دوشنبه ۲۱ فروردین ۱۳۹۱ - ۱۳:۴۹
مشاركت خيّران در ساخت كتابخانه‌هاي جديد در تهران

معاون امور استان‌ها، مجلس و مشارکت‌هاي نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور با اشاره به استفاده از خيران براي ساخت كتابخانه در استان تهران گفت: با وجود گراني زمين، همواره حسینیه‌ها و مساجد در تهران ساخته می‌شوند، زيرا اهل خیر در آن مشاركت دارند، باید از انگيزه‌هاي معنوي آنان برای ساخت کتابخانه‌ها نیز استفاده شود.-

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، نخستین نشست مشترک مدیرکل کتابخانه‌های استان تهران با روسای ادارات شهرستان‌های استان تهران، صبح امروز در کتابخانه مرکزی پارک‌شهر با حضور اسفندیار مبتکرسرابی و سیدجواد سادات‌فاطمی معاون امور استان‌ها، مجلس و مشارکت‌هاي نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور برگزار شد.

سيدجواد سادات‌فاطمي در اين جلسه ضمن اشاره به سخنان و مشكلاتي كه مبتكرسرابي در اين نشست عنوان كرد، گفت: كار در كتابخانه كار شيريني است؛ در برخي ديگر از كارهاي فرهنگي ممكن است شبهاتي وجود داشته باشند، در حالي‌كه در كار با كتاب هيچ شبهه و سودجويي وجود ندارد و اين خدمت بدون هيچ شائبه سياسي و بسيار خالصانه انجام مي‌گيرد.

وي ادامه داد: بايد توجه داشت كه در كار مديريتي نبايد از مطالعه غافل شد، نمي‌توانيم كتابخانه را مديريت كنيم اما مطالعه نداشته باشيم چون در اين حالت عملكرد ما سطحي خواهد بود.

معاون امور استان‌ها، مجلس و مشارکت‌هاي نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور تصريح كرد: بسياري از افراد تنها به اين دليل كتابخوان نبودن در سطوح مديريتي نهاد كتابخانه‌هاي عمومي كشور  جذب نشدند. ما در برخي استان‌ها به شدت نيازمند نيرو بوديم اما به دليل نبود فردي داراي صلاحيت فرهنگي و اهل مطالعه، نيرويي جذب نكرديم. معتقدم كسي كه كتابخوان نيست نمي‌تواند ديگران را كتابخوان كند.

سادات‌فاطمي در ادامه با اشاره به روند شكل‌گيري نهاد كتابخانه‌هاي عمومي كشور و تحولات اين نهاد طي 6 سال گذشته گفت: نهاد كتابخانه‌هاي عمومي كشور از سال 84 فعاليت خود را به طور رسمي آغاز كرد؛ قبل از تشكيل اين نهاد، كتابخانه‌ها وضعيت مناسبي نداشتند و اين به علت كم‌كاري وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي نبود چون اين وزارتخانه هم تنها در حد توان و بودجه‌اي كه در اختيار داشت قادر بود براي كتابخانه‌ها هزينه كند.

معاون امور استان‌ها، مجلس و مشارکت‌ها افزود: از آغاز فعاليت نهاد كتابخانه‌ها تاكنون نزديك به 5 هزار و 500 نفر نيرو در اين نهاد استخدام شدند كه پيش از اين نه حكمي داشتند و نه بيمه‌اي اما اكنون درون يك ساختار اداري فعاليت مي‌كنند و همه آن‌ها داراي قرارداد و بيمه هستند.

وي تصريح كرد: پس از تاسيس نهاد، تحولات بسياري در زمينه ساختار اداري در كتابخانه‌ها انجام شد كه قابل قدرداني است و اكنون كتابداران اطمينان نسبي از شغل خود دارند.

سادات‌فاطمي ضمن تاكيد بر تاثير برگزاري آزمون‌هاي استخدامي در نهاد كتابخانه‌هاي عمومي كشور اضافه كرد: در طول 5 سال اخير راه‌اندازي اين آزمون موجب شد تا بهترين نيروها در كتابخانه‌ها جذب شوند.

وي در بخش ديگري از سخنانش با اشاره به مشكلات كتابخانه‌هاي استان تهران گفت: نكاتي كه آقاي مبتكرسرابي درباره كتابخانه‌هاي استان تهران گفتند قابل حل‌اند.

سادات‌فاطمي با بيان اين‌كه بايد به استان تهران نگاه ويژه‌اي داشت، تصريح كرد: استان تهران به اندازه استان اصفهان كتابخانه دارد در حالي‌كه جمعيت اين استان بسيار بيشتر از اصفهان است و سرانه جمعيت در كتابخانه‌هاي تهران بسيار زياد است، البته ميزان آمار اعضا را نيز بايد در نظر گرفت اما معتقديم نگاه به تهران بايد وي‍‍ژه باشد.

وي درباره کتابخانه‌های سیار نيز يادآوري كرد: باید با نگاه ویژه‌ای به کتابخانه‌های سیار نگریسته شود، چرا که اين كتابخانه‌ها با زحمت فراوان آماده‌سازی شدند و باید از آن‌ها استفاده شود. از همین رو آمادگی‌ام را براي پی‌گیری اين موضوع در فرصتی مناسب، اعلام مي‌كنم.

این مقام مسوول درباره پرداخت هدیه به كتابداران نيز توضیح داد: این موضوع مهم را در جلسه شورای معاونان مطرح و از آن دفاع کرده‌ام و از واعظی خواستم هدیه‌ای مانند مدیران به خدمتگزاران (هدیه ريیس جمهور) اعطا شود اما فکر می‌کنم این موضوع دچار مشکل اعتباری است، اگر بتوانیم این مشکل را حل کنیم به همکاران خدمتگزار خود هدیه را اعطا خواهیم کرد. 

معاون امور استان‌ها، مجلس و مشارکت‌ها همچنين از ترميم حقوق كتابداران خبر داد و افزود: اميدواريم در سال جديد با افزايش بودجه، وضعيت حقوق همكاران بهتر شود.

وی درباره بحث بودجه و پی‌گیری این امور در مجلس تصريح کرد: پی‌گیر کارهای مجلس هستم. به شدت در تلاشیم وضع اعتباری نهاد کتابخانه‌های عمومی بهتر شود، تمام مشکلات ما به بودجه و اعتبارات بازمی‌گردد، هرچند همه مشکلات با پول حل‌شدنی نیستند و برخي از آن‌ها را با انگیزه معنوی و اعتقادی می‌توان حل کرد.

سادات‌فاطمی در پایان سخنانش درباره کمبود کتابخانه در تهران گفت: در تهران با گرانی زمین مواجهیم به همين علت شاید بحث افزایش اعتبارات بتواند بخشی از این مشکل را حل کند.
 
وي بهترین راه‌حل اين مشكل را كمك گرفتن از خیران دانست و تاكيد كرد: با وجود گراني زمين و آسان نبودن انجام كارهاي عام‌المنفعه در تهران، همواره حسینیه‌ها و مساجد در اين شهر ساخته می‌شوند، چراکه اهل خیر در آن دخيل هستند، از این‌رو باید از انگيزه‌هاي معنوي خيران برای ساخت کتابخانه‌ها نیز استفاده شود.
 
سادات‌فاطمي به مديران كتابخانه‌هاي شهرستان‌هاي استان تهران توصيه كرد از فضای مساجد برای کتابخانه‌ها استفاده كنند.

در پايان اين بخش از اين نشست يك روزه، برخي از مديران شهرستان‌هاي كتابخانه‌هاي استان تهران از مشكلات خود با سيدجواد سادات‌فاطمي سخن گفتند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط