به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) ویژهنامه «پی افکندم از نظم کاخی بلند» در یک مجلد 128 صفحهای به گفتوگو با شاهنامهپژوهان و نوشتههایی از استادان زبان و ادب فارسی درباره «شاهنامه» و فردوسی اختصاص دارد.
در آغاز این مجله یادداشتی به قلم کورش شجاعی، مدیر مسوول موسسه فرهنگی هنری خراسان و با عنوان «برای آزاد مرد فرزانه توس» آمده است. در ادامه نیز علیرضا حیدری، دبیر این ویژهنامه یادداشتی با عنوان «پیشکشی به پیشگاه حکیم توس» نوشته است.
در بخش بعدی مجله گزیده سخنان مقام معظم رهبری در تمجید از فردوسی و زبان فارسی آمده است.
بخش بعدی مجله به گفتوگو با اصغر دادبه، محمدجعفر یاحقی، سجاد آیدنلو، میرجلالالدین کزازی، حسن انوشه، فریدون جنیدی، علی معلمدامغانی، هرمیداس باوند، محمدحسین پاپلییزدی، محمدرضا راشدمحصل و فرزاد عباسی اختصاص دارد.
در این بخش مطالبی با عنوانهایی چون «چرا به فردوسی حکیم میگوییم؟»، «حق فردوسی هنوز ادا نشده است»، «کارنامه شاهنامهپژوهی»، «مقایسه شاهنامه با سه اثر حماسی جهان»، «الفردوسی و الشاهنامه»، «اسطوره بودن شاهنامه نگرش غربی است»، «تا شاهنامه هست زبان فارسی زنده است»، «فردوسی یک نظریهپرداز است»، «هویت ما در زمین زبان فارسی و آب و هوای اسلام رشد کرد» و «حکت فردوسی حکمت عارفانه است» به چشم میآید.
در بخش دیگر از این مجله نوشتههایی به قلم محمد باقری، عزیزالله جوینی، پری صابری، سلمان ساکت، فاطمه ماهوان، مهدی سیدی، علیرضا کدخدایی، زندهیاد احمد کمالپور، شمسی پارسا، محمدعلی اسلامی ندوشن، سهیلا قسیمی ترشیزی، احمد صبریان، فرحناز جلالی، اکرم محمدی، و شاهمنصور خواجهاف گنجانده شده است.
دیگر یادداشتها و نوشتههای این مجله به قلم افرادی چون فریبا دانشور، اتیگین کومیسبایف، آیدا قالدیرعلیوا، سیدعبدالحسین رییسالسادات، سیدشکوفه اکبرزاده، صفیه جمالی، غلامرضا بنی اسدی، احمد صبریان، سیدخلیل سجادپور، نعمتالله پناهی، فرزاد قائمی، یاسر موحدفرد، محمدحسین توسیوند، یوسف بینا، نیما تجبر، یوسف بهروز و سید صادق غفوریان هستند.
در میان این یادداشتها نیز مطالبی با عنوانهایی چون «سرایش شاهنامه و زمانه تاریخی»، «اسطورههای تاریخی در شاهنامه حکیم فردوسی»، «چگونه به قابلیتهای نمایشی ادبیات ایران نگریستم؟»، «معرفی چاپهای شاهنامه در جهان»، «دمی با نغز سرودههای حکیم توس»، «شاهنامه بعد از فردوسی»، «مبانی نظری تفسیر اساطیر شاهنامه»، «جایگاه شاهنامه در ادبیات آسیای میانه و قفقاز» و «غفلت سینما و تلویزیون از شاهکار فردوسی» دیده میشود.
دیگر مطالب این مجله عبارت از «منم ایرج پسر فریدون»، «از نگارستان تهران تا میدان «ویلا بور گزه» رم»، «نقلی دیگر از نقالی تا سرایش شاهنامه»، «شگرد گزینش واژهها»، «وامداری ملت ایران به حکیم توس»، «آموزه های قرآنی و روایی در شاهنامه»، «کیخسرو اسطوره انسانی آرمانی در شاهنامه»، «سهم ادبیات کودک از شاهنامه»، «فردوسی و شاهکار او از نگاه چهار شاهنامهپژوه جهان» و «وجوه مشترک دو حماسه ملی، شاهنامه فردوسی و ماناس قرقیزی» هستند.
در لابهلای مطالب این مجله سرودههایی درباره «شاهنامه» یا فردوسی از شاعرانی چون جواد گنجعلی، صالح محمد خلیق، شاعر افغانستان، محمودرضا آرمین، ناصر عرفانیان مشیرینژاد، عصمت میرزایی، هادی منوری، غلامرضا شکوهی و یحیی حدادی ابیانه ارایه شده است.
«گزیدههایی درباره شاهنامه» و در برگیرنده مطالب کوتاه درباره چاپها و نسخههای مختلف «شاهنامه» از دیگر بخشهای این مجله است.
ویژهنامه روزنامه خراسان با عنوان «پی افکندم از نظم کاخی بلند» به مناسبت 25 اردیبهشت، روز بزرگداشت فردوسی، در 128 صفحه و قیمت دو هزار تومان به چاپ رسید.
جمعه ۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۱ - ۱۳:۱۳
نظر شما