«رابطه علم و دین» عنوان اثری است که نویسنده آن میکوشد با نظر به تحولات جهانی و صنعتی شدن جوامع، ارتباط دانش بشری و دستورات و قوانین الهی را بازگو کند.-
مضامین این اثر در چهار بخش ارایه شدهاند. «چگونگی رابطه قرآن با مسایل علمی و تجربی»، «آیات قرآن در زمینه علوم مختلف»، «خطر سعی در تطبیق دادن کلیه مسایل جدید بر آیات قرآن» و «آیا همه علوم در قرآن هست؟» عناوین بخشهای این کتابند.
از بخشهای جالب توجه این کتاب میتوان به نخستین خطوط متن این اثر با عنوان «عالم در نظام توحیدی مددکار مستضعفین است» اشاره کرد که در آن چنین نوشته شده است: «... برخلاف نظر آنها که میگویند انسان یا باید به دنبال علم برود یا به دنبال مذهب، یا عالم باشد یا مذهبی، باید گفت که هیچ عالم راستینی نمیتواند مذهبی نباشد و هیچ مذهبگرای اندیشمندی نمیتواند خود را از فراگیری علم بینیاز بداند.»
مولف اثر درصدد است با استناد به آیات قرآنی ارتباط مبانی دینی و موضوعات قرآنی را با یافتههای نوپدید بشر و مسایل علمی بازگو کند و یادآور شود که دین و اندیشه همواره همسو و با یکدیگر در تعامل بودهاند. به اعتقاد نویسنده این کتاب، اسلام دینی است که همگان را به تحصیل علم ترغیب و تشویق میکند و با هشدار دادن به عقل، فکر، گوشها و چشمها آنها را به کار میاندازد تا بیشتر کنجکاوی کنند و به فراگیری علم رویآورند.
نخستین چاپ ویرایش جدید کتاب «رابطه علم و دین» را موسسه چاپ و انتشارات بعثت سال 91 در 80 صفحه با شمارگان هزار نسخه و به بهای 25 هزار ريال منتشر کرده است.
نظر شما