چهارشنبه ۱۴ تیر ۱۳۹۱ - ۰۸:۴۵
صفحه امروز ؛ چهارم جولای

نیل سایمون، ناتانیل هاثورن، ساموئل ریچاردسون، آلن سیگر، مونتیرو لوباتو، جرجت هیر و مائو دون از نویسندگانی هستند که نامشان در تقویم ادبی امروز می درخشد.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، علاوه بر این، دو واقعه ادبی مهم نیز در روزی چون امروز رخ داده که انتشار کتاب «برگ های علف» اثر والت ویتمن شاعر برجسته آمریکایی برای نخستین بار در سال 1855 در بروکلین یکی از آن هاست. این کتاب بزرگترین دیوان شعر آمریکا است و ویتمن پس از چاپ اول این کتاب ۳۷ سال مداوم آن را ویرایش کرد تا قاموس شعر مدرن آمریکا را بسازد. دیگر رویداد مهم ادبی در این روز انتشار کتاب «آلیس در سرزمین عجایب» در سال 1865 توسط لوئیس کارول نویسنده، ریاضیدان و کشیش انگلیسی است که در این کتاب دختری به نام آلیس به دنبال خرگوش سفیدی به سوراخی در زمین می‌رود و در آن‌جا با ماجراهای عجیبی روبه رو می‌شود. این کتاب در طی یک قرن و نیم بی وقفه تجدید چاپ شده و نه تنها در عرصه چاپ و نشر کتاب و تصویرگری بلکه در دیگر عرصه‌های انیمیشن، فیلم و نقاشی نیز تاثیر گذار بوده‌است. 

نیل سایمون
نیل سایمون، نمایشنامه نویس و کمدی نویس آمریکایی چنین روزی از سال 1927 در برونکس نیویورک به دنیا آمد. او پس از شکسپیر دومین نمایشنامه نویسی است که تئاترهایش بسیار زیاد به روی صحنه می رود و در نیویورک به وی لقب پادشاه کمدی داده اند. وی سال 1991 موفق شد تا جایزه پولیتزر را برای نمایشنامه «گم شده در یانکر» به خود اختصاص دهد. او با نمایشنامه «بیا و شیپور بزن» دروازه‌های شهرت را به روی خود گشود و این نمایشنامه با اقبال بسیاری روبه رو شد. او سال 1965 نمایشنامه «جفت عجیب» و یک سال بعد‌ «دستگیری شیرین» و «دختر آمریکایی‌» را نوشت. سال 1968 او دو اثر معروفش «اتاقی در هتل پلازا» و«وعده وعیدها» را نوشت که این آثار او را به اوج شهرت رساند. «آخرین چیزها از عشاق‌»، «پزشک نازنین»، «دختری که وداع می‌کند»، «زن نان زنجبیلی» و «اسیر راه دوباره» از دیگر آثار برجسته او هستند. او در طول فعالیت ادبی اش جوایز برجسته ای چون جایزه آکادمی آمریکا و جایزه تونی که جایزه بزرگ تئاتر آمریکاست را کسب کرده است. 

ناتانیل هاثورن
ناتانیل هاثورن، نویسنده برجسته آمریکایی چنین روزی در سال 1804 به دنیا آمد. وی را از نويسندگان کلاسیک آمریکا به شمار مي آورند و سبكش را با نويسندگان قرن هجدهم انگلستان مقایسه مي كنند. وی که در نیمه نخست قرن نوزدهم زندگي كرد، صد و چند داستان كوتاه و چهار رمان در کارنامه ادبی خود دارد. نخستين اثر او «فان شاو» درسال 1828 منتشر شد و پس از آن انتشار «داستان های بازگو شده » در سال 1837 سبب شهرت وی شد. او در سال 1850 بهترين اثر خود با عنوان «داغ ننگ» را به چاپ رساند. از دیگر آثار وی می توان به «قصه های دوبار گفته»، «ماجرای عاشقانه دالیور»، «تصویر برفی» ، « موسی»، «ویکفیلد» و «اکسیر حیات» اشاره کرد. وی سال 1864 دیده از جهان فروبست. 

ساموئل ریچاردسون
ساموئل ریچاردسون، نویسنده و نقاش انگلیسی چنین روزی در سال 1761 از دنیا رفت. وی آگوست 1689 در انگلستان به دنیا آمد. او را پدر رمان تحليلی انگلستان می دانند و اوست که داستان‏نويسی انگليسی را به طرزی كه امروزه معمول است پايه گذاری کرده است. وی از 20 سالگی به نوشتن روی آورد و در سال 1740 با انتشار رمان «پاملا» در چهار جلد به شهرت فراوانی رسید. او سال‏ 1748 كتاب «سرگذشت بانويى جوان» را در هفت جلد و «تاريخ سر چارلز گرانديسون» را در هفت جلد در سال 1753 نگاشت كه اين دو كتاب نيز موفقيت زيادی برای او به ارمغان آورد. 

آلن سیگر
آلن سیگر، شاعر آمریکایی چنین روزی در سال 1916 در جنگ فرانسه از دنیا رفت. وی ژوئن 1888 در نیویورک به دنیا آمد. او سرودن شعر را از سال 1910 آغاز کرد و اشعاری که او در آن دوران و بعدها در جبهه‌ی جنگ نوشت تا سال 1917 یعنی یک سال بعد از مرگش به چاپ نرسید. «اشعار جنگ جهانی اول» عنوان کتابی از اوست که پس از مرگش منتشر شد. 

مونتیرو لوباتو
مونتیرو لوباتو ، نویسنده برزیلی چنین روزی در سال 1948 دیده از جهان فروبست. وی آوریل 1882 به دنیا آمد. او برای کودکان می نوشت و آثارش طرفداران بسیاری داشت که از جمله آن‌ها می توان به «تاریخ جهان برای کودکان» و «سرگذشت دماغ کوچولو» اشاره کرد . اما آن‌چه وی را پس از 70 سال دوباره مطرح کرد کتاب معروف او با عنوان «رییس جمهور سیاه» است که در سال 1926 آن را به چاپ رساند. این کتاب با انتخابات باراک اوباما به عنوان رییس جمهور آمریکا در صدر پرفروش های برزیل قرار گرفت. 

جرجت هیر
جرجت هیر، رمان نویس بریتانیایی چنین روزی در سال 1974 دیده از جهان فروبست. وی آگوست 1902 به دنیا آمد. او از سال 1921 به ادبیات و نوشتن روی آورد . «بچه جمعه» مهم‌ترین اثر داستانی است که او از خود به یادگار گذاشته است. 

مائو دون
مائو دون، نویسنده چینی چنین روزی در سال 1896 دیده به جهان گشود. او علاوه بر نویسندگی از سال 1949 تا 1965 به عنوان وزیر فرهنگ چین کار می کرد. او یکی از بهترین رمان نویسان واقع گرا در تاریخ چین مدرن است. در کارنامه ادبی او علاوه بر رمان، داستان های کوتاه بسیار نیز به چشم می خورد. یکی از شاهکارهای او رمان «نیمه شب» است که با آن به شهرت رسید. او فعالیت ادبی اش را از سال 1920 با حضور در یک ماهنامه داستانی که داستان هایی از نویسندگانی چون تولستوی، بالزاک، چخوف و زولا را منتشر می کرد آغاز کرد. «فروشگاه خانواده لین» و « رز وحشی» از آثار اوست. وی مارس 1981 از دنیا رفت.


نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها