شنبه ۱۰ تیر ۱۳۹۱ - ۰۹:۳۵
صفحه امروز؛ 30 ژوئن

چسلاو میلوش، آسیه جبار، خوزه امیلیو پاچکو ، لیلیان هلمن و رابرت مک کلوسکی از نویسندگانی هستند که در روزی چون امروز به دنیا آمده یا از دنیا رفته اند.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، برخی از این نویسندگان نه تنها برای آثار برجسته‌شان، بلکه برای کسب مهم‌ترین جوایز ادبی، از شهرتی جهانی برخوردارند. 

چسلاو میلوش
چسلاو میلوش، شاعر و نویسنده لهستانی چنین روزی در سال 1911 در لیتوانی دیده به جهان گشود. او در سال 1951 با حاکمیت استالین در افتاد و سپس به فرانسه و پس از آن به آمریکا تبعید شد. وی با نگارش کتاب «ذهن اسیر» در سال 1953، به شهرت بین المللی دست یافت. وی در این کتاب با روشنفکران چپ گرا که خود را درگیر کمونیسم کردند تسویه حساب کرده است. آثار این نویسنده بزرگ لهستانی متاثر از همبستگی یا همان جنبش های آزادی خواهانه لهستان است. او در سال 1978 موفق شد تا جایزه نیوستات را دریافت کند و در سال 1980 موفق به دریافت جایزه نوبل ادبیات شد و بیش از پیش مورد توجه ادب دوستان قرار گرفت. «سه زمستان»، «نجات» و «سرود مروارید» از دیگر آثار اوست. وی 14 آگوست 2004 درگذشت. 

آسیه جبار
آسیه جبار، نویسنده الجزایری چنین روزی در سال 1936 دیده به جهان گشود. او به زبان فرانسوی تسلط داشت و به همین دليل آثارش را به این زبان می نوشت. آثار وی به بیش از 21 زبان ترجمه شده و او موفق شد سال 1996 برنده جایزه نیوستات و سال 1982 جایزه صلح کتابخانه‌داران آلمان را دریافت کند. او سال ۱۹۹۹ به عضویت فرهنگستان سلطنتی زبان و ادبیات فرانسه در کشور بلژیک درآمد و ۱۶ ژوئن ۲۰۰۵ میلادی عضو فرهنگستان فرانسه شد. وی برای دریافت جایزه نوبل نیز به هیات داوران معرفی شد اما موفق به کسب آن نشد. «تشنگی» نخستین اثر او در سال 1957 منتشر شد. «بی صبران»، «فرزندان جهان جدید» و «دور از مدینه» از دیگر آثار اوست.
 
خوزه امیلیو پاچکو
خوزه امیلو پاچکو، شاعر مکزیکی چنین روزی در سال 1939 به دنیا آمد. این رمان نویس، مقاله نویس و نویسنده داستان کوتاه به عنوان یکی از برجسته ترین شاعران این کشور در نیمه دوم قرن بیستم شناخته می شود. او در دانشگاه های مریلند و اسکس آمریکا و دانشگاه های بریتانیا تدریس کرده و 16 مجموعه شعر، پنج عنوان رمان و چندین عنوان کتاب دیگر به زبان انگلیسی و اسپانیایی در کارنامه اش دارد. او در سال 2009 موفق شد تا جایزه سروانتس را از آن خود کند. «نبرد در بیابان» و «مرگ در دوردست» از آثار اوست. 

لیلیان هلمن
لیلیان هلمن ، نویسنده و نمایشنامه نویس آمریکایی چنین روزی در سال 1984 از دنیا رفت. وی ژوئن 1905 در نیواورلئان به دنیا آمد. او نخستین نمایشنامه اش را با عنوان «ساعت بچه ها» در 28 سالگی نوشت و از همان جا به شهرت رسید. سپس در سال 1939 نمایشنامه «روباه های کوچک» را نوشت که بر شهرت وی افزود. آخرین اثر وی «بازیچه ها در اتاق زیر شیروانی» بود که آن نیز مانند کارهای قبلی اش با اقبال زیادی روبه رو شد. «باغ پاییزی»، «مادروم و پدرم و خودم» از دیگر آثار اوست. 

رابرت مک کلوسکی
رابرت مک کلوسکی، نویسنده و تصویر گر کتاب کودکان آمریکایی چنین روزی در سال 2003 دیده از جهان فروبست. وی سپتامبر 1914 به دنیا آمد. او هشت کتاب برای کودکان نوشت و آن‌ها را تصویرگری کرد و دو کتابش برنده مدال کالدکات و جایزه انجمن کتابخانه های آمریکایی شد. او تصویرگری 11 کتاب کودک را نیز در کارنامه اش دارد. از وی به عنوان یکی از بهترین نویسندگان کودک یاد می شود.


نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها