به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) سیدمحمد حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی شامگاه چهارشنبه(27 اردیبهشت) در مراسم تجلیل از پیشنگاران رسانه کشور ضمن تشكر و قدردانی از پیشكسوتان و پیشنگاران عرصه مطبوعات و اطلاعرسانی از این افراد به عنوان «افراد مظلوم» یاد كرد.
حسینی با اشاره به اینكه امسال برای نخستين بار در روز ارتباطات و روابط عمومی به جنبه نرمافزاری مطبوعات پرداخته شده است، گفت: امروز شاهد تحولات شگفتی در حوزه فنآوری نرمافزاری مطبوعات هستیم و بر اين اساس، بیش از گذشته به مساله محتوا توجه شده است. اگر ما در این عرصه فعال نباشیم دیگران بهرهبرداری میکنند، چراکه نظام سرمایهداری برای سلطه خود در عرصههای اقتصادی، سیاسی و اجتماعی از ترفندهایی چون چهرهسازی و همچنين برجستهسازی نکات مثبت خود استفاده میکند.
وی تاکید کرد: ما باید در عرصه نبرد و مقابله در ارتباطات حاضر باشیم و نباید آن را یک توهم بپنداریم. جامعه مطبوعاتی کشور باید منافع و مصالح را در نظر داشته باشد و در این باره همکاری کند.
وزیر ارشاد در ادامه به نامگذاری سال 91 به نام تولید ملی و حمایت از كار و سرمایه ایرانی اشاره كرد و از مطبوعات خواست به انعكاس دستاوردها، پیشرفت ها و تبلیغ كالاهای ایرانی در سال جاری بیشتر توجه كنند.
وی یادآوري كرد: با تحقق نامگذاری امسال ضمن فرهنگسازی از طریق مطبوعات باید كارهای ریشهای و عمیق نیز انجام داد.
عضو شورای انقلاب فرهنگی در بخش دیگری از سخنانش به رهنمودهای مقام معظم رهبری در نمایشگاه کتاب اشاره کرد و گفت: ایشان در نمایشگاه کتاب صفحهآرایی کتاب و وجه ظاهری آن را دارای ایراد دانستند و معتقد بودند که کتابها بویژه برای کودک و نوجوانان باید پرجاذبه شوند. همچنین مقام رهبری بر صیانت از زبان فارسی و لزوم ویرایش صحیح برای سهولت استفاده مخاطب از محتوا تاکید کردند.
وزیر ارشاد همچنین با اشاره به اینکه گاهی گفته میشود رسانههای دیجیتال جای روزنامهها را تنگ کردهاند گفت: هر يك از رسانهها گستره خاص خود را دارند و اگر چه ممکن است ریزش مخاطب وجود داشته باشد، اما اگر اخبار و گزارشها با تحلیل همراه باشند میتوانند اطلاعات بیشتری به مخاطب داده و او را جذب کنند.
به گفته وی اخبار باید همراه با تحلیل، تحقیق و اطلاعات درست باشند تا تاثر گذار باشد و مورد استفاده مخاطبان قرار گیرند. هرچه اخبار دارای پشتوانه تحقیقاتی و تحلیل همراه با ذكر منبع باشد قطعا تاثیرگذاری آن برای مردم بیشتر خواهد شد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینكه جای بحث نقد سازنده در مطبوعات كشور خالی است، بر نقد منصفانه و بیان واقعیت به دور از جنجالآفرینی و تخریب افراد تاكید كرد و افزود: مطبوعات نیز باید روحیه نقدپذیری خود را افزایش دهند و انتقاد را تنها مربوط به مدیران ندانند.
وی در ادامه از برگزاری چهارمین سمینار مطبوعات ایران، چالشها و چشماندازها در خرداد ماه سال جاری خبر داد و گفت: در این سمینار مسایل اصلی مطبوعات مورد بحث و بررسی قرار خواهد گرفت.
حسینی یكی از رسالتهای اصلی مطبوعات را نظارت بر امور كشور عنوان كرد و گفت: در این باره هرچه مطبوعات منزهتر و سالمتر عمل كنند میتوانند امور را بهتر نقد کنند.
وزیر ارشاد در پایان تاكید كرد: هر چه سطح سواد رسانهای و آموزش در كشور بیشتر باشد قطعا تاثیرگذاری بیشتری در امور خواهد داشت. دانشگاه نیز رسالت سنگینی بر عهده دارد و باید نگاه بومی و مبتنی بر فرهنگ ایرانی و اسلامی در این حوزه وجود داشته باشد.
در ادامه این مراسم از چند تن از پیشنگاران عرصه مطبوعات (جلال رفیع ، امیرحسین فردی و حسین قندی) به همراه شماری از خبرنگاران و تصویربرداران منتخب تجلیل شد.
نخستین مراسم تجليل از پیشنگاران رسانه کشور شامگاه چهارشنبه با حضور وزرای فرهنگ و ارشاد اسلامی، صنعت معدن و تجارت، جمعی از مسوولان فرهنگی و رسانهای، مدیران مسوول خبرگزاریها و مطبوعات كشور و شماری از پیشكسوتان رسانهای در باغ زیبا برگزار شد.
پنجشنبه ۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۱ - ۱۱:۳۷
نظر شما