ايبنا - خواندن يك صفحه از يك كتاب را ميتوان چند گونه تعبيركرد؛ چيدن شاخه گلي از يك باغ، چشيدن جرعهاي از اكسير دانايي، لحظهاي همدلي با اهل دل، استشمام رايحهاي ناب، توصيه يك دوست براي دوستي با دوستي مهربان و...
يكي از پرسشهاي اساسي، مسئله «جواز يا عدم جواز تغيير جنيست» است. هرگاه در مجامع علمي و پزشكي، بحث تغيير جنسيت مطرح شده است، اولين پرسش فراروي افراد، اين است كه آيا از نظر شرعي، اين اجازه وجود دارد كه عدهاي، جنسيت خويش را تغيير داده و به جنس مخالف تبديل شوند؟ آيا اين كار، تغيير در خلقت خداوند محسوب نميشود؟ آيا آيات قرآن كريم در روايت معصومين (ع) اين اجازه را داده كه فردي از جنسيت مردانه به جنسيت زنانه، و يا برعكس تبديل شود؟ آيا تبديل خنثي يا دو جنسي به يكي از دو جنس مذكر يا مونث، جايز است؟
تغيير جنسيت، داراي حالات و انواع گوناگوني است؛ مانند: تغيير جنسيت در انسان، تغيير جنسيت در حيوان، و تغيير جنسيت در گياهان. علاوه بر اين، «تغيير جنسيت در انسان» نيز داراي مواد يا حالات گوناگون است؛ مانند: تغيير جنسيت مرد به زن، تغيير جنسيت زن به مرد، تغيير جنسيت خنثي به يكي از دو جنس مردانه يا زنانه، و تغيير جنسيت يك انسان كامل به خنثي.
برخي از اقسام تغيير جنسيت، عقلايي است و برخي ديگر از اقسام تغيير جنسيت، غيرعقلايي است. به عبارت ديگر، آن چه در عمل واقع ميشود تغيير جنسيت مرد به زن و يا برعكس و نيز تغيير جنسيت خنثي به مرد يا زن است، اين كه مرد يا زني خواهان تبديل به خنثي باشند، عُقلايي نبوده و در عمل هم كمتر اتفاق ميافتد.
صفحه 85 و 86/ تغيير جنسيت/ محمد مهدي كريمينيا/ موسسه چاپ و نشر عروج/ چاپ اول/ سال 1391/ 274 صفحه/ 6100 تومان
نظر شما