چهارشنبه ۲۱ تیر ۱۳۹۱ - ۱۸:۱۲
تحقق عملی «قرآن در خانواده» هدف اصلي نمایشگاه قرآن است

قائم‌مقام وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در امور قرآنی گفت: بر اساس مطالبات مقام معظم رهبري مبنی بر پرورش 10 میلیون حافظ کل قرآن کریم، وزارت ارشاد به صورت جدي به اين مبحث وارد شده و در اين راستا، شعار «قرآن در خانواده» را مهمترين هدف خود در بيستمين نمايشگاه بين‌المللي قرآن كريم درنظر گرفته است._

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، حجت‌الاسلام والمسلمين حمید محمدی در نشست خبري بيستمين نمايشگاه بين‌المللي قرآن كريم با اشاره به تاریخچه تصویب منشور توسعه فرهنگ قرآنی از سال 1388 گفت: پس از تصویب این منشور و اجرای آن توسط شورای توسعه فرهنگ قرآنی، خلاء موجود در تسریع فرهنگ قرآنی در سراسر کشور برطرف شد. از آن پس وزارت بهداشت صاحب مرکز قرآنی شد. وزارت آموزش و پرورش که فعالیت قرآنی آن رو به تعطیل بود، فعالیتش را گسترش داد و در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز سمت قائم‌مقامی امور قرآنی پدید آمد. امیدوارم پس از این تحولات، سازمان بزرگ قرآنی کشور نیز تا سال آینده تاسیس شود. ساختارها اکنون متحول شده‌اند و بیشتر سازمان‌ها و نهاد‌ها در پی ایجاد بخش قرآنی ویژه در نهاد یا ساختار خود هستند. 

وی افزود: با مقدمات فراهم شده در آغاز سال 1390 شاهد افزایش انتظارات رهبر معظم انقلاب از قرآنیان کشور از پرورش یک میلیون حافظ قرآن کریم به ده میلیون حافظ قرآن کریم بودیم. می‌بینیم که مطالبات در حوزه دشوار حفظ قرآن کریم 10برابر افزایش یافت. دلیل تاکید مقام معظم رهبری بر حفظ قرآن کریم نیز این است که تمام عواید قرآنی از عقبه حفظ قرآن کریم ایجاد می‌شود. باید دانست که حفظ قرآن هدف نیست. مقدمه خوبی است برای تدبر، آگاهی و سپس فهم و عمل به قرآن کریم . 

محمدی در بیان فعالیت‌های سازمان‌ها و نهاد‌ها بر اساس مطالبات مقام معظم رهبری گفت: فعالیت آموزش و پرورش با تمام توان در حوزه آموزش و حفظ قرآن کریم رو به گسترش است. وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هم به عنوان مسوول سایر اقشار، به صورت جدی به این مبحث وارد شده و شور و نشاط شعف‌انگیزی در بین سازمان‌ها و نهاد‌ها به‌وجود آمده است. 

وی از ساماندهی، فرهنگ‌سازی و نظام‌سازی فعالیت‌های قرآنی به‌عنوان رویکرد‌های سه‌گانه منشور توسعه‌ فعالیت‌های قرآنی یاد کرد و افزود: نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم از سال ابلاغ منشور تا امروز، در چهارچوب ابلاغ‌های منشور توسعه فعالیت‌های قرآنی، فعالیت‌های خود را سازمان‌دهی می‌کند. بنابراین بخشی از فعالیت‌های ما در نمایشگاه در جهت ساماند‌هی است. بر این اساس وزیر آموزش‌ و پرورش مسوول آموزش عمومی قرآن کریم شد. وزیر فرهنگ ارشاد اسلامی هم شخصا مسوولیت تبلیغات قرآنی را بر عهده گرفت و همگی درصدد فراهم کردن تمام سازو کار‌های این مهم هستیم. 

محمدی با تاکید بر این‌که از نمایشگاه هجدهم به این سو کوشیدیم به منشور توجه ویژه‌‌ای داشته باشیم گفت: بنابراین مختصات نمایشگاه را گسترش دادیم و بر این اساس بر ظرفیت نهاد‌ها و دستگاه‌های مردمی افزودیم و از 100 سازمان و نهاد در این دوره‌ها بهره گرفتیم. 

قائم ‌مقام امور قرآنی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: در بیستمین دوره نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم، وزارت ورزش و جوانان تصدی امور جوانان نمایشگاه را بر عهده گرفته است. وزارت آموزش و پرورش، وظايف بخش آموزشي نمایشگاه را متقبل شده و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بخش دانشگاهی را مديريت مي‌كند. در این دوره بخش حفظ ملی را نیز به دلیل اهمیت پی‌گیری منویات و مطالبات رهبری در بیستمین دوره نمایشگاه قرآن کریم برای نخستین بار خواهیم داشت. بخش تحول علوم انسانی و نظام‌سازی، اعجاز قرآن و بخش بیداری اسلامی هم بر همین پایه تشکیل شده‌اند. 

وی افزود: بخش بيداري اسلامي در دو بخش برگزار می‌شود که در بخش نخست بیداری اسلامی تمام کشور‌ها را در این زمینه رصد خواهد کرد و بخش دوم بیداری اسلامی به مساله کشور فلسطین با توجه به آخرین جمعه ماه رمضان که روز قدس نام‌گذاری شده است می‌پردازد. 

توسعه بخش بین‌المللی از دیگر اهداف بیستمین دوره نمایشگاه قرآن کریم بود که محمدی درباره تحول آن توضیح داد: امسال بخش قرآن و فرهنگ بین‌الملل را در کنار بخش همیشگی بین‌الملل احیا کنیم و بر این اساس جامعه‌المصطفی با ارایه 50 کشور در حوزه بین‌الملل ورود پیدا می‌کند. ره‌یافتگان نیز دیگر بخش جدی حوزه بین‌الملل خواهد بود که به تازه‌مسلمانان می‌پردازد. همچنین میهمانان ویژه‌ای را دربخش هنر و معارف قرآنی خواهیم داشت. 

وی تحقق عملی آموزه‌های قرآن در زندگی را دیگر هدف بیستمین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم دانست و گفت: در بخش خانواده به سبک زندگی قرآنی خواهیم پرداخت و می‌کوشیم که الگوی مناسب قرآنی را در این بخش ارایه کنیم. در این میان، به بخش‌های «بانوي‌ قرآنی» و «جوان قرآنی» توجه خواهیم داشت. در مجموع به حضور قرآن در تمام زندگی توجه ویژه‌ شده است. 

قائم‌مقام امور قرآنی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سپس با بیان این‌که قرآن کریم با معارفش در قلب‌ها نفوذ پیدا می‌کند گفت: نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم اگر بتواند معارف قرآنی را با هنر بیامیزد، به اهداف خود رسیده است، از این روی کوشیدیم با ارایه 15 نمایش محیطی 50 نمایش خیابانی و 30 پرده‌خوانی انقلابی و افزودن بخش نمای نوین که به بررسی فیلم در فیلم‌های قرآنی می‌پردازد به این مهم بپردازیم. 

محمدی در پایان رونمایی از کتاب‌های حوزه‌های مختلف قرآنی و هنر‌های قرآنی را از دیگر برنامه‌های مهم هنری بیستمین نمایشگاه قرآنی معرفي كرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها