یکشنبه ۲۵ تیر ۱۳۹۱ - ۱۶:۰۸

30 منتقد ادبی اسامی 10 رمان برگزیده ژوئن 2012 آلمان را منتشر کردند. در این فهرست رمان «مرغ و خروس‌های شکسپیر» به قلم رالف روتمان در مکان نخست ایستاده است.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از رادیو جنوب غربی، این نویسنده در این داستان تازه خود که در 211 صفحه در انتشارات سورکمپ منتشر شده ماجرای شخصیتی به عنوان فریتس را روایت می‌کند که یک گیتاریست جوان است و به ویلیام شکسپیر فکر می‌کند. 

«روتمان» در سال 1953 در «شلسویگ» به دنیا آمده و در منطقه «رور» در نزدیکی «اوبرهاوزن» رشد کرده است. وی پس از مدرسه ابتدایی یک دوره کارآموزی را به عنوان بنا ادامه داد و شغل‌های گوناگونی را پشت سر گذاشت. این نویسنده از سال 1976 در برلین زندگی می‌کند؛ شهري که در سال 1984 نخستین اثر ادبی‌اش را که دیوان شعری با عنوان «خراش» بود منتشر کرد. در سال 1991 او با نخستین رمانش با عنوان «استیر» توجه زیادی را به خود معطوف کرد. وی از آن زمان تا کنون رمان‌های بسیاری را به رشته تحریر درآورده و دو جلد دیگر از داستان های خود را منتشر کرده و جوایز ادبی متعددی را نیز دریافت کرده است. 

دیگر رمان‌های برگزیده این ماه به شرح زیرند: 

«بیکران» نوشته دیوید وان
دیوید وان متولد 1966 دردهکده آداک در آلاسکا است. این نویسنده در حال حاضر در کالیفرنیا زندگی می‌کند و استاد دانشگاه سان فرانسیکو است. «بیکران»با ترجمه میریام ماندلکو در 351 صفحه در انتشارات سورکمپ منتشر شده است. این رمان داستان یک دریا در آلاسکا، یک دهکده و یک کلبه چوبی در یک ساحل است؛ ماجرای چهار زوج که به شدت با هم درگیرند و در نهایت همه چیز به مرگ و یک عمر یاس و ناامیدی منتهی می‌شود. 

«اتاق قرمز» نوشته آگوست استریندبرگ
آگوست استریندبرگ (1849 تا 1912) در استکهلم متولد شد و سالیان بسیاری را در پاریس و برلین سپری کرد. او در رشته فلسفه، ادبیات و تاریخ هنر تحصیل کرد و بعدها در زمینه شیمی و فلسفه رمزی و سری به فعالیت پرداخت. او در آلمان بیش از هر چیز برای نمایشنامه‌های خود شناخته شده است. این نویسنده در كنار هنریک ایبسن، سورن کیرکگارد و هانس کریستین آندرسن از مهم‌ترین و تأثیرگذارترین نویسندگان اسکاندیناوی به‌ شمار می‌‌آيد. استریندبرگ یکی از بنیانگذاران تئاتر مدرن شمرده می‌شود و در وطنش به شکسپیر سوئد معروف بود. او استاد مسلم اکسپرسیونیسم در تئاتر است. 

استریندبرگ رمان «اتاق قرمز» را در سال 1879 منتشر کرد و اکنون رناته بلایب ترو ترجمه جدیدی از این رمان را ارایه کرده و این ترجمه در 576 صفحه در انتشارات مانسه منتشر شده است. ماجرای این رمان در سال 1870 در استکهلم می‌گذرد و در مورد شخصیتی به نام «آروید فالک» است. 

«انشعاب تازه پوشش های بخاری» نوشته توماس کاپیلسکی
توماس کاپیسلکی متولد سال 1951 در برلین – شارلوتنبورگ است و از دهه 90 به انتشار آثارش می‌پردازد. کاپیلسکی علاوه بر فعالیت در عرصه نویسندگی به عنوان هنرمند، آهنگساز و استاد نیز مشغول کار است. کتاب تازه این نویسنده در 214 صفحه در انتشارات سورکمپ منتشر شده و در آن کاپیلسکی نگاه خودش نسبت به مسایل را روی کاغذ می آورد. 

«بوگاتی پیدا می شود» نوشته دئا لوهر
دئا لوهر در سال 1964 در تراونشتاین متولد شد. او در مونیخ در رشته های زبان و ادبیات آلمانی و فلسفه تحصیل کرده است. وی یکی از نمایشنامه نویسان آلمانی است که آثارش بسيار در مراکز تئاتری  روی صحنه رفته است. بر مبنای اعداد و ارقام تا کنون بیش از 300 اجرا بر مبنای نمایشنامه‌های وی به صحنه رفته و آثارش به 31 زبان ترجمه شده است. 

وی همچنین چندین جایزه ادبی را نصیب خود کرده که جایزه برتولت برشت سال 2006 و جایزه ادبی برلین در سال 2009 از جمله آن‌هاست. 

رمان «بوگاتی پیدا می شود» نخستین رمان این نمایشنامه نویس آلمانی است. در شب کارناوال لوکارنو در سال 2008 یک مرد توسط گروهی جوان مورد ضرب و شتم قرار گرفته و در نهایت کشته می‌شود. پس از این حادثه با وجود شواهد آشکار یافتن مقصران این جنایت مشکل‌تر از آنی است که به نظر می‌رسید و به همین دلیل یک دوست از خانواده قربانی راه دیگری را امتحان می‌کند. او به یاد لاشه یک اتومبیل می‌افتد که از 75 سال پیش در اعماق دریاچه ماجیوره قرار دارد؛ این لاشه ، لاشه یک اتومبیل بوگاتی است، یا حداقل آن گونه که مردم می گویند. تا کنون تمام تلاش‌ها برای بیرون کشیدن این ماشین بی نتیجه بوده و اکنون با یادآوري این مساله ماجراجویی تازه‌اي در اعماق آب های این دریاچه آغاز می شود. 

«ساعت خاموشی» نوشته ایوان کلیما
ایوان کلیما متولد 1931 در پراگ است. او بخشی از کودکی اش را در اردوگاه ترتسین گذراند. بعدها در رشته شناخت زبان چکی و علم ادبیات تحصیل کرد و به عنوان سردبیر و ویراستار مشغول کار شد. وي نخستین بار با اجرای نمایشنامه های خود در اروپا، آمریکا و کانادا به شهرت رسید. رمان ها و داستان‌های این نویسنده به زبان های بسیاری ترجمه شده و با جوایز متعددی تجلیل شده است. 

رمان «ساعت خاموشی» که توسط ماریا همریش مایر از زبان چکی به آلمانی برگردان شده در 253 صفحه در انتشارات ترانسیت به زیر چاپ رفته است. یک منطقه فلاکت بار در زمانی فلاکت بار؛ اسلواکی شرقی اندکی پس از جنگ دوم جهانی و انسان هایی که میان خشکسالی و سیل زندگی می‌کنند. کلیما این سرزمین را زیر پا گذاشت تا یک فیلم بسازد و بعد از تجربیات همین سفر این رمان را به رشته تحریر درآورد. 

«بی‌راهه» نوشته گربراند باکر
رمان «بی‌راهه» را آندرآس اکه از هلندی برگردان کرده و انتشارات سورکمپ آن را در 228 صفحه منتشر کرده است. اگنس 30 ساله دانشمند ادبی و به شدت بیمار است. او برای نوشتن و احتمالا برای بدرود زندگی به ولز برمی‌گردد و در آن جا درگیر ماجراهایی می شود. گربراند باکر متولد 1962 در ویرینگروارد و تحصیل‌کرده زبان و ادبیات هلندی در آمستردام است. او به عنوان مترجم نیز مشغول فعالیت است و همچنین یک فرهنگنامه ریشه لغات هلندی را نیز منتشر کرده است. 

«وقتی جغدها فریاد می زنند» نوشته ژانت فریم
ژانت فریم نویسنده نیوزیلندی در سال 1924 متولد شد و در سال 2004 درگذشت. وی در سال 2003 یکی از کاندیداهای دریافت جایزه نوبل بود. فریم در طول حیات ادبی خود در مجموع 11 رمان، چند مجموعه داستان کوتاه، یک مجموعه شعر و یک خودزندگینامه به رشته تحریر درآورد که یکی از آن‌ها رمان «وقتی جغدها فریاد می‌زنند» بود. این رمان نخستین بار در سال 1961 به آلمانی برگردانده شد و اکنون کارن نوله ترجمه تازه ای از آن را انجام داده که انتشارات «س. ها. بک» آن را در 287 صفحه منتشر کرده است. 

خانواده باب ویترس یک کارمند راه آهن در شهر کوچک وایمراو دچار با بدشانسی و بیماری دست به گریبانند. یک دخترشان در اثر حادثه ای غم انگیز می‌میرد ، دیگری به شدت از بیماری روحی در رنج است و پسرشان توبی بیماری صرع دارد. همچنین در پشت وضعیت نابسامان این خانواده درگیری‌ها و نابسامانی های اجتماعی نیز کاملا آشکار است. 

«شهرت همه را می‌کشد»؛ نامه هایی از جک کرواک و آلن گینزبرگ
جک کرواک رمان نویس و شاعر آمریکایی تبار (12 مارس ۱۹۲۲ – 21 اکتبر 1969) در ماساچوست به دنیا آمد و در همان جا بزرگ شد، سپس در دانشگاه کلمبیا و در رشته فوتبال تحصیل کرد. در این دانشگاه او با آلن گینزبرگ و ویلیام باروز آشنا شد و این سه تبدیل به اعضای مرکزی نویسندگان نسل بیت شدند. کرواک به خاطر فی‌البداهه نویسی‌اش شهرت بسیاری یافته بود. ایروین آلن گینزبرگ (3 ژوئن ۱۹۲۶ - ۵ آوریل ۱۹۹۷) نیز شاعر آمریکایی بود که به خاطر شعر «زوزه» به شهرت رسیده است. 

این دو نویسنده از نخستین برخوردشان در دوران جنگ در سال 1944 تا زمان مرگ کرواک به نامه نگاری برای یکدیگر پرداختند. سپس بیل مورگان و دیوید استنفورد این نامه ها را گردآوری کرده و در قالب کتاب درآوردند. و اکنون این کتاب 500 صفحه ای با ترجمه میشاییل کلنر در انتشارات روگنر و برنهارت به چاپ رسیده است. 

«لحظه زندگی» نوشته ویرجینیا وولف
آدلاین ویرجینیا وولف (۲۵ ژانویه ۱۸۸۲ - ۲۸ مارس ۱۹۴۱)، بانوی رمان‌نویس، مقاله‌نویس، ناشر و منتقد انگلیسی بود که آثار برجسته‌ای چون «خانم دالووی» (۱۹۲۵)، «به سوی فانوس دریایی» (۱۹۲۷) و «اتاقی از آن خود» (۱۹۲۹) را به ‌رشته تحریر درآورده‌است. وولف در کنار دفترچه‌های یادداشت و نامه‌ها، چندین نوشته مربوط به خاطراتش را نیز بر جای گذاشت. او کار نوشتن خاطراتش را از 26 سالگی آغاز کرد و تا زمانی اندک پیش از مرگ به آن ادامه داد. این کتاب که که در 272 صفحه با ترجمه بریگیت والیتسک در انتشارات فیشر منتشر شده مشتمل بر خودزندگینامه این بانوی بزرگ نویسنده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها