شنبه ۹ اردیبهشت ۱۳۹۱ - ۱۷:۰۲
انتشار  دومین شماره «یکی بود یکی نبود»

بنیاد ادبیات داستانی ایرانیان دومین شماره ماهنامه‌ داستانی کودکان و نوجوانان با نام «یکی بود یکی نبود» را منتشر کرد. اين مجله‌ داستاني را مي‌توان از دو سو خواند، يک سوی آن ويژه‌ نوجوانان است و سوی ديگر آن به كودكان اختصاص دارد.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، «یکی بود یکی نبود»، مجله‌ای است که از چارچوب‌های مرسوم مجلات تبعیت نمی‌کند؛ این مجله که توسط بنیاد ادبیات داستانی منتشر می‌شود فقط شامل داستان‌هایی برای دو گرو سنی کودک و نوجوان است.

«یکی بود یکی نبود» دو بخش مختص کودکان و نوجونان دارد و با صفحه‌بندی خاص این مجله، مخاطبان هر گروه سنی می‌توانند آن را از یک طرف بخوانند. «چتری که قدقد می‌کرد» و «پری دریایی» نوشته لاله جعفری، «دایناسور بزرگ، خیلی بزرگ» یکی از داستان‌های کتاب «قصه‌های عهد بوق»‌ اثر قدیرمحسنی ،‌ «عیدی بابا» اثر محمدرضا مرزوقی، «جوجه کله تخم‌مرغی» و «خاله قابلمه» نوشته محمدرضا شمس، «نقشه‌ای برای گربه» داستان مصوری از محمدرضا خرسند، «گنجشک و دانه» اثری از عزت‌الله الوندی، «شتر دیدی، ندیدی!» داستان مصوری از کتایون کیایی و سام سلماسی و «روزی از روزهای خدا» نوشته طاهره ایبد در بخش کودک ماهنامه «یکی بود یکی نبود» گنجانده شده است.

بنیاد ادبیات داستانی، در ابتدای بخش کودکانه این ماهنامه نیز مقدمه‌‌ای آورده و با زبانی صمیمی با مخاطبان خود سخن گفته است:
«باز هم به دیدار شما آمدیم. با یک سبد قصه و داستان. داستان‌های زیبایی که می‌دانیم از خواندن آن‌ها لذت خواهید برد. نقاشي‌های قشنگی که هنرمندان خوب کشورمان کشیده‌اند.... . از تو یک خواهش کوچولو دارم. آیا می‌توانی بعد از خواندن داستان‌های این مجله نظر خودت را برایمان بگویی؟ تو می‌توانی نظر خودت را به پدر مادرت بگویی و آن‌ها حرف‌های تو را برایمان بفرستند. این بهترین هدیه از طرف تو کوچولوی دوست‌داشتنی برای مجله «یکی بود یکی نبود» است.»

گونه‌های مختلفی از داستان همچون داستانک‌های کودکانه، داستان‌هایی کوتاهی که بخشی از یک کتاب هستند و داستان‌ مصور بدون متن و همراه با متن در این بخش از ماهنامه گنجانده شده است. بخشی از ماهنامه نیز به انتشار داستان‌های مخاطبان کودک اختصاص یافته و در این شماره داستان «جشن بستنی‌خوری» نوشته «گلناز حسن‌زاده» به چاپ رسیده است.

بخش نوجوانانه‌ مجله‌ «يكي بود، يكي نبود» از نظر موضوعی مطالب متنوع‌تری دارد. بازآفرینی داستان «تمام رنج‌های ماهان» از هفت پیکر نظامی گنجوی، داستان «تداراکات» با موضوع دفاع مقدس نوشته اکبر صحرایی، «کارش را تمام کن!» داستان طنزی اثر رفیع افتخار، معرفی کتاب، داستان «پسری از شاخ آفریقا» نوشته کتایون کیایی، «خرابکاری» نوشته حمیدرضا داداشی، و «سه قطره آب» نوشته سپیده خلیلی، «چشمه ستاره» اثر مهدی کاموس و «روز طولانی» نوشته عباس ملکی از جمله‌ داستان‌هاي بخش نوجوان اين مجله‌اند.

دو داستان مصور با نام‌های «فرار از بیابان» از مجموعه داستان‌های «هفت خوان رستم» و داستان مصوری با موضوع دفاع مقدس به نام «شلیک به قلب دشمن» اثر احمد عربلو نیز در این شماره از ماهنامه منتشر شده است.

یکی از بخش‌های این ماهنامه «کارگاه قصه‌نویسی» است که زیر نظر جعفر توزنده‌جانی اداره می‌شود. در این بخش داستان‌های نوجوانان در کنار نقد توزنده‌جانی به این آثار منتشر می‌شود. «ندارم»، «در جستجوی جد بزرگ» و «ماشین نو» داستان‌هایی هستند که به قلم نوجوانان نوشته شده‌اند. نقد این داستان‌ها منصفانه است و توزنده‌جانی در کنار بیان نقاط مثبت هر اثر ضعف‌های آن را نیز نشان داده است و همین موضوع به پیشرفت مخاطب در داستان‌نویسی کمک می‌کند.

ماهنامه داستانی کودکان و نوجوانان دو داستان دنباله‌دار به نام‌های «برج» و «شاه خرنشین یا خر شاه‌نشین» هم دارد که نخستین داستان اثر نرگس آبیار و دومی نوشته کبری بابایی است. 

معرفی کتاب بخش نوجوانانه این ماهنامه‌ هم با مجلات دیگر متفاوت است. نویسندگان کتاب‌های کودک و نوجوان آخرین آثاری را که مطالعه کرده و پسندیده‌اند در این بخش معرفی می‌کنند.

گزارشی از یک جلسه نقد کتاب با حضور مخاطبان آن اثر نیز بخش دیگری از این ماهنامه را تشکیل داده است. در گزارش این شماره مباحثی که در نشست نقد کتاب سفر به اعماق جنگل آمده، بیان شده است.

دومین شماره «يكي بود، يكي نبود» به بهاي هزار و 200 تومان منتشر شده است. زهرا زواریان و احمد عربلو شورای سردبیری این مجله را به عهده دارند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها