به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا) سیزدهمین جلسه مشترک کمیتههای مشترك انجمن كتابداري و اطلاعرساني ايران روز گذشته، 21 خرداد، با حضور ابراهيم عمراني، مهدي عليپور حافظي، مريم اسدي، عباس رجبي، مليحه درخوش، اميررضا اصنافي، مريم پاكدامن و برخي ديگر از اعضاي اين انجمن در سالن جلسات پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران برگزار شد.
عليپور حافظي در اين نشست درباره همايش ملي «هر كتابخانه؛ يك رصدخانه دانش» گزارشي ارايه كرد و افزود: محورهاي اصلي اين همايش استخراج، و انتخاب سخنرانان نيز تقريبا نهايي شده است.
وي ادامه داد: قرار است اين همايش در آبان ماه امسال برگزار شود. پيش از آن نيز فراخواني داده ميشود و افراد ميتوانند طرحهاي خود را براي اين همايش ارسال كنند. آثار برگزيده در قالب پوستر ارايه ميشوند.
اين دكتراي كتابداري اضافه كرد: همايش ملي «هر كتابخانه؛ يك رصدخانه دانش» به صورت يك روزه و در چهار كارگروه برگزار ميشود. علاوه بر ارايه مقالات، يك سخنراني علمي نيز در هر كارگروه ارايه خواهد شد.
بخش ديگري از اين نشست به تشريح و گزارش پيشرفت طرح «پژوهش ملي» اختصاص داشت. اين طرح به تحليل موضوعي پاياننامههاي رشته كتابداري و اطلاعرساني ميپردازد.
حميده جبرييلزاده از اعضاي كارگروه پژوهش ملي انجمن درباره روند اجراي اين طرح گفت: اكنون اطلاعات 800 پاياننامه موجود در «ايران داك»(پژوهشگاه علوم و فناوري اطلاعات) جمعآوري شده است. اما اين پاياننامهها تا سال 86 نمايه شده است و پس از آن طرحي موجود نيست.
وي اضافه كرد: پاياننامههاي موجود در دانشگاه اصفهان و تهران نيز به اين تعداد افزوده و تا كنون 990 موضوع پاياننامه گردآوري شده است.
عليپور حافظي با اشاره به اينكه اين طرح در سطح كلان ديده شده است، افزود: بخشي از اجراي اين طرح در قالب گردآوري اطلاعات و بخش ديگري از آن به ساماندهي اطلاعات مرتبط ميشود.
وي اذعان كرد: با انجام اين دو مرحله، الزامات و ضرورتهاي روز جامعه كتابداري بررسي و با توجه به اطلاعات پاياننامهها، خلاءها شناسايي ميشوند. به اين ترتيب ميتوان روي اين كمبودها كارهاي جديد پژوهشي انجام داد.
عمراني نيز در بخش ديگري از اين نشست گفت: بهزودي اطلاعات مرتبط به پايان نامهها از سال 87 تا پايان سال 90 در اختيار كارگروه تخصصي طرح پژوهش ملي قرار ميگيرد.
وي ادامه داد: نزديك به 28 جدول از صاحبنظران رشته كتابداري كه درباره اصليترين موضوعات رشته كتابداري صحبت كردهاند موجود است. پس از اينكه موضوعات پاياننامهها در كارگروه جمعآوري شد بايد با استفاده از اين جدولها موضوعات اصلي را استخراج و خلاءها را شناسايي كنيم.
رجبي نيز اظهار كرد: ميتوان موضوعات مقالات مستخرج از پاياننامه را نيز گردآوري و ذخيره كرد و در قالب يك فيلد اطلاعاتي جداگانه از آن استفاده كرد.
عمراني در همين باره توضيح داد: «ايران داك» ميتواند مقالاتي را كه در اين سازمان موجود است در اختيار ما قرار دهد تا در قالب نرمافزار در اختيار مخاطبان قرار گيرد.
در بخش پاياني اين نشست نيز اصنافي گزارشي از برنامههاي فصلي انجمن ارايه كرد و گفت: در آخرين هفته از تيرماه سال جاري نشستي با موضوع «اقتصاد كتابخانهها» برگزار خواهد شد.
وي اظهار كرد: هماهنگيها براي اجراي اين برنامه آغاز شده و بهزودي تاريخ نهايي و سخنرانان اصلي اعلام ميشوند.
جلسات مشترک کمیتههای انجمن کتابداری و اطلاعرسانی به صورت یک هفته در میان با حضور اعضای هیأترئیسه انجمن کتابداری و اطلاعرسانی تشکیل میشود.
دوشنبه ۲۲ خرداد ۱۳۹۱ - ۱۰:۵۴
نظر شما