فرانتس کافکا، رامون گومز دلا سرنا،ماری فرانسیس کندی فیشر، تام استوپارد، جوآن هریس و جوئل چندلر هریس از نویسندگانی هستند که تقویم ادبی امروز به آنها اختصاص دارد.-
فرانتس کافکا
فرانتس کافکا، نویسنده آلمانی زبان چک، چنین روزی در سال 1883 در پراگ به دنیا آمد. او نویسنده آثار مشهوری چون «مسخ»، «محاکمه»، «قلعه» و رمان ناتمام «قصر» است. این چهره برجسته ادبی تمایل داشت تا پس از مرگش همه دست نوشته هایش را از بین ببرند، اما دوستش به وصیت او عمل نکرد و مهمترین آثار وی پس از مرگش منتشر شدند. به عقیده بسیاری از منتقدان برجسته از جمله ناباکوف، او یکی از برجسته ترین نویسندگان قرن بیستم است و واژه «کافکاسک» تحت تاثیر نفوذ او در ادبیات انگلیسی ایجاد شده است. بسیاری از آثار وی به فارسی ترجمه شده اند و به احترام وی دو جایزه ادبی با همین نام اهدا می شود. وی ژوئن 1924 در 40 سالگی بر اثر بیماری سل در وین از دنیا رفت.
رامون گومز دلا سرنا
رامون گومز دلا سرنا نویسنده و نمایشنامه نویس اسپانیایی متولد چنین روزی از سال 1888 است. او که با آثارش تاثیری جدی بر لوییس بونوئل فیلمساز سوررئال هموطنش گذاشت، بیش از همه برای «گرگوریاس» سبکی از شعر که در حقیقت کمدی یک خطی است، شناخته می شود. در این سبک دیدگاهی طنزآمیز درباره هر چیز ارایه می شود. سرنا بیش از 90 اثر در ژانرهای مختلف ادبی خلق و منتشر کرد. او در دوره جنگ های داخلی اسپانیا راهی بوینس آیرس شد و در سال 1963 همانجا درگذشت.
ماری فرانسیس کندی فیشر
ماری فرانسیس کندی فیشر، نویسنده آمریکایی چنین روزی در سال 1908 در البیون میشیگان به دنیا آمد. «فيشر» در زندگي خود موفق به انتشار 27 كتاب شد. نخستین کتاب وی در سال 1937 به چاپ رسید و مجموعه مكاتباتش نيز پس از مرگ او در سال 1992 منتشر شد. «در ميان دوستان»، «شهر شگفتانگيز»، «همانطور كه بودند»، «ارواح دهكده» و «افتخارات مشكوك» از رمانهاي معروف اين نويسنده آمريكايي است. وی ژوئن 1992 از دنیا رفت.
تام استوپارد
تام استوپارد نمایشنامه نویس برجسته بریتانیایی در روزی چون امروز از سال 1937 به دنیا آمد. او که آثار متعددی برای تلویزیون، رادیو، سینما و تئاتر خلق کرده، چهار جایزه تونی در کارنامه اش دارد. موضوع های حقوق بشری، سانسور و آزادی سیاسی در کنار اکتشافات زبانی و فلسفی وجهه ای خاص به آثار او بخشیده است. او یکی از نمایشنامه نویسان شاخص در تئاتر ملی بریتانیا و یکی از مطرح ترین های نسل خود در این زمینه است. او که در چکسلواکی زاده شد، در سال 1939 به دلیل خطر نازیسم با خانواده اش از این کشور مهاجرت کرد و کارش را از سال 1960 با نقد هنری شروع کرد و بعد به نمایشنامه نویسی روی آورد. او 22 جایزه در کارنامه اش دارد و از دانشگاه ییل، کمبریج و ترینیتی کالج دوبلین دکترای افتخاری گرفته است. او که از معدود نویسندگانی است که به افتخار دریافت لقب شوالیه نیز نایل آمده تنها رمانش را با عنوان «لرد مالکیست و آقای ماه» در سال 1966 نوشت. در میان لیست بلندبالای آثاری که او خلق کرده، نوشتن فیلمنامه «شکسپیر عاشق» در سال 1998 با همکاری مارک نورمن که جایزه اسکار را برایش به همراه آورد و «معما» فیلمنامه ای بر مبنای رمانی از رابرت هریس در سال 2001 جایگاهی خاص دارند. جدیدترین فیلمنامه او «آنا کارنینا» برمبنای شاهکار لئو تولستوی در سال 2012 نوشته شده است.
جوآن هریس
جوآن هریس ، نویسنده بریتانیایی چنین روزی در سال 1964 دیده به جهان گشود. وی نخستین رمانش را در سال 1989 منتشر کرد. او در سال 1999 مهمترین و زیباترین اثرش را با عنوان «شکلات» خلق کرد که نشریه ساندی تایمز آن را جزو پرفروشترین آثار اعلام کرد. این کتاب نامزد دریافت جایزه سال وایتبرد شد و در سال ۲۰۰۰ دستمایه یک اقتباس سینمایی پربیننده قرار گرفت. «کفش های آب نباتی»، «آشپزخانه فرانسوی» و «چای با پرندگان» از دیگر آثار اوست.
جوئل چندلر هریس
جوئل چندلر هریس، نویسنده آمریکایی چنین روزی در سال 1908 از دنیا رفت. وی دسامبر 1845 به دنیا آمد. او برای مجموعه «عمو رموس» که آن را در سال 1881 منتشر کرد به شهرت رسید. تا سال ۱۹۰۵ هفت کتاب از مجموعه عمو رموس منتشر شد که معروفترین آن ها «آوازها و گفتههای عمو رموس»، «شبها با عمو رموس»، «عمو رموس و دوستانش» و «عمو رموس باز میگردد» نام دارند. او در کنار مجموعه عمو رموس کارهای دیگری نیز منتشر کرد اما هیچ یک نتوانست جای این مجموعه را بگیرد.
نظر شما