جمعه ۹ تیر ۱۳۹۱ - ۱۰:۴۲
صفحه امروز؛ 29 ژوئن

آنتوان دو سنت اگزوپری، اسلاومیر مروژک، اوریانا فالاچی، واسکو پوپا، فردریک دارد ، الیزابت بارت براونینگ و مالکوم لاوری از نویسندگانی هستند که امروز به دنیا آمده یا از دنیا رفته اند.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، نام این نویسندگان به واسطه آثاری که آفریده اند همیشه در میان ادب دوستان زنده است. 

آنتوان دو سنت اگزوپری

آنتوان دو سنت اگزوپری، نویسنده فرانسوی چنین روزی در سال 1900 در شهر لیون به دنیا آمد. او در کنار ادبیات یک خلبان چیره دست نیز بود. وی شعر و ادبیات را از در دوران تحصیل در مدرسه آغاز کرد و هر بار چیزی می نوشت با تشویق معلمان روبه رو می شد و همین امر سبب علاقه اش به ادبیات شد. او نویسندگی را از سال 1923 با انتشار نخستین اثرش به نام «پیک جنوب» آغاز کرد، اما وی با نوشتن داستان «پرواز شبانه» که در سال 1931 آن را منتشر کرد به شهرت رسید و این داستان برنده جایزه فمینا شد. او پس از آن در سال 1939«زمین انسان ها» را نوشت که آن هم با اقبال روبه رو شد و نام او را به عنوان برنده جایزه بزرگ آکادمی فرانسه در تاریخ ثبت کرد. در سال 1943 شاهکار وی «شازده کوچولو» منتشر شد که یکی از پرخواننده ترین و پرفروش ترین کتاب های جهان است. «هوانورد»، «خلبان جنگ» و «قلعه» از دیگر آثار اوست. هواپیمای وی که برای شناسایی پرواز کرده بود، جولای 1944 سقوط کرد و جسد او هرگز پیدا نشد. 

اسلاومیر مروژک

اسلاومیر مروژک، نویسنده و نمایشنامه نویس لهستانی چنین روزی در سال 1930 در کراکوی لهستان به دنیا آمد. او دارای آثار بسياری در زمينه كاريكاتور، نقد كتاب و نمايش در مطبوعات، داستان كوتاه، رمان و نمايشنامه‌هايی است كه به زبان‌های مختلف دنيا ترجمه شده‌اند. وی سال 1950 در 20 سالگی، قطعات داستانی اش را در یک مجموعه داستانی چاپ و سپس کتاب دیگری از او با عنوان «‌لهستان در تصویر» منتشر شد. مرژوک نخستين رمانش را در سال ۱۹۵۳ منتشر کرد و مجموعه داستان کوتاهش با عنوان «فیل» در سال ۱۹۵۷ منتشر و بلافاصله به بسیاری از زبان‌های اروپایی ترجمه شد. او كم‌كم فعالیت اصلی خود را به نمایشنامه‌نویسی اختصاص داد. 

وی در جریان انقلاب ۱۹۶۸ چکسلواکی معروف به بهار پراگ از حامیان این انقلاب بود و به مخالفت علنی با شوروي و حکومت‌های کمونیستی اروپای شرقی پرداخت و به همین دلیل مجبور به مهاجرت و اقامت در كشورهاي مختلفي چون فرانسه، امريكا، آلمان و مكزيك شد. «سفارتخانه»، «بر پهنه دريا»، «پرتره»، «پليس»، «تانگو» و «مهاجران» از دیگر آثار برجسته اوست. 

اوریانا فالاچی
اوریانا فالاچی، نویسنده و روزنامه نگار ایتالیایی چنین روزی در سال 1929 در فلورانس دیده به جهان گشود. او یک مصاحبه گر برجسته سیاسی بود و آنچه سبب شهرتش شد مصاحبه های مفصل او با افراد مشهور و رهبران سیاسی مانند امام خمینی ،محمد رضا پهلوی، یاسر عرفات، ایندیرا گاندی و معمر قذافی است. او از 20 سالگی وارد دنیای ادبیات شد و در طول سال ها فعالیتش توانست جوایز معتبری چون مدال برلوسکونی، جایزه آمبرگنو درو و جایزه آنی تیلور را از آن خود کند. وی همچنین یک بار کاندیدای دریافت جایزه نوبل شد. کتاب مهم او با نام «مصاحبه با تاریخ» در سال ۱۹۷۴ به چاپ رسید که مجموعه مصاحبه‌های او با شخصیت‌های بزرگ سیاسی است. «اگر خدا بخواهد»، « اگر خورشید بمیرد» و «نامه به کودکی که هرگز زاده نشد» از دیگر آثار اوست. وی سپتامبر 2006 از دنیا رفت. 

واسکو پوپا
واسکو پوپا، شاعر یوگوسلاو چنین روزی در سال 1922 به دنیا آمد. بیشتر منتقدان ادبی کارهای وی را یکی از بهترین نمونه های شعر مدرن در زبان صرب می دانند. او در سال 1949 نخستین فعالیت ادبی اش را با انتشار اشعارش در مجلات ادبی آغاز کرد. در سال 1953 مهمترین اثر ادبی وی با عنوان «نعره» منتشر شد. «سیب خدا» و «مجموعه اشعار» از دیگر آثار اوست که به بیش از 20 زبان ترجمه شده است. به احترام وی یک جایزه ادبی هر سال در سالروز تولدش به بهترین مجموعه شعری که به زبان صربی منتشر شده تعلق می گیرد. وی ژانویه 1991 در بلگراد از دنیا رفت. 

فردریک دارد
فردریک دارد، نویسنده شهیر فرانسوی چنین روزی در سال 1921 به دنیا آمد. شهرت وی برای مجموعه کتاب های «سان آنتونیو» در 174 جلد است . او بیش از 300 رمان در کارنامه ادبی خود دارد که بین سال های 1949 تا 2001 به چاپ رسیدند و با اقبال بسیاری روبه رو شدند. او یکی از نویسندگان پرکار فرانسه است که در طول نیم قرن نویسندگی 90 میلیون نسخه از آثارش به فروش رسیده است. وی سال 2000 در سوییس چشم از جهان فروبست. 

الیزابت بارت براونینگ
الیزابت بارت براونینگ، از برجسته ترین شاعران عصر ویکتوریایی انگلستان چنین روزی در سال 1861 دیده از جهان فروبست. وی مارس 1806 در کوکسهو در دورهام به دنیا آمد. نخستین اثر او «نبرد ماراتن» نام دارد که با اقبال بسیاری روبه رو شد. آخرین مجموعه اشعار وی پس از مرگش توسط همسرش رابرت براونینگ در قالب پنج کتاب به چاپ رسید. اشعار این شاعر مشهور و پرآوازه در فاصله سال‌های 1839 تا 1846 سروده شده است. «پنج غزل» از مشهورترین غزلیات اوست. 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها