كارشناسان سراي اهل قلم فردا، چهارشنبه 7 تير به بهانه بررسي كتاب «اگزيستانسياليسم» برخي از مباحث اين جريان فلسفي را بررسي ميكنند.-
مالك شجاعيجشوقاني، دبير نشستهاي فلسفه سراي اهل قلم در گفتوگو با ايبنا، درباره اين كتاب و موضوع نشست فردا گفت: كتاب «اگزيستانسياليسم» را بهانهاي كردهايم تا برخي از مسايل اين جريان فلسفي را بررسي كنيم.
وي افزود: اين كتاب كه توسط توماس فلين نوشته شده است، از ميان آثاري كه تاكنون درباره اگزيستانسياليسم به فارسي منتشر شدهاند، بهترين و روشنترين معرفي را از اگزيستانسياليسم به دست ميدهد. اگر فردي از اگزيستانسياليسم چيزي نداند، با مطالعه اين اثر آشنايي مفيد و جامعي با اين فلسفه پيدا خواهد كرد.
به گفته شجاعي، كتاب «اگزيستانسياليسم» يكي از كتابهاي مجموعه «مقدمهاي بسيار كوتاه» انتشارات آكسفورد قلمداد ميشود كه در سال 2006 منتشر شده است.
وي به بررسي وضعيت آموزش اگزيستانسياليسم در دانشگاه و در فضاي عمومي ايران در اين نشست اشاره كرد و گفت: اگزيستانسياليسم از دهه 30 شمسي توسط فرديد، علي شريعتي و مصطفي رحيمي وارد ايران شد. خوشبختانه فلاسفه اگزيستانس مانند گابريل مارسل، سارتر و هايدگر اين شانس را داشتند كه آثارشان با ترجمههاي خوبي به دست فارسيزبانان برسد.
شجاعي افزود: فلاسفه اگزيستانسياليست به اين دليل كه درگير مسايل انضمامياند ميكوشند به زبان ساده و همهفهم سخن بگويند و مضامين فلسفي را در قالبهاي عام مانند نمايشنامه و رمان منتقل كنند. به نظر ميرسد اگزيستانسياليسم در فصاي ايران نيز حرف هايي براي گفتن داشته باشد. اخيرا برخي از متفكران ما اين فلسفه را با عرفان نيز تطبيق دادهاند.
حسين كياني مترجم كتاب و شمسالملوك مصطفوي مدير گروه فلسفه دانشگاه آزاد واحد تهرانشمال سخنرانان اين نشست خواهند بود.
نشست «سيري در اگزيستانسياليسم» چهارشنبه، 7 تير، ساعت 17 در سراي اهل قلم خانه كتاب واقع در خيابان انقلاب، خيابان فلسطين جنوبي، كوچه خواجهنصير، شماره 2 برگزار ميشود.
نظر شما