به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، بهمن دری پس از رونمایی از پوستر نمایشگاه و در تشریح برنامههای این دوره از نمایشگاه کتاب گفت: امسال شاهد بخشهای متنوع و مختلفی خواهیم بود که برخی از آنها برای نخستينبار در نمایشگاه اجرا میشوند. مراسم ربع قرن هم در یکی از روزهای نمایشگاه با حضور یکی از سران سه قوه برگزار میشود؛ این مراسم برنامههای متنوعی را خواهد داشت و در آن از روسای سابق نمایشگاه کتاب قدرداني خواهد شد.
وی ادامه داد: بخش بیداری اسلامی هم امسال برای نخستین بار در پی تحولات منطقه در نمایشگاه کتاب به اجرا در خواهد آمد و به اتفاقاتی که در کشورهای اسلامی روي داده، مي پردازد. نشستهای ویژه با اهالی قلم و همچنین با منتخبان جوایز ادبی از دیگر برنامههای متنوع ما در این دوره از نمایشگاه خواهد بود.
دری در ادامه گفت: گاه انتقاداتی مطرح میشود که چرا جنبه نمایشگاهی نمایشگاه کتاب کمرنگ است. به همین منظور امسال در قالب یک سالن هزار و ۴۰۰ متری با نام سالن یاس، کتابهای چاپ نخست سال ۱۳۹۰ را به نمایش خواهیم گذاشت که بهنوعی کارنامه نشر سال گذشته است.
وی تقسیمبندی ناشران داخلی را هم برشمرد و گفت: این ناشران به چهار بخش تقسیم میشوند، بخش عمومی هزار و ۳۹۶ ناشر، بخش دانشگاهی ۶۱۰ ناشر، بخش کودک و نوجوان ۲۹۹ ناشر و بخش آموزشی ۱۴۶ ناشر که در مجموع تا امروز دو هزار و ۴۵۱ ناشر در نمایشگاه کتاب ثبتنام کردهاند. ۲۰۷ هزار و ۱۷۰ عنوان کتاب هم در این دوره در بخش ناشران داخلی به نمایش در خواهد آمد.
رییس نمایشگاه کتاب به ناشران خارجی هم اشاره کرد و افزود: ۲۶ هزار و ۶۰۰ عنوان در بخش ارزی، ۸۵ هزار عنوان در بخش ریالی، ۱۰ هزار عنوان در سالن کشورهای خارجی و ۱۵ هزار عنوان در بخش الکترونیک در این دوره از نمایشگاه به نمایش در خواهد آمد. در کل ۱۳۶ هزار و ۶۰۰ عنوان کتاب از ناشران ۷۷ کشور خارجی در نمایشگاه شرکت میکنند.
داریوش رضوانی، معاون اجرایی نمایشگاه کتاب هم در بخش دیگری از این نشست گفت: 10 اردیبهشت مانور امدادی را اجرا میکنیم که در آن آمادگی نهادها و سازمانهایی چون آتش نشانی، هلال احمر و... سنجیده میشود. امسال همه ناشران موظفند کپسول آتش نشانی را در غرفه خود داشته باشند.
رضوانی اضافه کرد: متراژ مورد استفاده برای نمایشگاه ۱۲۵ هزار متر است اما با اضافه شدن بخشهایی همچون بیداری اسلامی، ربع قرن جهاد فرهنگی، سالن یاس و ... این متراژ به ۱۳۰ هزار متر رسیده است.
وی در پایان سخنانش گفت: همه هیاتها و کمیتههای خدماتی، اجرایی و عمرانی دست به دست هم دادهاند تا این دوره از نمایشگاه به نحو مطلوب به پایان برسد و با همه محدودیتهای موجود، شاهد نمایشگاهی متفاوت خواهیم بود.
بیست و پنجمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران با پیام «ربع قرن جهاد فرهنگی»، از ۱۳ تا ۲۳ اردیبهشت ماه در مصلاي تهران برگزار میشود.
دوشنبه ۴ اردیبهشت ۱۳۹۱ - ۱۴:۵۶
نظر شما