وزیر ارشاد در اختتاميه جشنواره ملي علياكبر(ع):
هدف «جشنواره ملی حضرت علیاکبر» توجه ویژه به جوانان است
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در اختتامیه بخش فرهنگی «جشنواره ملی حضرت علیاکبر» که عصر دیروز(6 تیرماه) در تالار وحدت برگزار شد گفت: این جشنواره، زمینهای است برای توجه بیشتر به جوانان و این سیرهای است که شهید بهشتی، امام خمینی(ره) و رهبر معظم انقلاب اسلامی به آن اهتمام داشتند.-
وی افزود: با آن که در تمام همایشها و جشنوارهها جوانان مورد توجهند، اهمیت برگزاری این جشنواره تمرکز ویژه بر توان و استعداد جوانان است. این جشنواره، جوانان 14 تا 29 سال را مد نظر قرار داده است؛ جوانانی که از نیروی جوانی و نوجوانی خود بهترین بهره را گرفته اند.
حسینی با اشاره به سفارشهای اسلام بر استفاده از نیروی جوانی گفت: جوان به فطرت خود نزدیکتر است بنابراین جوانان به خدا نزدیکترند. جوانان هنوز سبکبال و با عزم و ارادهاند و میتوانند اقدامات انقلابی و مهمی انجام دهند.
وی با استناد به آیهای از سوره کهف گفت: هر فردی که در راه خدا گام بردارد، خداوند نیز به او یاری خواهد رساند، همانطور که به جوانان اصحاب کهف کمک کرد. این در واقع سنت الهی است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: در سیره پیامبر نیز جوانان جایگاه خاصی داشتند و پیامبر(ص) جوان 18 ساله را به فرماندهی جنگ گمارد. همچنین یک جوان 21 ساله را با وجود آن که شیخهای بسیاری در مکه بودند به فرمانداری مکه منصوب کرد. این موارد راهنمای ما در اداره کشورند. بعد از انقلاب هم شخصیت هایی چون شهید بهشتی برای جوانان اهمیت قایل بودند و با استعدادیابی آنان به جوانان میدان میدادند . باید به جوانان اعتماد کرد؛ این همان روشی است که امام خمینی(ره) و رهبر معظم انقلاب اسلامی نيز به آن اهتمام داشته و دارند.
حسينی با بیان اینکه هدف این جشنواره، استعدادیابی جوانان است، گفت: همه میدانیم که اگر جوانی قرآن بخواند، کلام الهی با جانش آمیخته و به فردی الهی تبدیل میشود. ایران اسلامی در شعر و ادب هم سابقه طولانی دارد. از رودکی گرفته تا شاعران امروز، میتوان دید که بسیاری از شاعران ما عارف و وارسته بودند و اشعار نابی هم داشتند. در این موارد میتوان به امام خمینی(ره) اشاره کرد و امیدوارم جوانانی که میخواهند در عرصه شعر و ادبیات گام بردارند، منش این افراد را مورد توجه قرار دهند.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي از انتشار فراخوان جشنواره ملی حضرت علی اکبر(ع) در سال 1392 خبر داد و گفت: همچنین امروز در جلسهای، روز وفات حضرت امالبنین(س) را به عنوان روز تکریم مادران شهید قرار دادیم.
محمد دشتگلی، مشاور معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در این مراسم گفت: استقبال خیلی خوبی از این جشنواره شد و بیش از 38 داستان براي شركت در این جشنواره به دبيرخانه رسيد. همچنین بیش از 6 هزار جوان در جشنوارهای که به نام حضرت علیاکبر(ع) مزین بود، شرکت کردند و در زمان محدودی که در اختیار داشتند آثار خود را ارسال کردند. با انتشار فراخوان جشنواره بعدي در پایان این مراسم، علاقهمندان به شركت در جشنواره سال بعد، فرصت بیشتری در اختیار خواهند داشت.
وی افزود: در این جشنواره بیش از 87 برگزیده داشتیم که نتیجه بررسی آثار توسط 50 داور است. امیدوارم بتوانیم بخشی از این آثار را به جشنواره سال 1392 متصل کنیم.
مهندس محمدصادق اکبری معاون ساماندهي امور جوانان وزارت ورزش و جوانان هم در این مراسم با بیان اینکه برگزاري جشنوارهای با این گستردگی جز با یاری خداوند میسر نمیشد، گفت: امیدوارم سال آینده این جشنواره با شور بيشتري همراه باشد.
در پایان، از برگزیدگان سه بخش «قرآن و جوانان»، «جوان و رسانه» و «جوان، طنز و ادبیات» تقدیر شد. در بخش «قرآن و جوانان» 13 نفر، در بخش «جوان و رسانه» 15 نفر و در بخش «ادبیات و شعر» 12 نفر برگزیده شدند. ارزش مادي جوایز درنظر گرفته شده نيز از از 10 تا 20 میلیون ریال بود.
نظر شما