یکشنبه ۲۷ فروردین ۱۳۹۱ - ۱۲:۲۵
تداوم ۲۵ ساله نمایشگاه کتاب نشان‌دهنده تفکر فرهنگی نظام است

مجتبی رحماندوست، نویسنده، تداوم نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در طول ۲۵ سال گذشته را نشان از حاکمیت تفکر فرهنگی در سطوح بالای حاکمیت نظام جمهوری اسلامی ایران دانست.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، رحماندوست نویسنده و مترجم در گفت‌وگو با ستاد اطلاع‌رسانی بیست‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، با اشاره به ربع قرن برگزاری این رویداد فرهنگی گفت: پیش از این که درباره کم و کیف نمایشگاه کتاب صحبت کنیم، تداوم مستمر بزرگترین رویداد فرهنگی کشور در طول ۲۵ سال گذشته مورد توجه است. این تداوم نشان می‌دهد که فراز و نشیب‌های بیش از ربع قرن حیات جمهوری اسلامی ایران مانع از توجه به چنین پدیده‌ای نشده است.

وی همچنین با اشاره به برگزاری نمایشگاه کتاب در سال‌های پایانی جنگ تحمیلی، افزود: در طول تمام این سال‌ها و فراز و فرودهایی که دولت‌های سازندگی، اصلاحات و اصول‌گرا داشته‌اند و در کنار تمام مشکلات اقتصادی، اجتماعی، تهدیدات و تحریم‌ها، هر سال برگزاری نمایشگاه کتاب به عنوان یک رویداد فرهنگی در اولویت کاری مسوولان قرار داشته است. نفس این تداوم در سطوح بالای حکومتی اراده و اندیشه فرهنگی حاکم بوده و چنین چیزی شایسته تبریک هم به نظام جمهوری اسلامی ایران و هم به مردم است.

نویسنده کتاب «نگهبان غار» در ادامه توضیح داد:  از آن جایی که هر سال کتاب‌های جدید نوشته و ترجمه می‌شوند و آماری جدید داریم، به طور طبیعی نفس پدیده نمایشگاه کتاب متغیر است که اگر این گونه نباشد با ذات برگزاری نمایشگاه همخوانی ندارد.

وی ضمن ارزیابی تغییر و تحولات نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران گفت: به اعتقاد من این تحولات با توجه به افزایش حجم کتاب، بازدید و حضور ناشران داخلی و خارجی رو به پیش بوده است و از سوی دیگر با توجه به ارتقای سطح کتاب و مطالعه در سطح جامعه باید گفت ارتقای کیفی را هم در این پدیده شاهد بوده‌ایم.

رحماندوست ادامه داد: ارتقای کمی و کیفی نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در دوره‌هايي بیشتر و در دوره‌ای کمتر بوده اما به صورت کلی در طول ۲۵ سال گذشته این روند رضایت‌بخش است.

این نویسنده در بخش دیگری از صحبت‌های خود درباره اطلاع‌رسانی نمایشگاه کتاب تهران، اضافه کرد: انبوه کتاب‌های ارایه شده در نمایشگاه کتاب به مخاطبان اجازه نمی‌دهد از فضای کلی نمایشگاه باخبر و اشرافی بر کل کتاب‌های منتشر شده در طول یک سال داشته باشند اما مسوولان می‌توانند با تدابیری آگاهی کلی از کم و کیف کتاب‌های ارایه شده به مخاطب بدهند تا این آگاهی تنها از مراجعه حضوری و تماشای کتاب‌های روی پیشخان نباشد.

وی ادامه داد: حتی اگر مخاطبان تمام ۱۰ روز را از نمایشگاه بازدید کنند در ‌‌نهایت شاید نسبت به ۲۰ درصد کل نمایشگاه اشراف پیدا کنند اما می‌توان با اطلاع‌رسانی پیش از نمایشگاه بخشی از این مساله را رفع کرد.

رحماندوست در ادامه پیشنهاد برگزاری نمایشگاه‌های تخصصی کتاب در طول سال را نیز به مسوولان ارایه و ابراز کرد: برای نمونه ما در طول سال یک نمایشگاه بازرگانی داریم و در ادامه نمایشگاه‌های جزيی‌تري چون مبلمان، لوازم خانه و... را شاهد هستیم. برای کتاب هم می‌‎توان چنین کرد و در کنار نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، نمایشگاه‌های تخصصی کتاب را برگزار کرد تا هم از مشکل اطلاع‌رسانی و هم از انبوه جمعیت کاسته شود.

وی در این باره افزود: البته یکی از اقدامات پسندیده معاونت فرهنگی وزارت ارشاد برگزاری نمایشگاه‌های کتاب استانی است اما اگر نمایشگاه‌های تخصصی کتاب را نیز داشته باشیم، بخش دیگری از کمبود‌ها جبران می‌شود.

این استاد دانشگاه تهران در ادامه درباره جایگاه نمایشگاه کتاب تهران در عرصه بین‌المللی تاکید کرد و گفت: برای این که نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در جهان بتواند مدال افتخار نظام جمهوری اسلامی ایران باشد به تلاش بیشتری نیاز داریم. اما با این وجود نمایشگاه کتاب تهران موفقیت زیادی در عرصه بین‌المللی کسب کرده است.

مجتبی رحماندوست که پیش از این مشاور رییس جمهور در امور ایثارگران بود، سه کتاب «گل لبخند»، «اشک فولاد» و «کلیدهای قرآن و حدیث» را به ترتیب از سوی نشر سوره‌مهر، صریر و انتشارات علمی و فرهنگی در نمایشگاه کتاب عرضه می‌کند.

«اشک فولاد» شامل مجموعه داستان‌های دینی و آیینی، «گل لبخند» مجموعه اشعار رحمان‌دوست و «کلیدهای قرآن و حدیث» نیز معرفی بیش از ۱۵۰ کتاب پیرامون قرآن و احادیث و روش استفاده از آن‌ها است.

بیست و پنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران ۱۳ تا ۲۳ اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۱ در مصلای بزرگ امام خمینی (ره) برگزار می‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها