ضدفلسفي و ضدعرفاني گروهي هستيم كه متاسفانه هيچ بنيان و ريشه علمي نداشته و با تمامي ابزارهاي سطحي، غيرعلمي و عوامفريبانه تلاش ميكنند با برخوردهاي شعاري و فريبنده و با تمسك به ظواهر نصوص ديني، فلسفه اسلامي و فيلسوفان مسلمان را به انزوا بكشانند.»
«هراكليتس» با ترجمه فريدالدين رادمهر، «خودشناسي فلسفي» نوشته غلامرضا رحماني، «مباني عرفان نظري» نوشته سعيد رحيميان، «اوراد الليالي و الايام» نوشته ابن عربي، «حيات معنوي مولوي» نوشته مهدي كمپانيزارع و همچنين مجموعه مقالات «غزاليپژوهي» از جمله كتابهايي هستند كه در شماره پنجاه و نهم كتاب ماه فلسفه معرفي و بررسي شدهاند.
نظر شما