یکشنبه ۲۸ خرداد ۱۳۹۱ - ۰۹:۵۶
صفحه امروز؛ 17 ژوئن

ژوزف ادیسون، جان هرسی، هنریک ورگلاند، گایل جونز، پیتر راسی، هنری لاوسون و دوروتی ریچاردسون از نویسندگانی هستند که نامشان در تقویم ادبیات امروز می درخشد.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، این نویسندگان سهم بزرگی در دنیای ادبیات داشته اند و آثار مانایی را از خود به یادگار گذاشته اند.

ژوزف ادیسون
ژوزف ادیسون، نویسنده و شاعر انگلیسی سیاسی مسلک، چنین روزی در سال 1719 دیده از جهان فروبست. وی در سال 1672 در خانواده ای فرهنگی به دنیا آمد و از همان کودکی با ادبیات آشنا شد. او در سال 1704 کتاب «مبارزه» را نوشت و پس از آن در سال 1710 به نگارش اثر معروفش «ممتحن آزادیخواه» پرداخت. او در سال 1713 نمایشنامه ماندگاری را با عنوان «کتو» نوشت که سبب شهرت وی شد. از دیگر آثار درخشان وی می توان به «نامه های کاورلی» و «گفتارها» اشاره کرد.

جان هرسی
جان هرسی، نویسنده و روزنامه نگار آمریکایی چنین روزی در سال 1914 در چین دیده به جهان گشود. او در سال 1945 برای کتابش با عنوان «ناقوسی برای آدانو» برنده جایزه پولیتزر شد اما آنچه سبب شهرت او شد کتاب تاثیر گذار «هیروشیما» بود. او یك دوره رییس جامعه مولفان آمریكا بود و از خود 26 داستان به یادگار گذاشته است كه همه درباره لزوم تامين نياز و رفاه انسان ها است. اثر مشهور دیگر وی «دیوار» است که با اقبال زیادی روبه رو شد. وی مارس 1993 از دنیا رفت.

هنریک ورگلاند
هنریک ورگلاند، نویسنده نروژی چنین روزی در سال 1808 دیده به جهان گشود. وی یکی از بزرگترین ادبای نروژی بود که با شناخت از دین اسلام و مطالعه کتاب های اسلامی به این دین روی آورد. در کارنامه ادبی او نمایشنامه و نوشته های تاریخی نیز به چشم می خورد اما او بیشتر برای اشعار برجسته اش شهرت یافت. مجموعه کارهای وی در 23 جلد در سال های 1918 تا 1940 منتشر شده است. «چلچله»، «خلبان انگلیسی» و «ونیزی ها» از آثار اوست. وی جولای 1845 از دنیا رفت.

گایل جونز
گایل جونز، نویسنده استرالیایی چنین روزی در سال 1955 دیده به جهان گشود. در کارنامه ادبی او رمان، داستان کوتاه و نقدهای بسیاری به چشم می خورد. او در طول فعالیت ادبی اش نامزد دریافت بسیاری از جوایز معتبر شده و یا آنها را دریافت کرده است. کتاب وی با عنوان «تاسف» نامزد دریافت جایزه اورنج شد. «پنج زنگ» و « شصت چراغ» از دیگر آثار او هستند.

پیتر راسی
پیتر راسی، نویسنده استرالیایی چنین روزی در سال 1946 در وین دیده به جهان گشود. در کارنامه ادبی او رمان، داستان کوتاه، شعر، مقاله و کتاب کودکان به چشم می خورد. او کار ادبی اش را با رمان «ادگار آلن چه کسی بود؟» در سال 1977 آغاز کرد که با اقتباس از آن فیلمی نیز ساخته شد. «شهر وین»، «راه شیری» و «معما» از دیگر آثار اوست.

هنری لاوسون
هنری لاوسوان، نویسنده و شاعر استرالیایی چنین روزی در سال 1867 دیده به جهان گشود. او که از نویسندگان دوره استعماری استرالیاست، را معمولا به عنوان بهترین و برجسته ترین نویسنده استرالیایی می شناسند. او که پسر یک شاعر، ناشر و فعال اجتماعی بود، نخستین دفتر شعرش را با عنوان «آوازی از انگلیس» در سال 1887 منتشر کرد. او مجموعه داستان کوتاهش را با عنوان «کودکی در تاریکی و یک پدر خارجی» در سال 1902 منتشر کرد. چهره وی در سال 1949 به عنوان یکی از شخصیت های ادبی استرالیا بر روی تمبر منتشر شد. او سپتامبر 1922 از دنیا رفت.

دوروتی ریچاردسون
دوروتی ریچاردسون، نویسنده و روزنامه نگار بریتانیایی چنین روزی در سال 1957 دیده از جهان فروبست. وی در سال 1873 به دنیا آمد. او فعالیتش را با معلمی آغاز کرد اما پس از فراغت از کار در جلسات ادبی شرکت می کرد و نخستین مقاله اش را در سال 1902 منتشر كرد. اما کار حرفه ادبی وی از سال 1906 آغاز شد و نخست نوشتن را از خلاصه نویسی کتاب ها آغاز کرد و بعد با نوشتن داستان های کوتاه، شعر و ترجمه از آلمانی و فرانسوی به کار ادامه داد. در سال 1915 او نخستین رمانش را منتشر کرد. «مرداب» و «بن بست» از آثار او هستند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها