شنبه ۷ مرداد ۱۳۹۱ - ۱۱:۰۲
صحرايي، داستان «حسن و منيژه» را نوشت

زندگينامه داستاني شهيد سيدحسن حق‌نگهدار به قلم اكبر صحرايي در قالب کتاب «حسن و منيژه» نوشته شده است. اين اثر در 400 صفحه توسط کنگره سرداران و 14 هزار و 600 شهید استان فارس تا پايان امسال منتشر مي‌شود.-

اكبر صحرايي در گفت‌وگو با خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، از نگارش زندگينامه داستاني شهيد سيدحسن حق‌نگهدار خبر داد و افزود: وي از فرماندهان محورهای عملیاتی در لشكر 19 فجر و از افراد شاخص در دوران هشت سال دفاع‌مقدس بود. اخلاقي خاصي داشت و هم شجاع و هم بسيار شوخ‌طبع بود.

اين داستان‌نویس با تاكيد بر اين‌كه درباره اين شهيد تاكنون كتابي منتشر نشده است گفت: نگارش اين زندگينامه در طرح كنگره شهدای استان فارس براي مكتوب كردن سرگذشت سرداران اين استان بود. شناخت كلي كه از شهيد حق‌نگهدار داشتم و نيز شوخ‌طبعي او باعث شد تا زندگي اين سردار را انتخاب كنم زيرا پيش از اين در حوزه طنز دفاع‌مقدس كار كرده‌ام و مي‌توانم از اين ويژگي براي جذابيت‌بخشي به اثر استفاده كنم.

صحرايي، نقطه آغاز اين زندگينامه داستاني را اعزام حق‌نگهدار به جبهه سوسنگرد در سال 1359 عنوان كرد و افزود: سير اين داستان تا زمان شهادت وي در عمليات بيت‌المقدس هفت در سال 1367 و زمان پاتک ارتش صدام بعد از پذيرش قطعنامه 598 از سوي ايران، ادامه دارد.  

وي درباره منابعي كه در نگارش كتاب از آن‌ها استفاده كرده گفت: علاوه بر اطلاعاتي كه از اين شهید داشتم، از پرونده و اسناد و عكس‌های او و مصاحبه با همسرش نيز استفاده كردم. در اين منابع نكته قابل توجهي وجود داشت و آن نامه‌نگاري‌های شهيد با همسرش بود. در متن اين نامه‌ها از مسايل سياسي، فرهنگي و نظامي هم صحبت شده است.

صحرايي افزود: اين نامه‌نگاري هم ماجرایي دارد. شهيد حق‌نگهدار با اصغر اتحادپور، برادر همسرش همرزم بوده و به پيشنهاد وي با منيژه ازدواج می‌کند. پس از شهادت اصغر در يك عمليات، نوشتن اين نامه‌ها آغاز می‌شود.

اين داستان‌نویس درباره انتخاب قالب زندگينامه داستاني براي اثرش گفت: زندگي اين شهيد به دليل فراز و نشيب‌ داراي ظرفيت نگارش در اين قالب بود و به واسطه آن مي‌توانستم وقايع تاريخي جنگ را هم به مخاطب منتقل كنم زيرا از وقايع مهمي همچون درگيري‌هاي سوسنگرد، آزادسازی خرمشهر، پذيرش قطعنامه 598 و پاتك دوباره دشمن سخن به میان می‌آید.

صحرايي درباره انتخاب عنوان «حسن و منيژه» براي كتابش افزود: وقتي به نامه‌‌هاي اين دو فرد كه اساس زندگي آن‌ها در دوران دفاع‌مقدس شده بود نگاه مي‌كردم بي‌اختيار به ياد كتاب «حسن و محبوبه» دكتر علي شريعتي می‌افتادم و نام «حسن و منيژه» را به کتاب دادم.

وي در پايان گفت: اين كتاب که در 400 صفحه به پايان رسيده است، توسط كنگره سرداران و 14 هزار و 600 شهيد استان فارس تا پايان امسال منتشر مي‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط