شنبه ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۱ - ۱۳:۱۳
«قدرت ارتباطات» به بازار كتاب ايران راه مي‌يابد

کتاب «قدرت ارتباطات» نوشته مانوئل کاستلز توسط گروه مطالعات ارتباطی و رسانه‌­های جدید پژوهشکده هنر و رسانه ترجمه مي‌شود.-

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا) به نقل از روابط عمومی پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات کتاب قدرت ارتباطات، از سوي گروه مطالعات ارتباطی و رسانه‌‌های جدید در دست ترجمه است. 

نام «مانوئل کاستلز» در ایران، با ترجمه کتاب سه جلدی او با عنوان «عصر اطلاعات: اقتصاد، جامعه و فرهنگ» که در سال 1380 به همت انتشارات طرح نو منتشر شد، برای علاقه‌مندان علوم اجتماعی آشناست.

وی استاد اسپانيايي‌الاصل رشته برنامه‌ريزي در دانشگاه «برکلي» آمريكاست كه مدتی است براي تدريس و تحقيق، دانشگاه بارسلونا را برگزيده و در حلقه‌هاي علم ارتباطات،‌ به «استاد استادان» ملقب است.

اين پروفسور هفتاد ساله‌ (متولد 1942) كه تا دو دهه قبل، از نگاه يك ماركسيست اروپايي و به‌ويژه متاثر از لويي آلتوسر، آلن‌ تورن و نيكوس پولانزاس به نظرورزی مشغول بود، در سه‌گانه خود با عناوين «ظهور جامعه‌ شبكه‌اي»، «قدرت هويت» و «پايان هزاره» با رويكردي نو جامع‌ترين مجموعه تحليلي و در عين حال سرشار از داده‌هاي اطلاع‌بخش را درباره روندهاي جاري و آینده تحولات اجتماعي، سياسي، اقتصادي و فرهنگي در نقاط مختلف جهان فراهم دید. 

كاستلز مجلد نخست از كتاب پرحجم خود را به بحث درباره جامعه شبكه‌اي كه آن را يكي از ويژگي‌هاي سرمايه‌داري متكي به اطلاعات به شمار مي‌آورد، اختصاص داد و در مجلد دوم با عنوان قدرت هويت، به بررسي پديدارهاي مهمي مانند تضعيف موقعيت حكومت‌هاي ملي و بحران هويت در سطوح فردي، ملي و ظهور جنبش‌هايي مانند فمينيسم و دفاع از محيط زيست پرداخت. 

او در مجلد سوم موضوعاتي مانند سقوط شوروي، شكست اقتصاد دولتي و متكي به برنامه‌ريزي متمركز، سرنوشت غم‌انگيز كودكان از نظام بهره‌كشي بين‌المللي، نقش مافياي اقتصادي در صحنه جهاني و همچنين مباني فرهنگي و سياسي ظهور منطقه جنوب شرقي آسيا را بررسي كرد.

کاستلز، افزون بر این اثر - که در کشور ما بیشترین شهرت را برای او به دنبال داشته - آثار پرشمار ديگري نيز در حوزه تغييرات اجتماعي، بر پايه فناوري‌هاي نوين تاليف كرده است.

كتاب «قدرت ارتباطات» از آخرین نوشته‌های این دانشمند معاصر محسوب می‌شود که به دليل نظرياتش درباره جامعه شبکه‌ای و ارتباطات به يكي از مراجع معتبر علوم ارتباطات تبديل شده است. این کتاب، در سال 2009 توسط انتشارات دانشگاه آكسفورد در بیش از 500 صفحه منتشر شد و مي‌توان آن را تكميل كننده سایر تالیفات كاستلز در حوزه علوم ارتباطات و فن‌آوری‌های نوین دانست.

كاستلز در اين كتاب بر نقش شبكه­هاي ارتباطي در قدرت­سازي در جامعه و به ويژه قدرت سياسي تاكيد مي­كند.

كتاب «قدرت ارتباطات» فصل‌هايي مانند قدرت در جامعه شبكه‌اي، ارتباطات در عصر ديجيتال،‌ شبكه‌هاي ذهن و قدرت،‌ برنامه‌ريزي شبكه‌هاي ارتباطات، سياست‌هاي‌ رسواسازي، بحران دموكراسي و برنامه‌ريزي مجدد شبكه‌هاي ارتباطات و حوزه عمومي جديد را شامل مي‌شود. 

مبحث «نتیجه­‌گیری» اين اثر نیز آن‌چه را که «ورای یک نظریه ارتباطی از قدرت» می‌توان تصور کرد، به عنوان تکمله‌ای بر فصل‌های کتاب، در قالبی استقرایی مطرح کرده است.

کتاب حاضر به اندازه‌اي از مفاهیم تخصصی و جدید برخوردار است که بدون تحشیه‌نویسی منسجم و تسلط بر معانی موجود در آن، نمی‌توان تنها به ترجمه‌هاي واژگان موجود در آن بسنده کرد؛ از این رو مترجم برای انجام این مهم، ترجمه و تحشیه را به طور همزمان مورد نظر قرار داده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها