سه‌شنبه ۳۰ خرداد ۱۳۹۱ - ۰۹:۵۱
صفحه امروز؛ 19 ژوئن

ویلیام گلدینگ، اوسامو دازای، جان رالستون سائول، سولومون تکسیو پلاتجه، جیمز متیو باری و آنگلوس سیکه لیاتوس از نویسندگانی هستند که در روزی چون امروز به دنیا آمده یا از دنیا رفته اند.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، این نویسندگان سهم بزرگی در دنیای ادبیات داشته اند و آثار درخشانشان به زبان فارسی نیز ترجمه شده است. 

ویلیام گلدینگ

ویلیام گلدینگ، رمان نویس و شاعر بریتانیایی چنین روزی در سال 1993 دیده از جهان فروبست. وی سپتامبر 1911 در کورنوال انگلستان به دنیا آمد. «سالار مگس ها» از مشهورترین آثار اوست که با اقبال بسیاری روبه رو شد و در صدر پرفروش ترین کتاب های دهه 50 قرار گرفت. در میان آخرین آثار گلدینگ سه گانه تاریخی «مناسك سفر» اثری قابل توجه و برجسته و نخستین جلد از سه گانه «پایان زمین» است. این رمان توانست جایزه «بوكر» را برای این نویسنده به ارمغان بیاورد. او در سال 1983 جایزه نوبل را از آن خود کرد. از این نویسنده کتاب های «برج» و «خدای عقرب» به فارسی ترجمه و در ایران منتشر شده است.
 
اوسامو دازای
اوسامو دازای ،نویسنده ژاپنی چنین روزی در سال 1909 به دنیا آمد. او یکی از معروفترین نویسندگان قرن بیستمی ژاپن است. «ناانسان» و «غروب‌كنان» دو اثر مطرح و ترجمه شده او به زبان انگليسي هستند. تعداد ديگری از آثار این نويسنده چون «بازگشت به تسوگارو»، «بامبوي آبي» و مجموعه داستان های كوتاه او توسط مترجمان هميشگي او راف مك‌كارتی و جيمز اوبرايان به انگليسي برگردانده شده‌اند. آثار او با بسياري از داستان‌هاي معاصر نويسندگان ژاپنی چون آثار هاروكی موراكامی قابل مقايسه هستند. داستان‌های دازای هنوز هم محبوب نسل جديد ژاپن هستند و آثارش هر سال از سوی چندين ناشر ژاپنی تجديد چاپ می‌شوند. او 13 ژوئن سال 1948 با پشت سر گذاشته شدن جنگ جهانی دوم، در كانال تاماگاوا در توكيو به زندگی اش خاتمه داد.
 
جان رالستون سائول
جان رالستون سائول، نویسنده کانادایی چنین روزی در سال 1947 در اتاوا دیده به جهان گشود . او در سال 2009 به ریاست انجمن بین المللی قلم کانادا در آمد. وی نخستین رمانش را با عنوان «شکار پرنده» در سال 1977 منتشر کرد. «باراکا» و «بهترین چیز بعدی» از دیگر آثار او هستند.
 
سولومون تکسیو پلاتجه
سولومون تکسیو پلاتجه، نویسنده و روشنفکر آفریقایی چنین روزی در سال 1932 دیده از جهان فروبست. وی که اکتبر 1876 به دنیا آمده بود، از بنیانگذاران کنگره ملی آفریقای جنوبی در سال ۱۹۱۲ بود و در نیمه دوم قرن بیستم، ادبیات آفریقا را با آثارش به جهانیان معرفی کرد. او نخستین کتابش را در سال 1919 نوشت اما در سال 1930 به چاپ رسانید. وی علاوه بر این موفق شد شماری از آثار شکسپیر را به زبان تسوانایی ترجمه کند. او نخستین آفریقایی است که رمان هایش را به انگلیسی نوشته است. «خاطرات جنگ» کتاب دیگر اوست که 40 سال پس از مرگش منتشر شد. «زندگی بومی در آفریقای جنوبی» نیز در کارنامه ادبی او جای دارد. 

جیمز متیو باری

جیمز متیو باری، با نام مستعار جی.ام.بری نویسنده و نمایشنامه نویس اسکاتلندی چنین روزی در سال 1937 دیده از جهان فروبست. وی ماه می 1860 به دنیا آمد. او خالق اثر درخشان «پیتر پن» است که آن را در سال 1902 نوشت. آقاي «جي.ام. بري» پيش از مرگش همه حقوق كتاب هایش را به بيمارستان کودكان گريت اورموند استريت داد. «بهترین مرگ» و «دو نفر از آنها» از دیگر آثار اوست. 

آنگلوس سیکه لیاتوس
آنگلوس سیکه لیاتوس، شاعر و منتقد یونانی چنین روزی در سال 1951 دیده از جهان فروبست. او در مارس 1884 به دنیا آمد. او تاریخ ملی یونان و سمبل های مذهبی اش را در شعرهایش می آورد. وی نخستین شاعر یونانی قرن بیستمی بود که در سال 1949 کاندیدای دریافت جایزه نوبل شد. او نخستین دفتر شعرش را با عنوان «سایه های نور» در سال 1909 منتشر کرد . «سرآغاز زندگی» و «مادر خدا» از دیگر آثار اوست.




نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها