فستیوال کتاب ملی پاکستان از امروز( دوشنبه) تا بیستم آوریل ( اول اردیبهشت) با همکاری آکادمی ادبیات پاکستان برگزار می شود.-
وی گفت: این حقیقتی اسفناک است که فرهنگ کتابخوانی در پاکستان روز به روز در حال کاهش است. عرضه کتاب هایی با قیمت بالا هیچ انگیزه را برای خرید از سوی خواننده ایجاد نمی کند و بین قیمت ها با تعداد افرادی که مطالعه می کنند هیچ رابطه منطقی وجود ندارد؛ در صورتی که دولت باید تصمیماتی اتخاذ کند که طی آن مردم توان خرید کتاب را داشته باشند و در نتیجه به مطالعه علاقه مند شوند.
مدیر آکادمی ادبیات پاکستان افزود: فاصله بین مردم با مطالعه و کتاب یکی از مهمترین علت های رفتارهای ناشایست و ترویج افکار افراطی در جامعه ای مانند پاکستان است. برای رفع چنین معضلی به زمان احتیاج داریم تا فرهنگ کتابخوانی در میان مردم ما جا بیفتد و به بازارهای کتاب کمک شود تا پیشرفت کنند و از عهده بنیاد گرایی خشونت بر آیند.
این مقام مسوول گفت: آکادمی ادبیات پاکستان از چند سال گذشته به طور متداول نمایشگاه های کتاب ملی را ترتیب می دهد. در این جشنواره ها تعداد زیادی از ناشران از سرتاسر پاکستان شرکت می کنند تا برترین آثار ادبی شان را در اختیار دوستداران کتاب قرار دهند. در فستیوال امسال، برای ایجاد مشارکت خوانندگان در این نمایشگاه، این آکادمی از تمام بازدیدکنندگان در هر گروه سنی ، دانشگاه ها و مدرسه ها دعوت کرده و از معلمان خواسته است با تشویق دانش آموزان برای حضور در این رویداد فرهنگی ، این آکادمی را برای پیشرفت در هدف بزرگی چون ایجاد فرهنگ مطالعه در پاکستان یاری کنند.
در این نمایشگاه تعدادی از غرفه ها نیز به سازمان های مردم نهاد تعلق گرفته تا در کنار ناشران فرصتی داشته باشند و بتوانند گروه های بزرگی را با هدف دادن آموزش های عمومی برای هر گروه سنی ایجاد کنند.
حامد گفت: این نمایشگاه تنها این شانس را به بازدید کننده نمی دهد که کتاب را با قیمت بسیار پایین بخرد، بلکه برای ناشران هم این امکان را فراهم می کند تا به صورت مستقیم این آگاهی را کسب کنند که چه چیزی مورد نیاز خوانندگان است و به آن گرایش دارند.
وی همچنین از برنامه هایی که برای این رویداد 5 روزه تدارک دیده شده خبر داد و گفت: در نخستین روز برپایی این فستیوال، «قمر زمان کایرا» وزیر ایالتی حضور خواهد یافت و این رویداد را افتتاح خواهد کرد.
در دومین روز از میهمانان ویژه ای دعوت به عمل آمده تا در این فستیوال شرکت کنند. همچنین سمینارهایی در زمینه کتاب، نویسنده و ناشر با حضور و سخنرانی میهمانان ویژه ادبی برگزار می شود و از نویسندگان و شاعران جدید و قدیمی در این فستیوال دعوت به عمل آمده تا از کارهایشان برای حاضران صحبت کنند و این برنامه به صورت پشت سر هم در همه روزهای برپایی این فستیوال برگزار خواهد شد. همچنین قرار است در مراسم اختتامیه این نمایشگاه، «سمینا خلید» وزیر میراث و فرهنگ حضور داشته باشد.
وی تاکید کرد که آکادمی ادبیات پاکستان و همه دست اندرکاران اجرای این برنامه های فرهنگی امیدوارند تا با اجرای چنین برنامه هایی در پاکستان ، عشق به کتاب را بتوان به مردم این سرزمین هدیه کرد و فرهنگ مطالعه را در میان آنها رشد داد.
نظر شما