جمعه ۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۱ - ۱۴:۴۱
درِ خانه «سيمين دانشور» به روي نسل جديد باز باشد

دكتر علي خلاقي، همسر دخترخوانده سيمين دانشور در مراسم يادبود اين بانوي نويسنده در سراي اهل‌قلم بيست‌وپنجمين نمايشگاه بين‌المللي كتاب تهران، گفت: ‌خوب است كه مسوولان، خانه نيما يوشيج را مرمت كنند و اجازه ندهند كه خانه سيمين و جلال هم به آن وضع درآيد. در خانه سيمين و جلال بايد به روي نسل جديد باز باشد تا آناني كه با آثارشان آشنا هستند، از خانه سيمين دانشور و جلال آل‌احمد ديدن كنند./

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، به نقل از ستاد خبری سراي اهل قلم بیست و پنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، مراسم نكوداشت زنده‌ياد سيمين دانشور، ظهر امروز (جمعه 22 ارديبشهت ماه 91) با حضور و سخنراني دكتر غلامرضا امامي، دكتر سعيد محبي و دكتر علي خلاقي، همسر دخترخوانده سيمين دانشور در اين سرا برگزار شد.

خلاقي در آغاز اين نشست از آشنايي‌اش با سيمين دانشور در سال 1360 ياد كرد و گفت:‌ دورادور با آثار و شخصيت سيمين دانشور و جلال آل‌احمد آشنا بودم، اما در سال 1360 به واسطه دكتر عبدالحسين شيخ به منزل سيمين دانشور رفتم و اين آشنايي، باعث ازدواج من با ليلي رياحي،‌ دختر خوانده جلال و سيمين شد.

وي با اشاره به علاقه ليلي رياحي به ادبيات و شعر به واسطه جلال و سيمين ادامه داد: سيمين دانشور در ديباچه كتاب «ملك جمشيد» اثر ليلي رياحي، از او به عنوان يك شاعر به نيكي ياد مي‌كند. تاثيرپذيري ليلي از سيمين و جلال، بي انتهاست.

داماد سيمين دانشور، چند خاطره از رابطه خانواده نيما يوشيج و خانواده دانشور تعريف و تصريح كرد: خوب است كه مسوولان، خانه نيما يوشيج را مرمت كنند و اجازه ندهند كه خانه سيمين و جلال هم به آن وضع درآيد. در خانه سيمين و جلال بايد به روي نسل جديد باز باشد تا آناني كه با آثارشان آشنا هستند، از خانه سيمين دانشور و جلال آل‌احمد ديدن كنند.

خلاقي در ادامه، منزل زنده‌ياد سيمين دانشور را ماواي ستم‌ديدگان و همه فرزندان ايران خواند و گفت: بزرگان زيادي مانند سيد احمد خميني براي چاپ كتاب «غرب‌زدگي» در دوران قبل از انقلاب در اين خانه رفت و آمد داشته‌اند.

وي در پايان سخنانش، بخشي از آخرين وصيت‌نامه زنده‌ياد سيمين دانشور را قرائت كرد و يادآور شد: در اين وصيت‌نامه، نظارت بر چاپ كتاب‌هاي سيمين و دست‌نوشته‌هاي منتشر نشده او بر عهده ليلي رياحي گذشته شده كه اميدوارم پس از بهبود شرايط روحي‌اش اين كار صورت گيرد.

سپس دكتر سعيد محبي، با اشاره به ديد وسيع و نگاه مهربان و پيش‌برنده زنده‌ياد سيمين دانشور، مروري بر رمان «سووشون» و كارنامه نشر دانشور پس از انقلاب اسلامي داشت و تاكيد كرد: دفاع از آزادي، يكي از ويژگي‌هاي كتاب سووشون در روزگار اواخر دهه 40 بود و برخي اين اثر را يكي از 10 رمان بزرگ ايران پس از مشروطه مي‌دانند.

وي اضافه كرد: تكنيك ادبي، شخصيت‌سازي باورپذير، تعليق‌هاي قوي، نثر شيرين، قصه‌هاي تو در تو، ‌نقش‌هاي در هم تنيده و شخصيت‌هاي معاصر و بهره‌گيري هنرمندانه از اسطوره‌هاي ايراني از جمله ويژگي‌هاي رمان «سووشون» اند.

سعيد محبي تاكيد كرد: ‌رمان‌‌هاي «جزيره سرگرداني» و «ساربان سرگردان»‌ سيمين دانشور كه در سال‌هاي 1372 و 1380 منتشر شده‌اند، جلد سوم هم دارند كه با وجود بيماري سيمين، بعيد مي‌دانم كه نوشته شده باشد. جزيره سرگرداني، تركيبي از تخيل و مستند است كه جريان تاريخي معاصر را به تصوير مي‌كشد. اين اثر تلفيقي از خاطره‌نويسي، روايت‌گري و خيال‌ورزي است.

دكتر غلامرضا امامي هم در ادامه مراسم نكوداشت زنده‌ياد سيمين دانشور، صحبت كردن درباره اين بانوي نويسنده را سهل و ممتنع دانست و گفت: من به بركت سيمين با داستان، هنر و ادبيات و به بركت جلال با جامعه آشنا شدم.

وي ادامه داد:‌ وجود سيمين دانشور، مستقل و به دور از دغل و دروغ بود. او نويسنده‌اي برخاسته از خانواده‌اي روشنفكر بود. جلال و سيمين، هر يك نقشي در ادبيات و تاريخ، در مسير خود داشتند اما آزادي، وجه مشترك آنان بود.

امامي در پايان اين مراسم، به بيان خاطراتي از زنده‌ياد سيمين دانشور پرداخت و ياد و خاطره او را گرامي داشت.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها