سرپرست دفتر امور چاپ وزارت ارشاد در کنفرانس ملی مدیریت کیفیت در چاپ:
صنعت چاپ باید همتراز سایر صنایع قرار گیرد
یوسف افراش، سرپرست دفتر امور چاپ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در مراسم افتتاح دومین کنفرانس ملی مدیریت کیفیت در چاپ با اشاره به اهمیت مقوله کیفیت در صنعت چاپ گفت: صنعت چاپ در کشور ما باید به جایگاه واقعی خود دست یابد و همتراز سایر صنایع مورد توجه واقع شود؛ این کنفرانس به دستیابی این هدف یاری میرساند.-
در ابتدای مراسم، یوسف افراش، ضمن خیر مقدم به حاضران در مراسم، گفت: باید به موضوع کیفیت در صنعت چاپ، نگاه تحلیلی داشته باشیم. زمانی که بحث کیفیتی و روشهای مدیریت کیفیت پیش میآید ناخودگاه ذهنها به سمت کشورهایی مانند ژاپن و آلمان گرایش پیدا میکند ولی در گذشته، به ویژه در زمان صفویان ایرانیان به مقوله کیفیت توجه بسیاری داشتند.
وی افزود: پس از انقلاب اسلامی و به ویژه در دو دهه اخیر، افول ایران در زمینه کیفیت تا حدی جبران شده و توانستیم ظرفیتهای خود را نشان دهيم و در تولید علم در جهان پیشتاز باشیم.
سرپرست دفتر امور چاپ در بخش دیگر از سخنانش با اشاره به این که در صنعت چاپ نیز باید با اتکا به قابلیتها و استفاده از سیستمهای کیفیت و مدیریت در مسیر باورمندی گام بگذاریم، تاکید کرد: این کنفرانس کاربرد تعلیمی آموزشی دارد و در بعد عملی آن نیز باید تعالیمی استخراج شود که بیانگر اهتمام جدی کنفرانس به مقوله مهم کیفیت باشد.
وی ادامه داد: یکی از اهداف اصلی کنفرانس، توجه به سطح علمی، میزان باور به کیفیت و بالا بردن مدیریت کیفیت است. باید خودمان را محک بزنیم که کجا هستیم و به کجا میخواهیم برویم و چگونه قصد داریم این مسیر را طی کنیم.
هدف کنفرانس تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی
در بخش دیگر مراسم، خدایار صادقی، دبیر این کنفرانس، با اشاره به تقارن مبارک برگزاری این کنفرانس در سال تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی، تاکید کرد: هدف از این کنفرانس چیزی جز پشتیبانی از تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی نیست.
وی افزود: برگزاری این کنفرانسها در دو دوره، پیشتاز رسیدن به فهم و زبان مشترکی است که نهایتا نتیجه آن بهبود روش علمی در صنعت چاپ است.
صادقی در پاسخ به افرادی که از این گونه برنامهها انتظار معجزه دارند، گفت: آنچه رخ میدهد تحول است نه معجزه.
بازنگری متون کتابهای درسی در مسیر کنترل کیفیت
حسینی نیز در این مراسم، درباره چاپ و توزیع کتابهای درسی تاکید کرد: بعد از انقلاب اسلامی، بحث بازنگری متون کتابهای درسی مطرح بود که نیاز به تشکیلات و تجهیرات فنی و اداری داشت و در این راستا اداره کل چاپ و توزیع کتابهای درسی، این وظیفه را بر عهده گرفت و به تازگی در مسیر کنترل کیفیت نیز گام برداشتیم.
وی عنوان کرد: به دلیل وابستگی بالای صنعت چاپ به واردات و در دوره تحریمها، نیاز به مدیریت ایثارگرانه است. دانشآموزان ما شایسته بهترینها هستند و من شهادت میدهم تمام تلاش ما در این بخش، رسیدن به همین مسأله است.
فضای مجازی اهمیت صنعت چاپ را کاهش نداده است
سپس غفوریفرد، با اشاره به اینکه سرعت علوم بشری با رشد صنعت چاپ چندین برابر شده، گفت: با وجود اینترنت و فضای مجازی، صنعت چاپ اهمیت خود را از دست نداده و نشان میدهد که نشریات مکتوب علمی از اولویت بالایی در مجامع علمی جهان برخوردارند.
وی با اشاره به اهمیت مقوله کیفیت در تعالیم مذهبی گفت: در بخش صادرات صحیح نیست که کالاهای ایرانی از کیفیت برخوردار نباشد.
غفوریفرد، تاکید کرد: هزاره سوم، هزاره تولید نیست و با اشباع تولید مواجهیم؛ به همین دلیل مهندسان باید از نوآوری برخوردار باشند.
وی ادامه داد: کالاهای ایرانی، بیانگر هویت فرهنگیاند و با صادر کردن این کالاها، فرهنگ و هویت خود را صادر میکنیم. همچنین صنعت از هویت علمی برخوردار است و باید با دیدگاه علمی با استاندارهای جهانی همراه شود و از ظرفیتهای صنایع به ویژه صنعت چاپ در فرهنگ بهرهمند شود.
در ادامه مراسم، کلیپی تصویری با محتوای ارزیابی و مروری بر نخستین دوره کنفرانس ملی مدیریت کیفیت در چاپ که در سال 1388 برپا شده بود برای حاضران در جلسه پخش شد.
در نخستین روز دومین کنفرانس ملی مدیریت کیفیت در چاپ پنلهای تخصصی نیز برگزار ميشوند و اين همايش تا ساعت 19 امروز ادامه خواهد داشت.
نظر شما