به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از ستاد اطلاعرسانی بیست و پنجمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، در این دوره از نمایشگاه کتاب مراسم بزرگداشتی ويژه جلال آل احمد و سیمین دانشور، زوج ادبیاتی ایران در سالن سرای اهل قلم با حضور نزدیکان این دو فرهیخته و شخصیتهای فرهنگی کشور برپا میشود.
همچنین در نمایشگاه امسال غرفهای برای این دو نویسنده گرانقدر در نظر گرفته شده که آثار چاپی و دست نوشتههای آنها را در معرض دید عموم قرار میدهد.
بازدید میدانی کمیته ایمنی نمایشگاه کتاب از مصلای امام خمینی (ره)
فعالیت کمیته ایمنی بیستوپنجمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران آغاز شد و اعضای این کمیته روز گذشته (28 فروردین) از مصلای بزرگ حضرت امام خمینی (ره) بازدید کردند.
نشست سازمان پیشگیری و مدیریت بحران کشور با حضور معاونان این سازمان و اعضای شورای شهر تهران با موضوع بررسی ایمنی نمایشگاه کتاب بیست و پنجم برگزار شد.
کمیته ایمنی نمایشگاه کتاب با توجه به اتمام نصب سازههای نمایشگاهی در مصلای بزرگ حضرت امام خمینی (ره) به همراه نهادهایی چون آتش نشانی، نیروی انتظامی، هلال احمر و اعضای کمیته اجرایی و رفاهی طی بازدید میدانی از محل مصلا به بررسی جنبههای مختلف ایمنی نمایشگاه پرداختند.
در این بازدید، موارد مختلف ایمنی نمایشگاه بیستوپنجم کتاب تهران، وضعیت مسیرهای امدادی، استقرار گروههای امدادی و کمکرسان، شرایط خاص و به طور کلی وضعیت فیزیکی نمایشگاه کتاب بررسی شد. این کمیته همچنین درباره طراحی سازهها و مسیرهای موجود نظر دادند.
بازار جهانی کتاب فرصتي در نمایشگاه کتاب است
سیدمحمد میرکاظمی، رییس اداره نشر و تالیف انتشارات شاهد گفت: بازار جهانی کتاب در حوزه بینالملل نمایشگاه کتاب که در چند سال اخیر راهاندازی شده است یکی از فرصتهای خوب نمایشگاه کتاب محسوب میشود.
میرکاظمی، رییس اداره نشر و تالیف انتشارات شاهد بیان کرد: نمایشگاه کتاب تهران یکی از پر بازدیدترین نمایشگاههای بینالمللی است كه مبالغ بسياري در آن مبادله میشود. به هر حال لازم است که کتاب در دسترس مردم باشد و این نمایشگاه یکی از این بسترها و تسهیلات دسترسی مردم به کتاب را فراهم میکند.
وی درباره فرصتهایی که نمایشگاه کتاب به وجود میآورد، گفت: بخش بازار جهانی کتاب در حوزه بینالملل نمایشگاه کتاب که در چند سال اخیر راهاندازی شده است، یکی از فرصتهای خوب نمایشگاه کتاب محسوب میشود که انتظار میرود رونق و تحول بیشتری داشته باشد.
میرکاظمی تعداد زیاد ناشران را نوعی چالش در برپایی نمایشگاه کتاب دانست و افزود: چالشی که ممکن است نمایشگاه کتاب با آن مواجه شود، حضور تعداد زیادی از ناشران و توسعه نيافتن فضای نمایشگاهی است، یعنی به مرور ناشران وارد عرصه نشر کشور میشوند در حالی که مساحت نمایشگاه توسعه نمییابد. البته خبر خوشایند تغییر مکان نمایشگاه و توسعه آن، این چالش را نیز از بین میبرد و میتواند نویدبخش باشد.
رییس اداره نشر و تالیف بنیاد شهید، برنامههای جانبی نمایشگاه کتاب را طی ربع قرن فعالیت، مثبت ارزیابی و اضافه کرد: برنامههای فرهنگی متعددی هر سال در سرای اهل قلم و بخش جنبی نمایشگاه برگزار میشود که بسیار جای تشکر دارد.
وی با تاکید بر جنبههای تبلیغاتی کتاب برای ناشران و ضعف در این حوزه، گفت: در عرصه تبلیغات، جذب مشتری، اطلاعرسانی و معرفی کتاب، تقریبا ناشران آموزشی بر کل نمایشگاه سایه افکنده و این عرصه در انحصار ناشران کمک آموزشی است. بنابراین لازم است که تجهیزات تبلیغات و اطلاعرسانی برای سایر ناشران فراهم شود؛ به طور مثال برنامههای فرهنگی از جمله رونمایی و نقد کتاب در فضای بازتری اجرا شود تا مردم به آنها بیشتر توجه کنند.
بیست و پنجمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران با پیام «ربع قرن جهاد فرهنگی»، از ۱۳ تا ۲۳ اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۱ در مصلا بزرگ حضرت امام خمینی (ره) برگزار میشود.
سهشنبه ۲۹ فروردین ۱۳۹۱ - ۱۰:۵۳
نظر شما