شنبه ۲۰ اسفند ۱۳۹۰ - ۱۱:۰۷
«هفت سين كتاب» در شهر كتاب ساوه چيده شد

جلسه نقد مجموعه داستان «خويشخانه» نوشته آيت دولتشاه در شهر كتاب ساوه برگزار شد. در اين جلسه مجموعه‌اي از كتاب‌هايی كه در سال 1390 در اين مركز نقد شده‌اند نيز، به معرض ديد بازديدكنندگان درآمد.

 به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، محسن حكيم‌معاني درباره اين مجموعه داستان گفت: یکی از مشخصات مهم مجموعه داستان کوتاه «خویش‌خانه» عنصر مرگ است که در عموم داستان‌های این کتاب تکرار می‌شوند. تم مرگ ويژگي غالب اين داستان‌ها بوده است.

وي افزود: گاهی در اين داستان‌ها با مرگ به مثابه یک کاریکاتور مواجه هستیم. گاهي شخصیت اصلی داستان خودش مرده، ولی بعد از مرگ هم دارد روایت می‌کند و این یک مواجه دیگرگونه با مرگ است! یعنی پس از اینکه راوی می‌میرد انگار هیچ اتفاقی صورت نپذیرفته و روند روایت به همان صورت كه قبل از مرگ انجام بوده، ادامه پیدا می‌کند. سرنوشت مرگ در داستان دولتشاه تمام نمی‌شود و در بعضی از آن‌ها یک دغدغه دايم است.

حكيم‌معاني گفت: شگفتی؛ عنصر دیگری است که در این مجموعه داستان از طرف نویسنده بکار برده می شود و نویسنده از جهل خواننده استفاده برده و از آن یک شگفتی می‌سازد. 

اين روزنامه‌نگار در ادامه افزود: بعضی از داستان‌هاي اين كتاب فاقد طرح و پیرنگ هستند و ما با یک منطق درونی در این داستان‌ها مواجه نیستیم. در حالي كه اتفاقاتی که در داستان می‌افتد حتما نباید تابع منطق بیرونی داستان باشد اما طرح و پیرنگ داستان باید از یک منطق درونی تبعیت کند. 

حکیم‌معانی در پایان تصريح كرد: زاویه دید روایت اکثر داستان‌هاي اين كتاب راوی اول شخص است که گاهی بصورت اول شخص ناظرو گاهی اول شخص جمع و در مواقعي نيز راوی اول شخص به راوی سوم شخص است.

مجموعه داستان «خويشخانه» سال گذشته (1390)، ‌از سوي نشر افكار راهي بازار كتاب شد. 

اين نشست روز جمعه، 19 اسفند در شهر كتاب ساوه برگزار شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها