حمید رحمانی، مولف كتاب «اقیانوسی به نام زمین» به خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، گفت: تحولاتی که درون اقیانوسها و دریاها به وجود میآیند در مجموع میتوانند نظم زمین را بر هم بزنند و توجه به همین موضوع نشان میدهد که نباید از پرداختن به این مقوله غافل شویم.
وی افزود: ضمن اینکه در تمام فصول این کتاب، بر اهمیت آب تاکید شده، مخاطب با تحولات دریایی و اطلاعات اقیانوسشناسی هم آشنا میشود. من در کتاب خود، اقیانوسها و دریاهای مهم دنیا را معرفی و تاریخچه آنها را ذکر كردهام.
به گفته رحمانی، در بخشهایی هم پدیدههای داخل اقیانوسها تشریح شده و اطلاعاتی درباره تنوع زیستی در زیر آبها و موجوداتی که در آنجا زندگی میکنند به مخاطب داده میشود که میتواند جذاب و خواندنی باشد.
اين مولف و پژوهشگر که مدرک دکترای خود را در رشته اقیانوسشناسی فیزیک دریا از دانشگاه AWU دریافت کرده است، درباره مخاطبان این کتاب گفت: «اقیانوسی به نام زمین» بر اساس اطلاعاتم در دوران تحصیلات تکمیلی نوشته شده و موضوع آن تخصصی است اما مطالب را به گونهای شرح دادهام که حتی دانشآموزان هم بتوانند کتاب را بخوانند و از آن استفاده کنند.
وی درباره ضرورت مطالعه چنین کتابی برای مخاطبان غیرتخصصی این حوزه گفت: در مقدمه و موخره کتاب هم آوردم که ضروری است هر فردی درباره آبهای روی زمین اطلاعات کافی داشته باشد و بداند که این موضوع تاثیر مستقیمی بر زندگیاش دارد. مخاطب با تفکر در این زمینه درمییابد که حفظ محیط زیست فقط دربردارنده حفاظت از خشکیهای زمین نمیشود؛ این در حالی است که 75 سطح زمین را آب فرا گرفته و باید تحقیقات بیشتری در این زمینه شود.
این عضو نهاد ملی نخبگان، امكانات كشورمان در حوزه مهندسی استفاده از سواحل را بسیار ضعیف دانست و گفت: میتوانیم از پتانسیل انرژی، کشاورزی، توریسم و محیط زیست نهفته در سواحل کشورمان بيشتر استفاده كنیم و این بخشها را سازماندهي کنیم.
رحمانی که مخترع دستگاه استحصال انرژی از جریانهای کشندی نيز هست، در پایان گفت: این کتاب، جلد دومی هم دارد که امیدوارم بهزودی بتوانم نگارش آن را آغاز کنم و در آن جزییات بیشتری از دریاها و اقیانوسها را بیاورم.
در بخشی از این کتاب آمده است: «درون اقیانوسهای جهان پدیدههای شگرف و بینظیری وجود دارد که نمونههای مشابه آن گاه روی زمین وجود دارد، گاه ندارد و همچنین بسیاری از پدیدههایی که روی زمین اتفاق میافتد مانند وزش باد، ریزش برف و باران، کنترل گرمای زمین، زیستگونههای مختلف موجودات متاثر از وجود دریاها، اقیانوسها و پدیدههای اقیانوسی است. به جرات میتوان گفت که اگر دریاها و اقیانوسها وجود نداشتند و یا چنان چه سهم کمتری از این سیاره را تشکیل میدادند، زندگی در زمین با مشکلات بسیاری روبهرو میشد.»
«اقیانوسی به نام زمین» در مجموعهای به نام «دانش و فن» در 136 صفحه، با شمارگان هزار و 100 نسخه و به بهای چهار هزار تومان و از سوی انتشارات «جهان کتاب» منتشر شده است.
سهشنبه ۹ خرداد ۱۳۹۱ - ۱۲:۱۸
نظر شما