سه‌شنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۱ - ۱۸:۲۳
رشد 384 درصدى بودجه كتابخانه ملي در شش سال

رییس سازمان اسناد و كتابخانه ملي در چهارمين همايش ملي «آرشيو براي همه» كه امروز 19 ارديبهشت برگزار شد، با اشاره به دستاوردهاي این سازمان در سال‌های اخیر، از رشد 384 درصدي بودجه كتابخانه ملي نسبت به سال 1384 خبر داد._

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، همزمان با روز ملي اسناد و ميراث مكتوب چهارمين همايش ملي آرشيو براي همه با محوريت حفاظت و نگهداري از ميراث مستند امروز (19 ارديبهشت) با حضور محمود احمدي‌نژاد، رييس‌جمهوری، سيدمحمد حسيني وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي، حميد بقايی، معاون اجرايي رييس جمهوری، علي معلم ریيس فرهنگستان هنر و اسحاق صلاحيٰ رئيس كتابخانه ملي در سالن همايش‌هاي كتابخانه ملي برگزار شد.

صلاحي در ابتداي اين مراسم، ضمن بزرگداشت شيخ كليني و تقارن با روز اسناد و ميراث مكتوب به تاريخچه‌اي از شكل‌گيري كتابخانه ملي اشاره كرد و گفت: كتابخانه ملي در سال 1316 آغاز به كار كرد و در سال 1349 بخش اسناد نيز به اين سازمان اضافه شد. در سال 1381 نيز سازمان كتابخانه ملي و سازمان اسناد ادغام شدند.

وي ادامه داد: نقش حاكميتي اين سازمان در حوزه كتاب و اسناد، گردآوري، سازماندهي و اطلاع‌رساني تمام تولیدات داخل و خارج از كشور درباره ايران است.
 در حوزه بحث اسناد اين سازمان تنها مرجع تعيين تكليف اسناد در كشور است و شوراي اسناد از وزير امور خارجه، دادستان كل كشور، 2 خبره دانشگاهي و ... تشكيل شده است. اين مجمع تشخيص مي‌دهد كه چه سندي وارد كتابخانه ملي شود.

صلاحي با اشاره به شبانه‌روزي شدن كتابخانه ملي در سال گذشته افزود: ما تنها سه روز در سال را تعطيل هستيم و به لحاظ شبانه‌روزي شدن، چهارمين كتابخانه ملي دنيا هستيم. همچنين سايت سازمان كتابخانه ملي تنها پايگاهي است كه سه خدمت مجازي را به كاربران ارايه مي‌كند.

رييس كتابخانه ملي با بيان اين‌كه در حوزه اسناد رتبه اول را در منطقه داريم اضافه كرد: ما سومين كتابخانه ملي جهان هستيم كه از طريق گوشي تلفن همراه خدمات ارايه مي‌كنيم. همچنين دو فصلنامه علمي و پژوهشي در حوزه سند و كتاب منتشر مي‌كنيم.

صلاحي در بخش ديگري از سخنانش به كاركرد كميته ملي حافظه جهاني در اين كتابخانه اشاره كرد و گفت: ما هر سال 2 اثر را براي ثبت جهاني به يونسكو معرفي مي‌كنيم و تاكنون 5 اثر را ثبت و 2 اثر ديگر را در سال گذشته معرفي كرده‌ايم. همچنين تاكنون 25 مورد سند نيز ثبت ملي شده است.

رييس كتابخانه ملي در ادامه به برخي از نتايجي كه با حمايت دولت در اين سازمان محقق شده پرداخت و افزود: ارتقاي جايگاه سازمان به هم‌طرازي معاونت رياست جمهوري، صدور مجوز تأسيس شعبه‌هاي سازمان در استان‌ها، رشد 384 درصدي بودجه سازمان در مقايسه با سال 84، عضويت در كميسيون‌هاي سه‌گان فاوا، عضويت در كميسيون فرهنگي هيأت دولت و انتقال مركز اسناد رياست جمهوري به سازمان از جمله دستاوردهايي است كه به دليل حمايت رياست جمهوري در اين سازمان انجام شده است.

وي با بيان اين‌كه سازمان اسناد و كتابخانه ملي حافظ ميراث بشري است افزود: سازمان مي‌خواهد غني‌ترين، مطمئن‌ترين و دسترس‌پذيرترين خدمات را در حوزه ميراث مستند كشور ارايه كند و مي‌خواهيم در اين زمينه در منطقه نيز رتبه اول را كسب كنيم. 

سابقه تاریخی ایران، 7 هزارساله است
رضا شعباني استاد تاريخ دانشگاه شهيد بهشتي نيز در بخش ديگري از اين مراسم با اشاره به تاريخچه شكل‌گيري ملت ايران گفت: ما از 7 هزار سال پيش سند مكتوب داريم كه در اين سرزمين زندگي مي‌كرديم؛ ملت ايران در سطح تمدن‌هاي بزرگ دنيا و موثرترين حكومت‌ها بوده است.

وي ادامه داد: سوابق باستان‌شناسي ما حداقل داراي 13 هزار سال سابقه يكجانشيني ايرانيان را ثبت كرده است و در واقع مهمترين وجهي كه مي‌توانيم از خود دفاع كنيم اين است كه حضورمان را در منطقه ثابت كنيم.

چهره ماندگار تاريخ در سال 90 اضافه كرد: آب‌راه خليج فارس از ابتدا متعلق به ايران بوده و ما بايد همواره حافظ منافع خود در تمام تاريخ باشيم و تمام كساني كه در اطراف خليج‌فارس و در كشورهاي ديگر زندگي مي‌كنند بايد بدانند كه ما هرگز حالت تهديدي براي هيچ كشوري نداشته‌ايم.

وي تأكيد كرد: ما خود را در چهره‌ مردم كشورهاي همسايه مي‌بينيم و آن‌ها نيز از ديدن ما چنين حسي دارند و كدام ايراني است كه در ذهنش بيايد كه يك بقعه را بخواهد در كشور ديگر خراب كند.

شعباني با بيان اين‌كه ايران بخش عظيمي از تمدن اسلامي را به دوش كشيده است تصريح كرد: 80 درصد از تمدن بزرگ اسلامي بر دوش ملت ايران بوده و اگر بخواهيم اسم ايران را از تمدن اسلامي برداريم چيزي باقي نمي‌ماند بنابراين نبايد گول سوداگران خارجي را براي تخريب ايرانيان در جهان خورد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها