پنجشنبه ۱ تیر ۱۳۹۱ - ۱۶:۲۶
آذرپژوه: «کتاب فصل» خستگی 6 ساله‌ام را جبران كرد

محمودرضا آذرپژوه، نویسنده کتاب «سکته مغزی» که در مراسم جایزه کتاب فصل، به عنوان اثر برگزیده معرفی شد، هر کتاب علمی را حاصل بخشی از عمر محقق دانست و گفت: خستگی سال‌ها تحقیق و پژوهش با دیده شدن اثر در چنین مراسمی از بین می‌رود._

محمودرضا آذرپژوه در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، کتاب «سکته مغزی: اصول تشخیص، پیگیری و درمان» را یکی از نخستین تالیفات درباره سکته مغزی دانست. وی انگیزه خود از نگارش این کتاب را «اهمیت و شیوع سکته در جهان و به دنبال آن در ایران» معرفی کرد و افزود: سکته، دومین علت مرگ و میر در جهان است و یکی از مشکلاتی است که جهانیان امروزه با آن درگیرند.
با توجه به این‌که جامعه ما هم به سمت سالمندی در حرکت است، این مشکل نیازمند توجه بیشتر و پژوهش فراوان است و پژوهش در این حوزه در همین راستا اهمیت دارد.

کتاب «سکته مغزی: اصول تشخیص، پیگیری و درمان» یکی از آثار برگزیده جایزه کتاب فصل است که از سوی ناشری غیرتهرانی منتشر شده است.

تشخیص، پیگیری و درمان سه حوزه‌ای بود که آذرپژوه توجه به آن‌ها را ضروری دانست و گفت: کتاب بر اساس همین موضوعات و بر مبنای «پزشکی مبتنی بر شواهد» نوشته شده که سیستم درمانی متفاوتی است و از دانش روز در کنار تجربه بالینی بهره می‌گیرد.

وی منبع اصلی خود را برای نگارش این کتاب، پژوهش‌های چندین ساله خود و همچنین استفاده از اطلاعات به‌روز جهان و مستندات داخل و خارج از کشور دانست.

آذرپژوه کتاب «سکته مغزی: اصول تشخیص، پیگیری و درمان» را حاصل تلاش بیش از 6 سال خود دانست و گفت: در برگزاری چنین مراسمی، بحث مسایل مالی اهمیت زیادی برای مولف یا مترجم ندارد، بلکه حمایت روحی و معنوی به چشم می‌آید و دیده شدن اثر از سوی مسوولان، انگیزه مضاعفی به مولفان می‌دهد.

این متخصص مغز و اعصاب، ارج نهادن به مولفان و پژوهشگران را سبب بالارفتن انگیزه‌ها دانست و جايزه كتاب فصل این دوره را بسیار رضایت‌بخش ارزیابی کرد. وی اطلاع‌رسانی بهتر برای چنین مراسمی را سبب بالارفتن کیفیت آن دانست و گفت: شاید اگر مولفان و مترجمان بدانند که همچین مراسمی برگزار می‌شود، تلاش‌های بیشتری صورت بگیرد. نکته‌ جالب برای من این بود که هیچ تقاضا و درخواستی از سوی ناشران کتاب‌هایی که برگزیده و شایسته‌تقدیر شدند، به برگزارکنندگان جایزه کتاب فصل ارسال نشده بود و افراد بسیاری از برگزاری جایزه کتاب فصل و کتاب سال بی‌اطلاعند.

وی افزود: هر کتاب علمی، حاصل بخشی از عمر محقق و پژوهشگر است و برگزیده شدن در این مراسم، خستگی زحمت پژوهش 6 ساله مرا را از بین برد. پژوهشگری که زمان زیادی برای نگارش یک اثر اختصاص می‌دهد توقعاتی دارد که مهمترین بخش آن، حمایت روحی است.

آذرپژوه برگزاری جایزه کتاب فصل در شهرهای مختلف را فرصتی مطلوب برای آشنایی با فرهنگ شهرهای مختلف و مردم مختلف ایران دانست و گفت: قطعا این تغییر مکان تاثیر مثبتی خواهد داشت و مهمان‌نوازی مردم سنندج هم این حضور را شیرین‌تر کرد.

استادیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد، وضعیت تالیف کتا‌ب‌های علمی را در رشته پزشکی مثبت ارزیابی کرد و افزود: خوشبختانه شاهد این هستیم که وضعیت تالیف کتاب روند خوبی دارد اما باز هم باید ادامه پیدا کند و برای رسیدن به وضعیت مطلوب‌تر، به تقویت و حمایت بیشتری نیاز داریم.

دکتر محمودرضا آذرپژوه استادیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد و متخصص مغز و اعصاب است. وی در افتتاحیه بیستمین دوره جایزه کتاب هم برای دقایقی به سخنرانی پرداخت و گفت: «هر كس فكر می‌كند فردا می‌نويسد، چيزی نمی‌نويسد.» 

کتاب «سکته مغزی: اصول تشخیص، پیگیری و درمان» اثر دکتر محمودرضا آذرپژوه از سوی انتشارات دانشگاه علوم پزشکی مشهد منتشر شده است.

مراسم پایانی بیستمین دوره جایزه کتاب فصل، عصر روز سه‌شنبه سی‌ام خرداد در سنندج برگزار و طي آن از پديدآورندگان كتاب‌های برتر زمستان سال گذشته قدردانی شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها