سه‌شنبه ۵ اردیبهشت ۱۳۹۱ - ۱۷:۲۰
شاعر سالخورده در مراسم دريافت جايزه سروانتس شركت نكرد

«نيكانور پارا» شاعر شيليايي كه به عنوان برنده جايزه سروانتس سال 2011 انتخاب شده بود، ديروز در مراسم دريافت جايزه شركت نكرد.-

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا) به نقل از ال مركوريو، جايزه سروانتس كه مثل هر سال در روز جهاني كتاب و حق مولف در مادريد پايتخت اسپانيا برگزار شد، به دليل ناتواني نيكانور پاراي 97 ساله براي حضور ، جايزه وي را به نوه‌اش اهدا كرد. 

در اين مراسم كه با حضور پرنس فيليپ وليعهد اسپانيا تشكيل شد، از پارا به عنوان «روحي دوقلو» با روح ميگل د سروانتس نويسنده برجسته اسپانيايي و خالق دون كيشوت ياد شد و از او به دليل «عاري بودن از پيرايه هاي زباني» و «خالقي نادر» قدرداني شد. 

در اين مراسم كريستوبال اوگارته نوه او به روخواني متن سخنراني پدربزگش پرداخت. او در بخشي از اين سخنراني نوشته بود كه 6 ماه طول كشيد تا اين متن را بنويسد؛ متني كه مي تواند در 45 دقيقه خوانده شود. 

اورگاته در اين مراسم كه با حضور آلفردو مورنو وزير امور خارجه شيلي تشكيل شده بود، سپس به روخواني اشعار متفاوتي از پدربزرگش پرداخت. 

پارا سومين نويسنده شيليايي است كه جايزه معتبر سروانتس را دريافت مي كند. اين جايزه هر سال به برترين آثار ادبيات اسپانيايي زبان تعلق مي گيرد. پيش از او خورخه ادواردز مقاله نويس در سال 1999 و گونزالو روخاس شاعر در سال 2003 اين جايزه را به خانه برده بودند. 

«نيكانور پارا» شاعرو رياضيدان ۹۷ ساله شيليايي به پاس خلق زبان شاعرانه‌اي تازه و متفاوت در آثارش كه خود او «پاد شعر» مي‌نامد در پاييز گذشته به عنوان برنده اين جايزه در سال 2011 انتخاب شد.

پارا كه خود را سرسپرده ادبيات كلاسيك ازجمله سروانتس، شكسپير، دانته و شاعر قرون وسطاي اسپانيا، «گونزالو دو برسئو» مي‌داند، در جايي گفته است برسئوي قرن سيزدهم طلايه‌دار سبك «پاد شعري» و استفاده از زبان مردم در آثار ادبي است. 

كاربرد زبان مستقيم، صريح، عاميانه و محاوره‌اي در كنار مفاهيمي مانند تلاش روزانه مردم براي كسب روزي يكي از اركان شعر پارا را تشكيل مي‌دهد. «پاد شعر» در محتوا و فرم شعر موضوعات پيش پا افتاده است و آن‌طور كه پارا در مجموعه «شعرها و پادشعرها» مي‌نويسد: شعر تا نيم‌ قرن، بهشتِ ابلهان جدي بود - جمله‌اي كه چندان به مذاق سنت‌گرايان و طرفدان شعر تغزلي خوش نيامد.

پارا جايزه ادبي ملي شيلي را در سال 1969 به نام خود كرده بود. جايزه ۱۲۵ هزار يورويي سروانتس هر سال در مراسمي رسمي در آلكانا دهرانس زادگاه سروانتس به برنده آن اهدا مي‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها