برگزيده گروه نقد و پژوهش نخستين دوره انتخاب كتاب سال مقاومت (جايزه ادبي شهيد آويني) گفت: ما نيازمند ترجمه آثاري هستيم كه در ديگر كشورها در حوزه مقاومت نوشته ميشوند. كمبود آثار ترجمه شده در اين حوزه، يكي از مشكلات پژوهشگران است.-
وي ادامه داد: منابع نگارش اين كتاب در ايران كم بود و به همين دليل بيشتر از منابع عربي و مصاحبه با افراد مختلف و حضور در كشور لبنان بهره گرفتم. در واقع اين كتاب كاري علمي و پژوهشي است كه در آن اشتراكات فرهنگي ايران و لبنان بر اساس ريشه و پيشينه تاريخي و وضعيت ارتباط دو كشور در قبل و بعد از انقلاب اسلامي ايران بررسي شده است.
اين نويسنده درباره تاثير جايزه ادبي شهيد آويني بر كار محققان گفت: من شناختي از جايزه ادبي شهيد آويني نداشتم. تبليغات اين جايزه ادبي به ويژه در شهرستانها بسيار ضعيف بود. به طور يقين اگر اطلاع رساني قوي در اين زمينه صورت ميگرفت بسياري از محققان و مولفان شهر قم در آن شركت ميكردند.
طاهري ادامه داد: برگزاري اين نوع جوايز ادبي براي محققان انگيزه ايجاد ميكند و با حمايت و ديده شدن آثارشان در جامعه، اميدوار ميشوند.
وي كه جزو هيات علمي دانشگاه بينالمللي المصطفي(ص) در قم است گفت: جشنواره كتاب مقاومت ميتوانست در حوزه بينالملل هم فعال باشد و در اين زمينه از معاونت پژوهش اين دانشگاه همكاري بخواهد. هر چند كه دبير علمي جشنواره اين نويد را براي آينده داد اما در ايران ظرفيتهاي اين هدف وجود دارد و تنها نيازمند تعاملي دو سويه است.
طاهري افزود: ما نيازمند ترجمه آثاري هستيم كه در ديگر كشورها در حوزه مقاومت نوشته ميشوند. دانشگاه المصطفي(ص) 10 هزار دانشجو و محقق خارجي دارد كه ميتوانند در حوزه مقاومت قلم بزنند. اين افراد به نوعي پيام رسان فرهنگ و انديشه انقلابي اسلامياند. اگر در بر پايي دومين دوره جايزه ادبي شهيد آويني از اين ظرفيت استفاده شود ميتوان شاهد آثار مختلف از نگاه و انديشه ديگر مولفان جهان بود كه به خودي خود موجب تعاملات فرهنگي و ايستادگي در برابر استكبار جهاني ميشود. كمبود آثار ترجمه شده در حوزه مقاومت يكي از مشكلات محققان اين حوزه است.
اختتامیه نخستین دوره انتخاب کتاب سال مقاومت (جایزه ادبی شهید آوینی) 21 فروردين ماه برگزار و در گروه نقد و پژوهش كتاب «بازتاب انقلاب اسلامي بر شيعيان لبنان» اثر سيد مهدي طاهري به رتبه برگزيده در بخش تاليف دست يافت.
نظر شما