یکشنبه ۲۱ خرداد ۱۳۹۱ - ۱۳:۵۰

پانزدهمین جشنواره بین‌المللی کمیک استریپ شهر ارلانگن آلمان برندگان جوایز مختلف خود را معرفی کرد.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از خبرگزاری آلمان، در اين جشنواره از ایزابل کرایتس هنرمند هامبورگی با اهداي جایزه «مکس و موریتس» به عنوان بهترین بانوی هنرمند آلمانی زبان تجليل شد.
 
برگزار کنندگان این فستیوال در توضیح انتخاب این هنرمند به عنوان برنده این جایزه پنج هزار یورویی اعلام کردند: در کشور آلمان هیچ تصویرگری به ورزیدگي و تجربه ایزابل کرایتس که آثارش متنوع و مشتمل بر سبک‌های مختلف باشد، وجود ندارد.
 
در بخش بهترین اثر کمیک استریپ آلمانی نيز دومین کتاب سیمون شوارتس با عنوان «یخ روی سطح دریا» برگزیده شد که داستان ماجراجویانه‌ای است که در قطب شمال اتفاق می‌افتد.
 
در بخش بهترین اثر مصور بین‌المللی نیز جو ساکو به عنوان برنده انتخاب شد. دلیل انتخاب این هنرمند آن است که وی با تازه‌ترین گزارش خود با نام «غزه» به شکلی تاثیرگذار پتانسیل اثری کمیک را در قالب اثری مستند و روزنامه‌نگارانه به تصویر می‌کشد. علاوه بر این در بخش بهترین اثر کمیک استریپ سری «دختران زیبا» اثر «فلیکس» به عنوان برنده این بخش انتخاب شد.
 
اين در حالي است كه در اواخر ماه آوریل لورنزو ماتوتی تصویرگر ایتالیایی، جایزه «مکس و موریتس» را برای قدرداني از یک عمر فعالیت خود در عرصه تصویرگری آثار داستانی دریافت کرد. 

این جایزه معتبرترین جایزه ادبیات گرافیگی در حوزه آلمانی زبان است كه در حاشيه برگزاري پانزدهمین نمایشگاه بین‌المللی کمیک استریپ ارلانگن اهدا مي‌شود. اين نمايشگاه امروز (21 خرداد) به کار خود پایان می‌دهد. 

اين نمایشگاه بین‌المللی از روز پنج شنبه 7 ژوئن (18 خرداد) درهایش را به روی بازدیدکنندگان گشود و در این دوره تصاویر ابر قهرمان‌ها را در کنار دیکتاتورهای مخلوع به نمايش درآورد.  

موضوع امسال اين نمايشگاه «سیاست و تاریخ» بود و در بخش اصلی به آثار کمیک کشورهای عربی پرداخته شد و آثار هنرمندانی از کشورهای مراکش، لیبی، تونس، مصر و اردن به نمایش درآمد. کاریکاتورهای حسنی مبارک و معمر قذافی دیکتاتورهای مخلوع مصر و لیبی از جمله اين آثار بود. 

به گفته بودو بیرک مدیر این فستیوال تا چند سال پیش رمان‌های مصور بيشتر روايت داستان‌های خود زندگینامه‌ای بود اما امروز هنرمندان آلماني نيز متاثر از مسايل اجتماعي هستند و در اين نمايشگاه مسايل تاریخی آلمان از جمله سرنوشت یهودیان در جریان جنگ دوم جهانی و یا مداخله نیروهای نظامی آلمان در افغانستان را طرح كرده‌اند. 

امسال همچنین نمایشگاهی از آثار وینسور مک کی (1871 – 1937) پیشکسوت آمریکایی آثار کمیک استریپ و از کاریکاتوریست های سرشناس این کشور برپا شد. مک کی نه تنها در قرن 20 تحت تاثیر رسانه های نو پای کمیک استریپ قرار گرفت بلکه طراحی های نخستین انیمیشن در تاریخ فیلم با دستان او انجام گرفت.



نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها