جمعه ۸ اردیبهشت ۱۳۹۱ - ۱۲:۳۳
صفحه امروز؛ 27 آوریل

27 آوریل یادآور نام تئودوروس آنجلوپولوس، مری ولستون کرافت، سسیل دی لوییس و آنتونیو گرامشی در تقویم ادبی جهان است.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، این نویسندگان هریک در دنیای ادبیات از جایگاه ویژه ای برخوردارند و آثارشان برای همیشه ماندگار است. 

تئودوروس آنجلوپولوس
تئودوروس آنجلوپولوس کارگردان و فیلمنامه نویس برجسته یونانی در روزی مثل امروز در سال ۱۹۳۵ به دنیا آمد. او که در تاریخ ۲۴ ژانویه ۲۰۱۲ ئر حال کارگردانی آخرین فیلمش بر اثر تصادف با یک موتور سیکلت درگذشت، سال ها به عنوان روزنامه نگار و منتقد در یکی از روزنامه‌های یونان کار کرد و پس از کودتا که آثارش ممنوع الانتشار شد، به ساخت فیلم روی آورد و نخستین فیلمش را در ۱۹۶۷ ساخت. او نویسنده فیلمنامه بیشتر فیلم هایش بود که «بازیگران سیار»، «شکارچیان»، «سفر به سیترا»، «پرورش‌دهنده زنبور عسل»، «چشم‌اندازی در مه»، «گام معلق لک‌لک»، «نگاه خیره اولیس»، «ابدیت و یک روز» و «دریایی دیگر» از جمله آن هاست.
 
مری ولستون کرافت
مری ولستون کرافت، ادیب و نویسنده قرن هجدهمی انگلستان، در چنین روزی در سال 1759 در حومه لندن دیده به جهان گشود. وی از هواداران برابری اجتماعی و آموزشی برای زنان بود. با آغاز انقلاب کبیر فرانسه در سال 1792 به پاریس رفت تا شاهد انقلاب باشد. اثر مشهور وی احقاق حقوق زنان که در سال 1792منتشر شد از متون کلاسیک فمینیستی محسوب می‌شود. او رمان‌ها و مقالات متعدد و همچنین سفرنامه و تاریخ انقلاب فرانسه را نگاشته است. وی همچنین رمان «مری: داستان» ، «انقلاب فرانسه» و همچنین کتاب کودکان با عنوان «داستان های اصلی از دنیای واقعی» را نیز در کارنامه ادبی خود دارد. وی دهم سپتامبر 1797 دیده از جهان فرو بست. 

سسیل دی لوییس
سسیل دی لوییس شاعر آنگولایی-ایرلندی در چنین روزی در سال 1904 دیده به جهان گشود. وی از سال 1968 تا 1972 عنوان ملک الشعرا بریتانیا را به خود اختصاص داد. دو كتاب «اشعار ايام جنگ» و «پيش درآمدهايي بر مرگ» از آثار مهم او در حوزه شعر هستند. وی همچنین رمان‌هاي جنايي پليسي نوشت و آن‌ها را با نام مستعار «نيكلاس بليك» منتشر کرد و جالب اين كه بيشتر از آنچه كه نويسنده فكر می کرد از آثار او استقبال شد. «فصل آخر»، « صدف مرگ» و «نفرين بيوه زن» از جمله آثار جذاب و پرمخاطب اين‌نويسنده هستند اما شاهكار «بليك» رمان «ديو بايد بميرد» است، رماني كه پا را از محدوده‌هاي مشخص رمان‌هاي پليسي و كارآگاهي بيرون مي‌گذارد و بي‌محابا به «رفتار شناسي اجتماعي» آدم‌ها و «تيپ‌شناسي» گروه‌هاي اجتماعي مي‌پردازد. کتاب «دیو باید بمیرد» به فارسی ترجمه شده است. وی در سال 1972 چشم از جهان فروبست. 

آنتونیو گرامشی
آنتونیو گرامشی نظریه‌پرداز مارکسیست نویسنده و سیاستمدار ابتالیایی در چنین روزی در سال 1937 درگذشت. او که به سال 1891 متولد شده بود، در رشته زبان شناسی تحصیل کرد و با پیروزی انقلاب در روسیه، به کمونیست های ایتالیا پیوست. او در سال ۱۹۲۶، به دلیل فعالیت‌های انقلابی زندانی شد و دادگاه حکومت فاشیست او را به ۲۰ سال زندان محکوم کرد. از ۱۹۲۹ وسایل لازم برای کار و نگارش را در زندان به دست آورد و از همانجا نوشتن آثاری را شروع کرد که بعدها به «دفترها» و «نامه‌های زندان» گرامشی معروف شد. «رستاخیز»، «گذشته و حال»، «روشنفکران» و «ماتریالیسم تاریخی» از دیگر آثار اوست.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها