سه‌شنبه ۲۳ اسفند ۱۳۹۰ - ۱۴:۵۷
فهرست نهایی جایزه هانس کریستین آندرسن 2012 اعلام شد

جایزه هانس کریستین آندرسن در حالی فهرست نهایی نامزدهای سال 2012 خود را اعلام کرد که «محمد علی بنی اسدی» تصویرگر ایرانی نیز یکی از نامزدهای دریافت این جایزه است.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) به نقل از سایت این جایزه، 5 نویسنده و 5 تصویرگر کتاب های کودکان از میان 57 نامزد اولیه از 32 کشور برای دریافت جایزه هانس کریستین آندرسن 2012 انتخاب شدند. 

این جایزه که یکی از معتبرترین جوایز بین المللی در ادبیات کودکان و نوجوانان است، هر دو سال یک بار از سوی دفتر بين‌المللي كتاب براي نسل جوان IBBY، به نویسنده و تصویرگری در قید حیات که با مجموعه آثارش نقشی پیش برنده در ادبیات کودک داشته است، تعلق می گیرد. 

برندگان نهایی این دوره در تاریخ دوشنبه 19 مارس (29 اسفند) در نمایشگاه کتاب کودک بولونیا معرفی می شود. 

گروه داوی اسامی نامزدهای را در بخش برترین نویسندگان به ترتیب حروف الفبا و به این شرح اعلام کرده است :
ماریا ترزا اندرتو از آرژانتین که استاد خلق کتاب های پراحساس برای کودکان است ؛ کتاب هایی که پرعمق و شاعرانه هستند و در طیف متنوعی ارایه می شوند. 

پل فلایش من از آمریکا که نقشی نوآورانه و منحصر به فرد در پیشبرد ادبیات کودکان داشته است. گروه داوری به ویژه از توانایی او برای خلق شخصیت ها و موسیقی خاص آثارش تجلیل می کند. 

بارت مویاارت
از بلژیک که با خلق شخصیت هایی قوی در فضایی شاعرانه از زبانی استفاده می کند که ترکیبی از طنز و جدی است. 

ژان-کلود مورلوا
از فرانسه نویسنده ای برای کودکان و نوجوانان در سطوح مختلف است؛ از نثرهای شاعرانه تا آثار خیالی و آثار واقعی. موسیقی منبعی الهام بخش برای او در آثارش است. 

بیانکا پیتسورنو
از ایتالیا که از خیالپردازی و متون سیال برای تقسیم احساسش با خوانندگانش بهره می گیرد و از طنز و مفاهیم ماهرانه برای خلق شخصیت هایش استفاده می کند. 

5 نامزد در بخش تصویرگری کتاب کودک شامل این شخصیت ها است :
محمد علی بنی اسدی از ایران که از تکنیک های مختلف، رنگ ها و حس لطیف طنز در آثارش استفاده می کند. 

جان برنینگام
از بریتانیا که استحکامی خوشایند را با پاکی و جدییتی در سطح بالا با هم ترکیب می کند و با استفاده از خطوط و رنگ ها، با خواننده ارتباط برقرار می کند. 

راجر ملو
از برزیل که با خواننده درباره فرهنگ مردمی ، افسانه های قدیمی و سنت های برزیل سخن می گوید و از سبک هنری خود برای بیان این احساسات کمک می گیرد؛ با رنگ هایی درخشان و تصاویری که پر از معانی هستند. 

پیتر سیس
از جمهوری چک که اصالتی فوق العاده دارد و از خیال پردازی های پرقدرتش برای خلق داستان هایی پیچیده و کاملا مستند بهره می برد و در این راه از تکنیک های هنری و طراحی متفاوت بهره می گیرد. 

خاویر زابالا
از اسپانیا که از قدرتی بزرگ برای انتقال زبان گرافیکی با علایم روایتی برخوردار است و این کار با نمایشی پیچیده، انتقال مستقیم حسی و با ارایه جزییات انجام می دهد. 

گروه داوری 10 نفری به ریاست ماریا یسوس گیل از اسپانیا کار داوری این دوره را انجام داده است. این گروه متشکل است از: آناستازیا آرخیپووا از روسیه، فرانسواز بالنگر از فرانسه، ارنست باند از آمریکا، سابینه فوکس از اتریش، آیفر گوردال اونال از ترکیه، یان هانسون از سوئد، اوا کالیسکامی از یونان، نورا لیا سورمانی از آرژانتین ، سحر ترهنده از ایران و رجینا زیلبرن از برزیل. 

محمد علی بنی اسدی متولد سال 1334 در سمنان است و در سال 1380 مدرک کارشناسی ارشد تصویرسازی را ازدانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران دریافت کرده است. وی که تصویرگر بیش از 85 کتاب کودکان و نوجوانان از 1361 تاکنون است، عضو شورای کتاب کودک سروش، عضو موسسان و رییس هیات مدیره دوره اول انجمن تصویرگران کتاب کودک و نوجوان و عضو شورای برنامه‌ریزی و برگزاری تمامی دوره‌های دوسالانه‌های کاریکاتور و تصویرگری بوده است.

بنی‌اسدی پیش از این نیز تندیس هانس کریستین آندرسن را از جشنواره روز جهانی کودک (بزرگداشت هانس کریستین آندرسن) در سال 1384 دریافت کرده است.

گزارشگر: مازیار معتمدی

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها