صغیری به خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، گفت: من متن نمایشنامه «قلندرخانه» را در سال 1352 نوشتم و نخستین اجرای آن هم در سال 1354 در جشن هنر شیراز بود، که در آن اجرا این اثر به عنوان اثر برگزیده انتخاب شد و قرار بود که به 16 جشنواره خارجی برود، ولی دولت وقت و شخص شاه با این امر مخالفت کرد.
وی افزود: علت مخالفت با شرکت این متن در جشنوارههای خارجی، محتوای آن بود. متن نمایش ظاهرا یک داستان سادهای است که در بوشهر میگذرد. این نمایشنامه درباره زندگی کارگران کشتی است که قشر ماجراجویی هستند.
صغیری گفت: این نمایشنامه متن گفتوگوی چند کارگر کشتی در ایام عاشورا و در مراسم عزاداری است. این اشخاص مشکلاتی از نظر کاری دارند که بر اساس آن قرار است دست به اعتصاب بزنند. بیشتر داستان نمایش بر سر این اعتصاب میگذرد. به آبدارخانه مسجد و یا تکیهها در بوشهر «قلندرخانه» میگویند.
این نویسنده پیشکسوت بوشهری در ادامه گفت: مدتها پیش این نمایشنامه همزمان با اجرایش، در قالب یک بروشور به لهجه خاص بوشهری منتشر شد، اما در مجموع این نمایشنامه برای نخستین بار است که توسط نشر قطره کتاب میشود. در کتاب جز متن نمایشنامه نقدهای آقایان نجف دریابندری، نوذر آزادی و مرحوم ایرج زهری، به همراه چند مصاحبه با من هم گنجانده شده است.
صغیری در پایان درباره جایزه کتاب فصل گفت: برای بار اول است که این اسم را میشنوم و هیچ اطلاعاتی از این جایزه ندارم.
ایرج صغیری از داستاننویسان و نمایشنامهنویسان پیشکسوت شهرستان بوشهر است. از جمله کتابهای منتشر شده به قلم صغیری میتوان به «خالو نکیسا»، «بناتالنعش، یوزپلنگ و خلخال شوم» اشاره کرد.
پنجشنبه ۱ تیر ۱۳۹۱ - ۱۲:۳۲
نظر شما