سه‌شنبه ۱۳ تیر ۱۳۹۱ - ۲۰:۳۱
افراش: بزرگداشت اندیشمندان از ویژگی‌هاي فرهنگ ایرانی است

یوسف افراش، سرپرست دفتر امور چاپ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در چهارمین همایش تجلیل از دانش‌آموختگان صنعت چاپ با رویکرد تجلیل از محمد عطایی‌فرد، استاد پیشکسوت چاپ ضمن تاکید بر اهمیت تکریم و تجلیل از استادان گفت: بزرگداشت اندیشمندان در مکتب و فرهنگ ایرانیان بسیار تاکید شده است.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، چهارمین همایش تجلیل از دانش‌آموختگان صنعت چاپ با رویکرد تجلیل از استاد پیشکسوت این حوزه، محمد عطایی‌فرد امروز (13 تیرماه) در پژوهشکده فرهنگ، هنر و معماری برگزار شد. در این جلسه داریوش رضوانی، مشاور اجرایی معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی٬ یوسف افراش، سرپرست دفتر امور چاپ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمدحسن فکری، مدیر مرکز علمی کاربردی فرهنگ و هنر شماره ۵ و علی نیکوسخن، رییس اتحادیه‌های چاپخانه‌داران تهران، احمد ابوالحسنی نراقی، نایب رییس اتحادیه سازندگان کلیشه و لیتوگراف، مهر و پلاک و چاپ اسکرین و برخی از استادان پیشکسوت چاپ (استاد درویش و قاسمی‌افشار) حضور داشتند.

در ابتدای مراسم، افراش ضمن تبریک به مناسبت فرا رسیدن نیمه شعبان، گفت: بزرگداشت اندیشمندان و استادان، هم در مکتب و هم در فرهنگ ما مورد توجه است و در جای جای کتاب آسمانی مسلمانان به موضوع علم و قلم اشاره شده است. به همین دلیل در آستانه روز قلم از استاد عطایی‌فرد به خاطر سال‌ها حضور در عرصه فرهنگ و دانش قدردانی می‌کنیم.

وی افزود: اندیشمندان ما در طول تاریخ به ارتقای دانش در کشور همت گماردند و باید به این نکته نیز اشاره کرد که تکریم و تجلیل از استادان و اندیشمندان وظیفه فرد فرد ماست. با وجود این که مشکلات بسیاری  به واسطه استعمار در ایران داشته‌ایم اما ظرفیت بالای جوانان در عرصه علم سبب پیشرفت سریع کشور شده است.

افراش در بخش دیگر از سخنانش با اشاره به این‌که متاسفانه در حوزه صنعت چاپ معلومات و داشته‌های ما فاصله زیادی با سایر کشورها دارد، عنوان کرد: نیازمند حرکت جدی در این حوزه از سوی استادان، صاحب‌نظران و فعالان هستیم.

سرپرست دفتر امور چاپ وزارت اشاد، گفت: استادانی مانند افشار و دیگران در زمینه ارتقا دانش چاپ زحمات بسیاری کشیدند و حضور جوانان علاقه‌مند نویدبخش حل مشکلات و تعامل و همفکری در حوزه چاپ است.

وی همچنین با اشاره به زحمات جلال ذکایی، مدیرکل سابق دفتر امور چاپ، تاکید کرد: زحمات وی در زمان حضور در این سمت برای راه‌اندازی کارگاه آموزشی چاپ که ساعاتی پیش افتتاح شد و نیز تجلیل از دانش‌آموختگان عرصه چاپ جای تشکر و قدردانی دارد.

آموزش نقطه اتکا صنعت چاپ است
در ادامه مراسم، فکری با اشاره به زحمات عطایی‌فرد، گفت: وظیفه مرکز علمی کاربردی فرهنگ و هنر شماره ۵، تربیت متخصصان و استادان صنعت چاپ است چراکه آموزش نقطه اتکا و نقطه عطف این صنعت است و سرعت روز افزون پیشرفت تکنولوژی‌های چاپ، ضرورت گام برداشتن در عرصه آموزش چاپ را دو چندان می‌کند.

وی همچنین به تلاش مرکز برای چاپ مقالات و نوشته‌های دانشجویان چاپ اشاره کرد و گفت: مذاکراتی صورت گرفته تا با همکاری سایر بخش‌ها و استادان مطالب دانشجویان را در معرض دید قرار دهیم چون ضرورت این کار وجود دارد.

اولویت اصلی ما تجهیز ماشین‌آلات چاپ است
سخنران بعدی نشست بر عهده محمد عطایی‌فرد، استاد پیشکسوت چاپ بود، وی در سخنانی گفت: اگر سمتی داشتم، اولویت اصلی من در حوزه چاپ، تجهیز ماشین‌آلات و کارگاه‌های چاپ بود چراکه در این حوزه بسیار ضعف داریم.

وی با اشاره به این‌که با دیدن شاگردانم در حوزه‌های مختلف احساس خوبی دارم، گفت: حضور این عزیزان دلخوشی و انگیزه من برای فعالیت در عرصه چاپ را دوچندان می‌کند.

در بخش دیگر مراسم، رضا رضایی، رییس هیات داوران یازدهمین دوره مسابقات تخصصی جشنواره صنعت چاپ گفت: برای این دوره از مسابقات، بخش دانشجویی را نیز اضافه کرده‌ایم و از دانشجویان برای شرکت در این مسابقات دعوت می‌کنیم و برای برگزیدگان این بخش جوایزی تدارک دیده‌ایم.

رضوانی که جز سخنرانان این مراسم نبود، ولی به دلیل حضور در مراسم دقایقی سخنرانی کرد و پیام تبریک بهمن دری، معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی را به استاد عطایی‌فرد رساند و با ذکر خاطره‌ای بر اهمیت تکریم و تجلیل از پیشکسوتان برای انگیزه بخشی به جوانان تاکید کرد.

در ادامه مراسم، کلیپی با محوریت بخش‌هایی از زندگی و آثار استاد عطایی‌فرد پخش شد. در این کلیپ، بخش‌هایی از زندگی و فعالیت‌های وی مرور شد.

در این کلیپ بیان شد که عطایی‌فرد در تدوین کتب درسی نیز با وزارت آموزش و پروش همکاری داشته و در دفتر برنامه‌ریزی و تالیف كتب درسی، فعال بوده و کتاب‌هایی مانند «چاپ سیلک اسکرین» و «کارگاه لیتوگرافی» را برای دانش‌آموزان تالیف کرده است.

عطایی‌فرد در بخشی از سخنانش در این کلیپ گفت: عشق به آموزش سبب شده که پس از 40 سال فعالیت در عرصه آموزش و یکبار بازنشسته شدن بار دیگر به عرصه آموزش برگردد.

در این مراسم، گروه موسیقی سنتی «مسیحا» نیز به اجرای زنده موسیقی پرداخت و پس از آن یکی از دانشجویان عطایی‌فرد نیز به نمایندگی از سایر دانشجویان از زحمات وی سپاسگزاری کرد.  

در پایان مراسم، دفتر امور چاپ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سایر مراکز و موسساتی که عطایی‌فرد در آن‌جا فعالیت کرده و نیز گروه بازرگانی ترنج هدایایی را به رسم یادبود به وی اهدا کردند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها