به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، نشست نقد و بررسی کتاب «مثلث تندرستی» عصر امروز، 25 تیرماه از ساعت 15 با حضور علیاکبر میرزاآقایی (خوانساری) مولف این اثر، در کتابخانه آیتالله طالقانی برگزار شد.
در این نشست، میرزاآقایی از تجربیات خود و انگیزههایش برای نگارش چنین کتابی سخن گفت و راهکارهایی را برای حفظ تندرستی به حاضران ارایه داد.
وی در این مراسم به توصیف محتوای کتاب خود پرداخت و آن را حاصل تجربه بخشی از زندگی خود دانست.
میرزاآقایی درباره مثلث تندرستی و کتابی که بر اساس این موضوع نوشته چنین توضیح داد: این کتاب با بهرهگیری از آموزههای قرآنی، آموزشی آسان و کاربردی برای افرادی است که میخواهند به تناسب وزن دست یابند و به افراد یادآوری میکند که خوردن بدون فکر و بیمحابا مشکلات زیادی را برای انسان به وجود میآورد.
اين متخصص طب سنتي از مشکلات اضافهوزن در جامعه سخن گفت و افزود: من در تمرینهای رفتاری برای کم کردن وزن، به این مثلث سلامتی رسیدم که سه ضلع آن، اراده، ورزش و نظم هستند.
میرزاآقایی در توضیح مثلث تندرستی که مفاهیم کتاب هم بر پایه آن نوشته شدهاند توضیح داد: نخستین ضلع این مثلث، اراده فرد است؛ زیرا تا زمانی که فرد نخواهد، تغییری در او به وجود نمیآید. از سوی دیگر، غذاخوردن اغلب افراد نظم و ترتیب ندارد. به عبارتی زمان و مکان برای ما اهمیتی ندارد، در حالیکه خلقت آسمانها و زمین هم بر اساس نظم است و خوردن هم باید منظم و بهموقع باشد.
این نویسنده و پژوهشگر، توجه به دیدگاههای موجود در طب سنتی و اسلامی را ضروری دانست و گفت: در این کتاب توضیحاتی درباره ساعت بیولوژیک بدن هم آمده و به مخاطب نشان میدهد که بدن در ساعتهای مختلف شبانهروز عملکردهای متفاوتی دارد و به همین دلیل باید غذاهای سالم و تعریفشدهای را در ساعتهای مشخصی خورد. توصیههایی که در طب سنتی کشور ما آمده هماکنون در دانشگاههای مطرح جهان چون هاروارد به شکل مدرن تدریس میشوند و ما نباید به این تجربیات و آموختهها بیتفاوت باشیم.
به گفته میرزاآقایی، وی برای نگارش این کتاب علاوه بر تجربیات شخصی خود، از آثار دانشمندان علوم رفتاری، قرآن مجید و احادیث بزرگان دین هم بهره برده است. او در توضیح کتاب افزود: عمر انسان آنقدر طولانی نیست که بتواند همه چیز را تجربه کند. در این کتاب نکاتی که در آثار مختلف آسمانی بیان شده بودند جمعآوری شده، برای مثال در کتاب آفرینش بر خوردن دو وعده غذایی صبحانه و شام در شبانهروز تاکید شده و جایی مطلبی مبنی بر اینکه شام باید حذف شود ذکر نشده است. با نگاهی به همین دستورها میتوانیم راههای حفظ سلامتی خود را بیابیم.
وی در ادامه به برخی قصهها و حکایتهای کهن ایرانی اشاره کرد و گفت: از زمانهای قدیم این توصیههای بهداشتی در کشور ما وجود داشته و بر اهمیت غذای سالم و منظم هم تاکید شده است.
ورزش به عنوان ضلع سوم مثلث سلامتی، موضوعی بود که میرزاآقایی در تشریح آن چنین گفت: غذا خوردن باید با تحرک همراه باشد و این تجرک فقط به معنی ورزش حرفهای نیست. فرد در طول روز باید فعالیت بدنی داشته باشد و با رعایت همین نکات ساده میتوان از بروز بسیاری از بیماریها پیشگیری کرد.
این مولف درباره کتاب «مثلث تندرستی» اضافه کرد: من این کتاب را با عشق نوشتم، در سراسر آن بر اهمیت تغذیه سالم تاکید کردم و کوشیدم آن را برای زندگی امروز افراد و آیندهشان سودمند کنم. برای مثال در بخشی از فصل سوم وضعیت انسان آینده ترسیم و شرایطی که کارگران، کارمندان و مدیران از نظر سلامتی در کشور دارند بررسی شده است.
وی چاقی را یکی از مشکلات کارمندان ادارهها و سازمانهای کشور دانست و افزود: باید راهکارهایی برای مقابله با این مشکل ارایه شود که یکی از آنها میتواند اختصاص یافتن مسیرهای ویژهای برای دوچرخهسواران باشد.
به گفته میرزاآقایی، در کتاب «مثلث تندرستی» مسایل مختلفی در کنار هم ذکر شدهاند. برای مثال در بخشی هرمهای غذایی کشورهای مختلف آمده و مسایل مربوط به فرسودگی شغلی، آداب غذاخوردن، کیفیت و کمیت غذاها و اهمیت خندیدن ذکر شده است.
وی در پایان به پرسشهاي حاضران در این نشست پاسخ داد و از اصولی سخن گفت که به عقیده وی با رعایت آنها فرد میتواند از ابتلا به بسیاری از بیماریها جلوگیری کند.
چاپ پنجم کتاب «مثلث سلامتي» از سوی انتشارات نظری در 394 صفحه و به بهای پنجهزار تومان منتشر شده و در آن درباره مباحثی چون تاثیر تغذیه و آموزش آسان و کاربردی برای سلامتی افراد چاق و لاغر مطرح شده است.
یکشنبه ۲۵ تیر ۱۳۹۱ - ۲۲:۰۸
نظر شما