جمعه ۵ خرداد ۱۳۹۱ - ۱۰:۰۴
صفحه امروز؛ 25 ماه «می»

ریموند کارور ،آل سارانتونیو، رابرت لودلام ،نعیم فراشری، قاضی نذرالاسلام، تئودور روتکه، ادوارد بولور لیتون، روساریو کاستلانوس، مادام دولا فایت و یوگنیا گینزبرگ از نویسندگانی هستند که تقویم ادبیات امروز به آن ها اختصاص دارد._

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، هر یک از این نویسندگان خدمت بسیار بزرگی به پیشرفت ادبیات و درخشش آن طی سال ها داشته اند. 

ریموند کارور
ریموند کارور شاعر و نویسنده آمریکایی چنین روزی در سال 1938 دیده به جهان گشود. او را یکی از نویسندگان مطرح قرن بیستم و یکی از چهره های شاخص داستان کوتاه در دهه 1980 به شمار می آورند. او که در نوشتن داستان های کوتاهش از چخوف تبعیت کرده است، نخستین داستانش با عنوان «فصل های سخت» در سال 1960 و نخستین مجموعه آثارش را در سال 1967 با عنوان «می شود لطفا ساکت باشید» منتشر کرد. این مجموعه داستان به عنوان بهترین داستان کوتاه آمریکا شناخته و نامزد دریافت جایزه کتاب ملی آمریکا شد. او برای کتابش با عنوان «یک چیز کوچک و خوب» موفق به دریافت جایزه اوهنری شد. وی آگوست 1988 از دنیا رفت. 

آل سارانتونیو
آل سارانتونیو نویسنده آمریکایی ژانر علمی تخیلی، چنین روزی در سال 1952 در نیویورک به دنیا آمد. در کارنامه ادبی وی بیش از 45 کتاب و 8 داستان کوتاه وجود دارد. وی کار ادبی اش را از 16 سالگی آغاز و نخستین داستان کوتاهش را در سال 1978 منتشر کرد. در سال 1980 با تلاش های بی وقفه موفق شد تا 14 داستان کوتاهش را منتشر کند. او جوایز ادبی بسیاری از قبیل جایزه برام استوکر و جایزه شرلی جکسون را به خود اختصاص داده است. وی متخصص انتخاب گلچین های ادبی است و 25 گلچین از مجموعه داستان های کوتاه منتشر کرده و از این نظر لقب استاد به او داده شده است.
 
رابرت لودلام
رابرت لودلام نویسنده آمریکایی چنین روزی در سال 1927 در نیویورک به دنیا آمد. وی 23 رمان جاسوسی را در کارنامه ادبی خود دارد و می توان وی را هم ردیف «جان لوکاره» و «لن دیتون » قرار داد. بسیاری از کتاب های وی تیراژ 290 تا 500 میلیون نسخه داشته و به 33 زبان و در 40 کشور منتشر شده است. تعدادي از كتاب‌هايش نيز تبديل به سريال‌هاي تلويزيوني و فيلم‌هاي سينمايي شده‌اند. او برخی از کارهایش را با نام مستعار «جاناتان ریدر» و ن«میخاییل شپرد» منتشر کرده است. وی شهرت خود را مدیون ماجراهای «جیسون بورن » است. «آخر هفته اوسترمن» و «پیمان هولکرافت» از دیگر آثار وی هستند. این نویسنده مارس 2001 از دنیا رفت. 

نعیم فراشری
نعیم فراشری شاعر و نویسنده آلبانیایی چنین روزی در سال 1846 در جنوب آلبانی در خانواده ای نامدار دیده به جهان گشود. او یکی از شاعران برجسته قرن نوزدهمی و شاعر ملی آلبانی است. وی نخستین شعر خود را با عنوان «تخیلات» به فارسی سرود. مجموعهٔ اشعار او به زبان آلبانی با عنوان‌های «گل های تابستان»، «کربلا»، «تاریخ اسکندر بیگ» و «اونیورسوم» در فاصله سال‌های ۱۸۹۲ تا ۱۸۹۸ سروده شده است. او اکتبر سال 1900 از دنیا رفت. 

قاضی نذرالاسلام
قاضی نذرالاسلام شاعر ملی بنگلادش چنین روزی در سال 1899 دیده به جهان گشود. نذرالاسلام در شعرهایش به موضوع‌های مختلف از جمله عشق، آزادی و انقلاب می‌پردازد تا صدای مردم مظلوم را علیه ظلم و بی عدالتی قانون بریتانیا به گوش جهانیان برساند. آثار وی تحت تأثیر ادبیات فارسی قرار گرفته و اشعاری از حافظ و خیام نیز توسط این شاعر به زبان بنگالی ترجمه شده اند. او اشعاري نيز درباره محرم و اهل بیت (ع) و وقایع عاشورا دارد. خیابان ها و بناهای بسیاری به نام وی در بنگلادش نامگذاری شده است. وی آگوست 1976 از دنیا رفت. 

تئودور روتکه
تئودور روتکه شاعر مشهور آمریکایی چنین روزی در سال 1908 دیده به جهان گشود. تمام آثار وی با اقبال بسیار روبه رو شد و سرانجام مجموعه اشعارش با عنوان «شب زنده داری» در سال 1954 برنده جایزه پولیتزر شد. او برای کتاب هایش «کلمات برای باد» و «مزرعه دوردست» دو بار برنده جایزه کتاب ملی آمریکا شد. وی آگوست 1963 دارفانی را وداع گفت. 

ادوارد بولور لیتون
ادوارد بولور لیتون شاعر و رمان نویس انگلیسی چنین روزی در سال 1803 به دنیا آمد. او از کودکی به نوشتن علاقه مند بود و در 25 سالگی رمان «سرگذشت یک نجیب زاده» را به چاپ رساند که یکی از بهترین آثار وی به شمار می رود. پس از آن «من و نژاد آینده» را منتشر کرد که بر موفقیت های وی افزود. «روزهای گذشته پومپی» و «بارون های گذشته» از دیگر آثار او هستند. وی ژانویه 1873 در سن 70 سالگی از دنیا رفت. 

روساریو کاستلانوس
روساریو کاستلانوس بانوی شاعر مکزیکی در چنین روزی از سال 1925 به دنیا آمد و در سال 1974 بر اثر برق گرفتگی درگذشت. این شاعر و نویسنده به عنوان یکی از چهره های نسل 50 که پس از جنگ دوم به خلق آثار ادبی پرداختند شناخته می شود. او از صداهای مهم ادبی مکزیک در قرن بیستم بود و آثار تحقیقی متعددی درباره حقوق زنان و مطالعات فرهنگی منتشر کرد. او بیش از 20 عنوان کتاب منتشر کرده و سه رمان نوشته است که به زبان انگلیسی نیز ترجمه شده اند.

مادام دولا فایت
مادام دولا فایت نویسنده فرانسوی در سال 1693 دیده از جهان فروبست. وی مارس 1634 در پاریس به دنیا آمد. او از نوجوانی به نوشتن روی آورد و با خلق نخستین رمان تاریخی فرانسه با عنوان «شاهزاده خانم کلو» در سال 1678 به شهرت رسید. آثار وی از اهمیت ویژه ای میان فرانسوی ها برخوردار است.
یوگنیا گینزبرگ
یوگنیا گینزبرگ، نویسنده روسی سال 1977در چنین روزی  72 ساله بود که در مسکو برای همیشه آرمید. وی دسامبر 1896 در مسکو به دنیا آمد. نگارش کتابش با عنوان «سفری در گردباد» در سال 1967 به پایان رسید اما او نتوانست آن را در کشورش به چاپ برساند و توسط ناشری در میلان منتشر شد و سپس سال 2008 فیلمی از روی آن اقتباس شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها