دوشنبه ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۱ - ۱۸:۱۴
علم و فرهنگ با تبادل اتفاق مي‌افتند

پروفسور اسماعيل حقي‌اونال‏ رييس دانشكده الهيات گفت: در جهان امروز كه به صورت دهكده جهاني در آمده علم و فرهنگ با تبادل اتفاق مي‌افتند. براي مثال‏ تجربه موفق و حكمتي كه در ادبيات فلسفه و سينماي ايران وجود دارد بايد به ساير كشورها انتقال پيدا كند./

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا)، به نقل از ستاد خبري سراي اهل قلم بيست‌وپنجمين نمايشگاه بين المللي كتاب تهران نشست  هيات اعزامي دانشكده الهيات آنكارا  (18 ارديبهشت) در سراي بين الملل برگزار شد. پروفسور اسماعيل حقي‌اونال‏ رييس دانشكده الهيات و پروفسور بنيامين ارول‏ معاون دانشگاه آنكارا در اين نشست حضور داشتند. 

پروفسور اسماعيل حقي‌اونال در آغاز اين مراسم به برگزاري نشست‌هايي با موضوع دين در دانشكده الهيات دانشگاه آنكارا اشاره كرد و افزود: از ويژگي‌هاي اين نشست‌ها انتشار مجموعه مقاله‌هاي ارايه شده در قالب كتاب است كه بلافاصله پس از برگزاري مراسم صورت مي‌گيرد. 

وي با اشاره به انتشار مجله‌هاي علمي- اقتصادي ويژه اسلام در تركيه‏ تصريح كرد: كتاب‌هايي با موضوع فقه، عقايد،‏ حديث و تفسير در اين كشور به چاپ مي‌رسند. همچنين ناشران بزرگي بر محور مذاهب در تركيه فعاليت مي‌كنند. البته از آنجا كه اغلب مسلمانان اين كشور سني و حنفي‌اند انتشار بيشترين كتاب‌هاي مذهبي نيز توسط اين گروه از مسلمانان صورت مي‌گيرند. 

رييس دانشكده الهيات دانشگاه آنكارا درباره انتشار كتاب‌هاي شيعي در تركيه گفت: نشر كوثر كتاب‌هاي شيعي را در تركيه به انتشار مي‌رساند كه بيش از يكصد عنوان از آثار انديشمندان شيعي توسط اين انتشارات در بيست‌وپنجمين نمايشگاه بين المللي كتاب تهران عرضه مي‌شوند. 

پروفسور اسماعيل حقي اونال با اشاره به انتشار 2 نوع نشريه در تركيه‏ اظهار كرد: نشريه‌هاي  ديني و ضد دين در كشور ما به چاپ مي‌رسند. انديشمندان ديني تركيه پاسخ‌هاي نشريه‌هاي ضددين را در قالب كتاب منتشر مي‌كنند. در واقع در مقابل 99 درصد مسلمان حاضر در تركيه فعاليت جمعيت يك درصدي در برابر دين بي‌تاثير است. 

رييس دانشكده الهيات دانشگاه آنكارا درباره انتشار كتاب‌هاي ديني در تركيه گفت: انتشار كتاب‌هاي ديني در 20 سال اخير در تركيه پيشرفت بسياري داشته است. اما هنوز به سطح مطلوب نرسيده‌ايم. در واقع اگر تبادل علمي‏ - فرهنگي و معرفتي با ساير كشورها صورت بگيرد پيشرفت حاصل خواهد شد. 

وي اضافه كرد: در جهان امروز كه به صورت دهكده جهاني در آمده علم و فرهنگ با تبادل اتفاق مي‌افتند. براي مثال‏ تجربه موفق و حكمتي كه در ادبيات فلسفه و سينماي ايران وجود دارد بايد به ساير كشورها انتقال پيدا كند. وقتي اين كار را به صورت متقابل انجام بدهيم به عنوان دوست و همسايه  معرفي مي‌شويم و مشتركاتمان به سرحد مطلوب خواهند رسيد و در گام بعدي به سوي آينده مجهزتر خواهيم بود.
 
پروفسور اسماعيل حقي اونال در پايان تاكيد كرد: يقينا در اين تبادل فرهنگي دانشگاه‌هاش، وزارت فرهنگ و موسسه‌هاي علمي و فرهنگي نقش بسيار موثري خواهند داشت.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها