اصنافي به خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، گفت: اين كتاب برگرفته از پاياننامه دكتراي من است كه در تيرماه سال گذشته از آن دفاع كردم. كار نگارش و تكميل كتاب نيز تا فروردين امسال ادامه داشت و در نهايت در ارديبهشت امسال با همكاري مرتضي كوكبي و سعيد رضايي شريفآبادي منتشر شد.
وي ادامه داد: كتاب حاضر نقطه آغازي براي ورود به حوزه آرشيو خواهد بود و مفاهيم كلي اين موضوع را براي مخاطب بيان ميكند.
اصنافي افزود: اصول و استانداردهای آرشیوی، بهرهگیری از فرادادهها در آرشیوها و معرفی برخی نرمافزارهای آرشیوی در ایران و جهان از اصليترين مباحث كتاب است.
وي با اشاره به اينكه قابليتهاي اين نرمافزارها نيز در كتاب بيان ميشود، توضيح داد: با طرح اين مباحث چنانچه آرشيويستها بخواهند، ميتوانند از اين نرمافزارها استفاده كنند.
عضو انجمن كتابداري و اطلاعرساني درباره ميزان كاربرد اين اثر براي دانشجويان گفت: به نظر ميرسد با توجه به اينكه از مهرماه امسال دانشگاه تهران گرايش مطالعات آرشيوي را در مقطع كارشناسي ارشد داير ميكند، اين كتاب ميتواند يكي از منابع پايهاي باشد كه براي آشنايي دانشجويان با اين رشته در كنار ساير منابع كافي است.
وي معرفي استانداردهاي جديد آرشيوي در اين كتاب را نقطه تمايز اين اثر با ساير تاليفات در اين حوزه دانست و افزود: در كتابهاي پيشين كه در اين حوزه منتشر شده اصول و مباني آرشيوها بيشتر توضيح داده شده در حاليكه در اين كتاب تلاش كرديم استانداردهاي جديد فرادادههاي آرشيوي شرح داده شود.
اصنافي در پايان اظهار كرد: كتاب حاضر پنج فصل دارد و نشر چاپار با شمارگان دو هزار نسخه و بهاي چهار هزار و 500 تومان آن را منتشر كرده است.
چهارشنبه ۷ تیر ۱۳۹۱ - ۱۴:۵۸
نظر شما