پاتریک وایت، آن برونته، یان فلمینگ، توماس مور، مائیو بنچی و نوآ وبستر از نویسندگانی هستند که نامشان با تقویم ادبیات امروز گره خورده است.-
پاتریک وایت
پاتریک وایت نویسنده استرالیایی و برنده جایزه ادبی نوبل چنین روزی در سال 1912 در انگلستان به دنیا آمد. وی یکی از شاخصترین رمان نویسان انگلیسی زبان است که از سال 1935 تا زمان مرگش 12 رمان، دو مجموعه داستان کوتاه و هشت نمایشنامه خلق کرده است. این نویسنده که در سال 1973 جایزه نوبل را از آن خود کرد، رمانهايي چون «درخت انسان» و «تشريح كننده جانوران» را در کارنامه دارد. آخرین رمان وی با عنوان «باغ معلق» در صدمین سال تولدش منتشر شد. این چهره ادبی بزرگ استرالیا سپتامبر 1990 در سیدنی از دنیا رفت.
آن برونته
آن برونته، رمان نویس و شاعر بریتانیایی چنین روزی در سال 1849 در حالي كه تنها ۲۹ سال داشت بر اثر بيماري سل از دنيا رفت. او ژانویه 1820 به دنیا آمد و یکی از سه خواهر مشهور برونته بود. او نخست در سال 1846 همراه خواهرانش کتاب شعری منتشر کرد و سپس یکی از دو رمانش را با نام «اگنس گری» در سال 1847 به بازار فرستاد و پس از آن رمان «مستاجر عمارت وایلدفیل» را به چاپ رساند. تنها ۶ هفته پس از انتشار، این رمان ناياب شد و در فهرست آثار پرفروش انگلستان قرار گرفت. آن برونته چون دیگر خواهرانش جایگاهی خاص در ادبیات کلاسیک دارد.
یان فلمینگ
یان فلمینگ نویسنده و روزنامه نگار انگلیسی در چنین روزی از سال 1908 در لندن به دنیا آمد. او شهرت خود را برای خلق شاهکارش با عنوان «جیمز باند» و مجموعه ای از 12 رمان و 9 داستان کوتاه درباره این شخصیت به دست آورد. این نویسنده نامی نخستین کتاب این مجموعه را با عنوان «کازینو رویال » در سال 1953 منتشر و پس از آن 14 کتاب دیگر به آن اضافه کرد. آخرین کتاب وی با عنوان «اختاپوس و روشنایی روز» در سال 1966 یعنی دو سال پس از مرگش به چاپ رسید. کتاب های وی هنوز در راس فهرست پرفروش ترین نویسندگان آثار جنایی بریتانیا جای دارد و به تازگی وارث فلمینگ قراردادی 10 ساله برای انتشار داستان های جیمز باند را امضا کرده است. وی آگوست 1964 از دنیا رفت.
توماس مور
توماس مور شاعر ملی ایرلندی چنین روزی در سال 1779 در دوبلین به دنیا آمد. او تحصیلات خود را در رشته ادبیات کلاسیک به پایان رساند. این شاعر نامی از چنان شهرتی برخوردار است که هنوز پس از گذشت قرن ها از حضور وی، مجسمه ها و یادبودهایی از وی در پارک ها و دانشگاه های دوبلین نصب است. «قافیه هایی روی جاده»، «منتخبی از موسیقی ایرلندی» و «عصرها در یونان» از دیگر آثار وی هستند. او فوریه 1852 از دنیا رفت.
مائیو بنچی
مائیو بنچی رمان نویس ایرلندی چنین روزی در سال 1940 به دنیا آمد. در کارنامه ادبی وی رمان و مجموعه داستان به چشم می خورد. کتاب وی با عنوان «یک شمع روشن کن» در سال 1982 منتشر شد. او آثار ارزشمندی از خود برجای گذاشته است و رمان وی با عنوان «محفل دوستان» که در سال 1990 آن را نوشت با حضور ستارگان هالیوود به قالب فیلم هم درآمد و رمان «قلب و روح» وی مدت ها در صدر جدول پرفروش های آمریکا قرار گرفت. «راش مسی» و «دریاچه شیشه ای» از دیگر آثار وی هستند که در ایران نیز منتشر شده اند.
نوآ وبستر
نوآ وبستر چنین روزی در سال 1758در ایالت كنتیكات آمریکا به دنیا آمد. او که پدر محققان آمریکا نام گرفته، کار ادبی خود را با نوشتن یك كتاب سه جلدی آغاز کرد. جلد اول در سال ۱۷۸۳ منتشر شد و درباره دیكته زبان انگلیسی بود. جلد دوم در سال 1784 درباره دستور زبان انگلیسی و جلد سوم كه به تقویت روخوانی و تلفظ صحیح دانش آموزان اختصاص داشت در سال ۱۷۸۵ به چاپ رسید. وی در سال ۱۸۰۶ یك لغتنامه كوچك اما پرمحتوا از زبان انگلیسی تالیف كرد و به چاپ رساند. این كتاب به عنوان نخستین لغتنامه آمریكایی شناخته شد. در سال ۱۸۰۷ او تالیف یك لغتنامه بسیار جامع را آغاز كرد و ۲۷ سال از عمر خود را صرف آن كرد. او برای نوشتن این كتاب ۲۶ زبان دنیا از جمله انگلوساكسون و سانسكریت را آموخت تا بتواند ریشه اصلی لغات را بیابد. این كتاب در سال ۱۸۲۸ منتشر شد و به عقیده بسیاری بر شاهكار انگلیسی ساموئل جانسون پیشی گرفت. در ۲۸ مه سال ۱۸۴۳ چند روز پس از آنكه او دومین ویراستاری لغتنامه خود را به پایان رساند، درگذشت.
نظر شما