سه‌شنبه ۲۷ تیر ۱۳۹۱ - ۱۲:۵۹
ضرورت بررسی دیدگاه امام(ره) در کتاب‌های مربوط به قطعنامه 598

تعداد کتاب‌های مستقل درباره وقایع و مسایل پذیرش قطعنامه 598 در سال 1367 کم و سردار بني‌لوحي معتقد است كه توجه به آراء و دیدگاه امام خمینی(ره) در كنار تاريخ دفاع‌مقدس لازمه نگارش كتاب با موضوع اين قطعنامه است.-

سردار سيدعلي بني‌لوحي در گفت‌وگو با خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا)، درباره نگارش كتابي مستقل درباره قطعنامه ۵۹۸ که ۲۷ تیر ۱۳۶۷ از سوی ایران پذیرفته شد اظهار كرد: در تحقيق و نگارش درباره وقايع هشت سال دفاع‌مقدس بايد به هر قسمت از آن به درستي پرداخت تا به نتايج صحيح دست يافت.

این نویسنده دفاع مقدس افزود: كتاب‌هاي مختلفي درباره سير تاريخي هشت سال دفاع‌مقدس نوشته شده است كه در پايان به قطعنامه 598 مي‌پردازند اما مهم‌ترين محور در نگارش كتابي مستقل از اين قطعنامه علاوه بر توجه به تاريخ دفاع‌مقدس، رجوع به آراء امام (ره) است.

سردار بني‌لوحي ادامه داد: در نگارش اين نوع كتاب‌ها بايد دیدگاه و صحبت‌هاي امام (ره) را اصل تحقيق قرار داد و علل پذيرش قطعنامه را تحليل كرد. امام (ره) رهنمودهاي بسياري داشتند مانند این نظر دفاعي ايشان كه فرمودند، ما براي اداي تكليف جنگيديم و نتيجه فرع آن بوده است.

وي افزود: در موضوع قطعنامه 598 كتاب‌های مستقل کمی نوشته شده اما آثار بسیاری هستند که به اين مساله اشاره دارند. اين قطعنامه در سازمان ملل تصويب شد و ايران 10 ماه بعد آن را به صورت رسمي پذيرفت زيرا در ‌آن زمان امام فرمودند، قطعنامه را رد نكنيد و مثبت منظور كنيد. بنابراين در اين قطعنامه نقاط مثبت و قابل پيگيري وجود دارد مانند اين‌كه چرا اين قطعنامه بعد از 10 ماه از سوي ايران پذيرفته شد و ديگر آن‌كه‌‌ به واقع با پذيرش قطعنامه جنگ تمام شد.

بني‌لوحي ادامه داد: پذيرش قطعنامه از طرف ما بود اما عراق آن را نپذيرفت و تا يك ماه بعد هم به حملات خود ادامه داد كه با شكست در اين نبرد‌ها قطعنامه را پذيرفت و بعد از پذيرش قطعنامه، صدام در تلوزيون كشور خود اعلام كرد كه: «ما مي‌دانستيم [امام] خميني يك مذهبي است ولي نمي‌دانستيم كه او يك استراتژيك بزرگ است و با پذيرش قطعنامه كمر ما را شكست.» پذيرش اين قطعنامه هر چند در ظاهر براي ما مشكل ايجاد كرد اما كمر صدام را شكست و از سوي دیگر باعث شد تا پس از پذيرش قطعنامه 598، عراق قرارداد 1975 را كه خط مرزي عراق و ايران را مشخص مي‌كرد بپذيرد. صدام خود نيز به اين مساله اعتراف كرد كه «ايران به آنچه مي‌خواست رسيد.» بنابراين ما در اين جنگ پيروز شديم و دشمن به هيچ يك از اهداف خود دست نيافت.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها