یکشنبه ۱۴ خرداد ۱۳۹۱ - ۰۹:۰۰
صفحه امروز؛ 3 ژوئن

فرانتس کافکا، ناظم حکمت، فرانس امیل سیلانپا، نیکولای کارامزین، آلن گینزبرگ، ماریون زیمر برادلی، لاری مک مورتری و اتو اریک هارت لبن از نویسندگانی هستند که نامشان در تقویم ادبیات امروز می درخشد.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، شماری از نویسندگان و شاعران مطرح معاصر در روزی چون امروز به دنیا آمده یا از دنیا رفته اند، اما آثار و تاثیرشان بر ادبیات و زندگی معاصر، همچنان پابرجاست. 

فرانتس کافکا
فرانتس کافکا، نویسنده آلمانی زبان چک، چنین روزی در سال 1924 در 40 سالگی بر اثر بیماری سل در وین از دنیا رفت. وی جولای 1883 در پراگ به دنیا آمده بود و نویسنده آثار مشهوری چون «مسخ»، «محاکمه»، «قلعه» و رمان ناتمام «قصر» است. به احترام وی دو جایزه ادبی با همین نام اهدا می شود. این چهره برجسته ادبی تمایل داشت تا پس از مرگش همه دست نوشته هایش را از بین ببرند، اما دوستش به وصیت او عمل نکرد و مهم ترین آثار وی پس از مرگش منتشر شدند. به عقیده بسیاری از منتقدان برجسته از جمله ناباکف، او یکی از برجسته ترین نویسندگان قرن بیستم است و واژه «کافکاسک» تحت تاثیر نفوذ او در ادبیات انگلیسی ایجاد شده است. بسیاری از آثار وی به فارسی ترجمه شده اند. 

ناظم حکمت
ناظم حکمت ران که در چنین روزی از سال ۱۹۶۳ درگذشت، از برجسته‌ترین شاعران و نمایشنامه‌نویسان ترکیه بود. او که لهستانی تبار بود در سال 1901 در شهر سالونیکا دومین شهر بزرگ یونان امروزی که در آن زمان جزو امپراتوری عثمانی بود، به دنیا آمد. وی از ۱۴ سالگی به سرودن شعر پرداخت. و با سفری که در ۱۹ سالگی به شوروی داشت، از نزدیک با نسل جدید هنرمندان انقلابی آشنا شد و جسارتی بیشتر را درایجاد تحول در شکل و محتوای شعر ترکیه یافت. سادگی و روانی شعر ناظم حکمت از مایاکوفسکی الهام گرفته است. او برای مبارزه با استبداد و سلطه فاشیسم در کشورش که در شعرهایش تبلور می یافت، مدت ها در زندان بود و و سرانجام اعتراض به محکومیت او در سطح جهانی خشم چهره‌های سرشناسی چون برتراند راسل، ژان پل سارتر، پابلو پیکاسو، برتولت برشت، لویی آراگون، و پابلو نرودا را برانگیخت و او پس از ۱۳ سال از زندان آزاد شد. او ۱۳ سال باقی مانده از عمر خود را در شوروی سپری کرد و در همانجا درگذشت. آثار او که به بیش از ۳۰ زبان ترجمه و چاپ شد، تا وقتی او زنده بود، در وطن او و به زبان خودش منتشر نشد.

فرانس امیل سیلانپا
فرانس امیل سیلانپا ،نویسنده فنلاندی چنین روزی در سال 1964 از دنیا رفت. وی سپتامبر 1888 به دنیا آمد و در سال 1939 موفق شد تا جایزه نوبل را به خود اختصاص دهد. او برای رمانش با عنوان «خواب در جوانی » که در سال 1931 منتشر شد چهره ای بین المللی پیدا کرد. 

نیکلای کارامزین
نیکلای کارامزین ،مورخ و شاعر روسی چنین روزی در سال 1826 از دنیا رفت. وی دسامبر 1766 به دنیا آمد. در کارنامه ادبی او داستان ، ادبیات غیرداستانی و شعر به چشم می خورد. او از سال 1794 با ادبیات مانوس شد و نخستین اثرش را منتشر کرد. «تاریخ 12 جلدی روسیه» مهمترین اثر اوست. «زندگی آتنی ها» و «اعتراف نامه من» از دیگر آثار وی هستند. 

آلن گینزبرگ
آلن گینزبرگ، شاعر آمریکایی چنین روزی در سال 1926 در نیوجرسی دیده به جهان گشود. او کار ادبی اش را از نوجوانی آغاز و در روزنامه نیویورک تایمز می نوشت. او جایزه کتاب ملی آمریکا را در سال 1993 برای کتابش با عنوان «پاییز آمریکا» به خود اختصاص داد و موفق شد تا مدال شوالیه هنر و ادبیات را از وزیر فرهنگ فرانسه دریافت کند. او با انتشار شعر مشهور «زوزه» به اوج شهرت رسید؛ شعری که در سال 1966 برای بیان اعتراض به جامعه صنعتی و سرمایه داری آمریکا منتشر شد. او را از چهره های موثر نسل «بیت» شعر آمریکا می دانند و در مبارزه با جنگ ویتنام نقشی تاثیرگذار داشت. وی آوریل 1997 در سن 70 سالگی بر اثر سرطان کبد از دنیا رفت.
 
ماریون زیمر برادلی
ماریون زیمر برادلی، نویسنده داستان های فانتزی آمریکایی چنین روزی به سال 1930 در آلبانی دیده به جهان گشود. نخستین اثر وی داستانی کوتاه بود با عنوان «تنها زنان» که در سال 1953 منتشر شد. «آوالون» و «رنگ هایی از فضا» از دیگر آثار او هستند. وی سپتامبر 1999 از دنیا رفت. 

لاری مک مورتری
لاری مک مورتری، رمان نویس و مقاله نویس آمریکایی چنین روزی در سال 1936 در حومه تگزاس دیده به جهان گشود. او برای رمانش که در سال 1957 آن را با عنوان «واژه های عزیز کرده» منتشر کرد، به شهرت رسید. وی در سال 1985 موفق شد تا جایزه پولیتزر را برای رمانش با عنوان «فاخته بی کس» به خود اختصاص دهد. از بسیاری از آثار وی از جمله «تگزاس ویل» اقتباس سینمایی شده است. 

اتو اریک هارت لبن
اتو اریک هارت لبن، شاعر و بنیانگذار دراماتیک آلمانی چنین روزی در سال 1864 در هارتس به دنیا آمد. او با اشعار خویش نخستین گام را در راه هنر برداشت و در سال 1889 نمایشنامه ای با عنوان «وزغ» نوشت که با اقبال بسیاری روبه رو شد. «یک مرد خوب واقعی»، «تربیت برای ازدواج» و «آنژل» از دیگر آثار او هستند که برخی کمدی، برخی درام و برخی مجموعه شعر هستند. وی فوریه 1905 در ایتالیا از دنیا رفت.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها