به گزارش خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا)، اين نشست با حضور بهزاد نوشادي، مترجم كتاب و مدير انتشارات ورزشي توپ، مهدي صادقي، مدير انتشارات بامداد كتاب و جعفر باباخاني، پیشکسوت و قهرمان دو و میدانی كشورمان در سراي اهل قلم خانه كتاب برگزار شد و دبيري نشست نيز بر عهده سعيد سعيدي بود.
در ابتداي نشست نوشادي با اشاره به اينكه نام اصلي اين كتاب «Focus for Football» است، درباره دليل انتخاب اين كتاب براي ترجمه گفت: با مطالعه متن اين كتاب متوجه شدم كه به چيزي فراتر از آنچه در فوتبال مشاهده ميكنيم ميپردازد كه همان درونيات و روان فوتباليست است. اين كتاب بر مباحثي از جمله كاهش اضطراب در بازيكنان، شخصيتسازي و ... تمركز دارد. علاوه بر اين آزمونهاي روانشناختي در آن آمده است كه با كمك آنها مربي ميتواند بازيكن را بهتر بشناسد و اين شناخت بهتر درونيات بازيكن به مواجهه مطلوب مربي با بازيكنان ميانجامد.
نوشادي در پاسخ به اين سوال دبير نشست كه «خود شما به عنوان مربي بدنساز تيم فوتبال استقلال چه قدر از تمرينات و راهكارهاي اين كتاب به طور عملي استفاده كردهايد؟» اظهار كرد: بيشتر تمركز من در كار با تيمها روي بعد جسماني متمركز است،در حالي كه اين كتاب بيشتر به روانشناسان و مشاوران رواني تيمها توصيه ميشود. البته اين كتاب در شناخت رفتار بازيكنان به من كمك فراواني كرده است. بازيكنان فوتبال هر يك رفتارهاي متفاوتي دارند كه ناشي از فرديت و همچنين فرهنگ، شيوه زندگي و... است.
در ادامه اين برنامه سعيدي، دبير نشست، طراحي روي جلد كتاب استراتژي پيروزي در فوتبال را يكي از ويژگيهاي مثبت اين كتاب عنوان كرد و نوشادي در اين باره گفت: در طراحي روي جلد اين كتاب به سه عنصر اصلي فوتبال اشاره شده است. در اين تصوير توپ، يعني ابزار بازي فوتبال، كفش نشانهاي از بازيكن فوتبال و جام نشانه قهرماني و پيروزي، به عنوان هدف بازيكن فوتبال است. بنابراين در اين طراحي به ساختار اصلي فوتبال اشاره شده است.
سعيدي در ادامه نشست، ترجمه روان كتاب و پرداختن به مساله روانشناسي در فوتبال را يكي ديگر از ويژگيهاي مهم كتاب «استراتژي پيروزي در فوتبال» دانست و اظهار كرد: در فوتبال ما صحبت از روانشناسي ميشود اما هنوز نتايج عملي اين امر را مشاهده نكرده و هنوز شاهد پرخاشگري بازيكنانيم. مطالعه اين كتاب نشان ميدهد كه پيروزي در فوتبال ابتدا به درونيات افراد (مربي و بازيكنان) بستگي دارد.
مترجم كتاب «استراتژي پيروزي در فوتبال» در اين باره توضيح داد: اين كتاب نشان ميدهد كه قدرت روحي و رواني در فوتبال تعيين كننده است. در وجود انسانها علاوه بر انرژي جسماني معمول، هميشه ميزاني انرژي ذخيره وجود دارد كه در مواقع بحراني بروز ميكند و بر حسب نياز انسانها اين نيرو آزاد ميشود. به همين دليل است كه مشاهده ميكنيم گاهي تيمهاي قدرتمند از تيمهاي ضعيف شكست ميخورند، زيرا تيمهاي ضعيف گاهي به دليل ميل به برتري و پيروزي كه توسط روانشناسان و مربيان به آنها القا ميشود نيرو ميگيرند و پيروز ميشوند.
نوشادي ادامه داد:اكنون در فوتبال ما قدرت جسماني و فيزيكي به قدرت رواني برتري دارد و اين كتاب نشان ميدهد كه تمركز ذهني و پيروزي در فوتبال از راههاي ديگري غير از نيروي بدني نيز امكانپذير است.
نوشادي در پاسخ به انتقاد مطرح شده درباره استفاده از واژه «استراتژي» براي عنوان كتاب گفت: برخي واژهها در فرهنگ ورزشي كشورمان و حتي در دايره واژگان مخاطبان جا افتادهاند و همه با آن ارتباط برقرار ميكنند. همچنين استفاده از معادل فارسي نميتواند معناي دقيق آنها را به ذهن متبادر كند.
در ادامه اين نشست سعيدي با انتقاد از استقبال نكردن جامعه ورزشي از كتابهاي منتشر شده در اين حوزه گفت: در جامعه ورزشي ما توليد علم صورت ميگيرد اما ميزان استفاده از اين كتابها، وضعيت مطلوبي ندارد و كتاب، طعم ناشناختهاي در ذايقه مديران ورزشي ما بهشمار ميآيد. چرا وضعيت اين گونه است؟
نوشادي پاسخ داد: درباره هر كتاب تازهاي كه توسط انتشارات توپ منتشر ميشود به اهالي ورزش تا حد امكان اطلاعرساني ميكنم و حتي كتاب را به خيلي از اهالي ورزش هديه ميدهم اما متاسفانه اهالي ورزش بيشتر روزنامه ميخوانند نه كتاب و حتي از من تقاضاي فيلم آموزشي به جاي كتاب دارند! با وجود اين كه اين كتاب را به بازيكنان زيادي در فوتبال دادهام اما بازخورد مناسبي مشاهده نكردهام.
مهدي صادقي، مدير انتشارات بامداد كتاب در ادامه اين جلسه به پيشنهاد مطرح شده از سوي اين انتشارات درباره هديه كتاب به ورزشكاران مدالآور اشاره كرد و گفت: پيشنهاد هديه كتاب در كنار مدال و هداياي ورزشي به مدالآوران ملي يا محلي كشور همچنان از سوي بامداد كتاب در حال پيگيري است و به دليل تغييرات مديريتي هنوز عملياتي نشده است اما چون طرح زمانبري است هنوز پيگيريها در اين باره ادامه دارد تا در سطح كلان عملياتي شود.
در ادامه اين نشست جعفر باباخاني، قهرمان دو و میدانی كشورمان گفت: هنوز نتوانستهايم علم را در ورزش به عمل تبديل كنيم كه شايد اين امر ناشي از نتيجهگرايي مديران ورزشي باشد. ما بايد استعدادهاي ذاتي در ورزش را پرورش دهيم تا به سمت بهرهبرداري علمي از اين استعدادها حركت كنيم. بهرهبرداري علمي به تدريج رخ ميدهد اما ورزشيها هميشه به دنبال نتايج سريعاند.
باباخاني ادامه داد: نگاه و تفكر مديران ورزشي ما بايد تغيير كند و عينك بدبيني بين سنتيها و دانشگاهيان بايد شكسته شود. ما نظريهپردازهاي خوبي هستيم اما در عملياتي كردن نظريهها، يعني در اتصال علم به عمل درماندهايم.
نوشادي نيز در ادامه با صحه گذاشتن بر اين موضوع، وارد كردن علم به حوزه ورزش را از دلايل ورود به بخش نشر ورزشي عنوان كرد و گفت: نبودن نگاه علمي در ورزش و فقدان كتابهاي خوب ورزشي صدمات زيادي به ورزش ما زده است و بسياري از استعدادهاي ما به همين دليل از دست رفتهاند.
در ادامه اين جلسه سعيدي درباره برخي نقاط ضعف كتاب «استراتژي پيروزي در فوتبال» گفت: اگرچه طراحي روي جلد اين كتاب بسيار خوب است و تصاوير درون آن نيز متناسب با مباحث كتاب انتخاب شدهاند اما سياه و سفيد بودن و نوع چاپ تصاوير به كتاب لطمه وارد كرده است.
«استراتژي پيروزي در فوتبال» نوشته «بیل بسویک» روانشناس تیم ملی فوتبال انگلیس است. «بیل بسویک» نویسنده این کتاب، سابقه مربیگری در تیم ملی انگلیس و همچنین لیگ برتر باشگاههای این کشور را دارد و از متدولوژيستهاي مطرح جهان فوتبال در عرصه برنامهریزی و طراحی، مشاوره و روانشناسي است.
كتاب «استراتژي پيروزي در فوتبال» نخستين بار با شمارگان دو هزار نسخه، 316 صفحه و بهاي هفت هزار تومان در سال 1390 از سوي انتشارات توپ منتشر شده است.
چهارشنبه ۱۷ خرداد ۱۳۹۱ - ۱۹:۵۹
نظر شما