چهارشنبه ۱۷ خرداد ۱۳۹۱ - ۰۹:۴۹
صفحه امروز؛ 6 ژوئن

توماس مان، گرهارد هاوپتمان، الکساندر پوشکین، فردریش هولدرلین، کنت رکسروث، الیزا ارزسکوا، سینتیا ریلانت، آرتور برترام چندلر و فردریک دارد از نویسندگانی هستند که در روزی چون امروز به دنیا آمده و یا از دنیا رفته‌اند.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، هرچند مهمترین شاعر روسی در روزی چون امروز به دنیا آمده، اما روزی چون امروز که در تقویم ادبی تاریخ با تولد و مرگ دو نویسنده برنده نوبل آلمانی و درگذشت یکی از برجسته ترین شاعران این کشور گره خورده، حتما جای خاصی در زندگی ادبی آلمانی ها دارد.

توماس مان
توماس مان، رمان نویس و منتقد آلمانی چنین روزی در سال 1875 در شهر لوبک آلمان دیده به جهان گشود. او با کتاب «بودنبروک ها» که در سال 1901 منتشر شد به شهرت رسید. پس از آن رمان های «کوه جادو»، «ساعت دشوار» و «مرگ در ونیز» را منتشر ساخت و توانست در سال 1929 جایزه نوبل را از آن خود کند و نخستین نویسنده آلمانی باشد که این جایزه را دریافت می کند. آثار وی از سال 1924 به انگلیسی ترجمه شد و مخاطبان بسیاری را جذب خود کرد. او در طول زندگی ادبی اش جوایز معتبری دریافت کرد که جایزه ادبی گوته و صلیب لژیون دونور از جمله آن‌هاست. «تونیو کروگر»، «دکتر فاستوس» و «تریستان» از مهمترین آثار ادبی او هستند. به نام وی جایزه ادبی توماس مان هر سال به برترین آثار ادبی اهدا می شود. وی آگوست 1955 بر اثر حمله قلبی در زوریخ از دنیا رفت. 

گرهارد هاوپتمان
گرهارد هاوپتمان نمایشنامه نویس و رمان نویس آلمانی که موفق به کسب جایزه نوبل ادبی 1912 شد در روزی مثل امروز از سال 1946 از دنیا رفت. او که در نوامبر 1862 به دنیا آمده بود، در اوبرزالسبرون که امروز در لهستان واقع شده به دنیا آمد. او هفت رمان در کارنامه اش دارد که «آتلانتیس»، «واندا از دمون» و «درباره مردم و روح» از جمله آن هاست. هفت مجموعه داستان کوتاه، پنج عنوان منظومه و 41 عنوان نمایشنامه در کارنامه ادبی این چهره ادبی به چشم می خورد. نمایشنامه های کمدی «همکار کرمپتون»، «کت سمور» و «آتش سوزی بزرگ»، درام «خودبینی هانله» و نمایشنامه تاریخی «فلوریان گیر» از جمله این نمایشنامه هاست. 

فردریش هولدرلین
فردریش هولدرلین، شاعر مشهور آلمانی چنین روزی در سال 1843 چشم از جهان فروبست. وی که مارس 1770 به دنیا آمده بود، از شاعران مطرح دوران کلاسیک – رمانتیک آلمان به شمار می آید. اهمیت هولدرلین دقیقا یک قرن بعد از مرگ وی درک شد و شاعران و فلاسفه قرن بیستم به ماهیت زیبایی شناسی و پیچیدگی فکری اشعار وی پی بردند. تا جایی که هایدگر در پایان جنگ جهانی دوم تفسیرهایی از اشعار هولدرلین ارایه کرد و او را «شاعرترین شاعران» خواند و از هومر، شکسپیر و دانته برتر دانست و گفت: «هولدرلین شاعری است که در این زمانه نیاز در روشنگاه بودن قرار گرفته است». رمان «هیپریون» از آثاری است که سبب شهرت هولدرلین شد. ترجمه آثار یونانی سوفوکل، نمایشنامه تراژیک «مرگ امپدوکلس»، «پیشه شاعری» و «سرودهای میهنی» از جمله آثار او هستند.

الکساندر پوشکین
الکساندر پوشکین، شاعر و نویسنده روسی چنین روزی در سال 1799 در مسکو به دنیا آمد. وی نخستین داستان‌نویس روسیه و از بنیانگذاران ادبیات مدرن به حساب می‌‌آید و بسیاری از نویسندگان روس خود را مدیون او می‌دانند. او به ادبیات از همان کودکی بسیار علاقه مند بود و نخستین اشعارش را در سن 15 سالگی منتشر کرد. او در سال 1820 منظومه حماسی «روسلان و لیودمیلا» را به چاپ رساند و پس از آن در سال 1822 «زندانی قفقاز» را منتشر کرد. «برادران راهزن»، «کولی ها» و «فواره باغچه سرای» از دیگر آثار او هستند. وی فوریه 1837 در سن پترزبورگ از دنیا رفت. 

کنت رکسروث
کنت رکسروث، شاعر معاصر آمریکایی چنین روزی در سال 1982 چشم از جهان فروبست. وی دسامبر 1905 در ایندیانا به دنیا آمد. او نخستین شاعر آمریکایی است که وقت بسیاری برای شعر ژاپنی صرف کرد و بسیار به آن پرداخت به طوری که پس از انتشار کتابی با عنوان «عاشقانه های ماریچیکو» او ادعا کرد که این‌ها شعر یک شاعر ژاپنی است اما بعدها مشخص شد که شاعر این کتاب خودش بوده است. او ترجمه های بسیاری نیز از خود به یادگار گذاشته است. 

الیزا ارزسکوا
الیزا ارزسکوا ،رمان نویس لهستانی چنین روزی در سال 1841 چشم به جهان گشود. وی در کارنامه ادبی اش 30 رمان، 120 نمایشنامه و مقاله دارد. او سال 1905 نامزد دریافت جایزه نوبل شد اما نتوانست این جایزه را از آن خود کند. او ماه می 1910 از دنیا رفت. 

سینتیا ریلانت
سینتیا ریلانت ،نویسنده آمریکایی چنین روزی در سال 1954 به دنیا آمد. او بیش از 100 کتاب کودک به زبان های انگلیسی و اسپانیایی را در کارنامه ادبی خود گنجانده است. او در طول فعالیت و زندگی ادبی اش داستان، کتاب های غیرداستانی و کتاب شعر بسیاری از خود به یادگار گذاشت. وي برنده مدال نیوبری در سال 1993 شد. «همه در یک روز» و مجموعه «هنری و ماج » از جمله آثار اوست. 

آرتور برترام چندلر
آرتور برترام چندلر، نویسنده بریتانیایی – استرالیایی چنین روزی در سال 1984 دیده از جهان فروبست. وی مارس 1912 به دنیا آمد. او کتاب هایش را ژانر علمی – تخیلی با نام مستعار جورج ویتلی می نوشت. وی که بیش از 40 رمان و 200 داستان کوتاه در کارنامه ادبی اش دارد، با کتاب «دانه تلخ» در سال 1971 برنده جایزه دیتمر شد. «نشانه بزرگ سیاه» و «کشور دروغین» از دیگر آثار او هستند. مجموعه رمان «جان گریمز» وی شامل 36 عنوان رمان درباره شخصیتی به همین نام است. او دو مجموعه دیگر نیز با نام «ملکه ایرنه» و «جهان ریم» در کارنامه اش دارد. 

فردریک دارد
فردریک دارد نویسنده شهیر فرانسوی چنین روزی در سال 2000 در سوییس چشم از جهان فروبست. وی ژوئن 1921 به دنیا آمد. شهرت وی برای کتاب های «سان آنتونیو» است که 174 جلد است . او بیش از 300 رمان در کارنامه ادبی خود دارد و کتاب های وی بین سال های 1949 تا 2001 به چاپ رسید و با اقبال بسیاری روبه رو شد. او یکی از نویسندگان پرکار فرانسه است که در طول نیم قرن نویسندگی 90 میلیون نسخه از آثارش به فروش رسیده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها