به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، کتاب «کودکآزاری از علتشناسی تا پاسخدهی» به قلم سیدمهدی سیدزاده ثانی، بهروز جوانمرد، امیر ایروانیان، نفیسه متولیزاده نایینی، محسن مالجو كه به همت انتشارات خرسند و از طرف معاونت حقوقی و توسعه قضایی قوه قضاییه منتشر شده با حضور سه نفر از نویسندگان کتاب، سیدمهدی سیدزاده ثانی، امیر ایروانیان کارشناس جرمشناسی، محسن مالجو، کارشناس حوزه جامعهشناسی و سپیده باطبی دبیر نشست، عصر روز شنبه (20 اسفند) در سرای اهل قلم خانه کتاب نقد و بررسی شد.
در این جلسه، ابتدا دکتر امیر ایروانیان درباره این کتاب گفت: در حوزه علوم انسانی موضوعی که تحقیق میشود معمولا تکراری است و موضوع جدید کمتر وجود دارد ولی ما سعی کردیم به این موضوع در کتاب نگاه جدیدی داشته باشیم و از نگاه تعریف شدهای که وجود داشت فراتر رویم.
وی افزود: در کتاب «کودکآزاری از علتشناسی تا پاسخدهی» سعی شده موضوع کودک آزاری شناخته و از ابعاد مختلفی به آن نگاه شود و اين امر نشان ميدهد كه رویکرد ما به این مفهوم جامعهشناختی است.
ایروانیان با تأکید بر اینکه در این کتاب به دنبال شناسایی عوامل کودک آزاری بودیم، گفت: بحثهای تطبیقی با حقوق كانادا، مالزی و اسناد بینالمللی این حوزه و همچنین مباحث مربوط به مجموعه قوانینی كه در این حوزه در ایران وجود دارد و جایگاه کودک در قوانین ایران در کتاب بحث شده است.
وی عنوان کرد: در بخش دوم کتاب وارد حوزه عملیاتی میشویم و 9 سازمان و عملکرد آنها در رابطه با مقوله کودک آزاری را تحلیل کردیم، هرچند این تحقیق با همکاری قوه قضاییه انجام شد ولی قوه قضاییه ما را در تحلیل آزاد گذاشت و برون سازمانی عمل کردیم.
در ادامه دکتر سیدزاده ثانی به توضیح بخشهای کتاب پرداخت و گفت: کتاب شامل دو بخش کلی است که بخش اول شامل مبانی نظری مربوط به بحث كودك آزاری و ریشههای تاریخی شكلگیری آن است.
وی افزود: در بخش دوم كتاب، بهطور خاص بر حقوق ایران تاكید شده و عملكرد سازمانهایی كه دستاندركار بحث كودكآزاری بودهاند، نقد و ارزیابی شده و در واقع كارنامه اجرایی و عملیاتی آنها در پاسخدهی به بحث كودكآزاری بررسی شده است.
سیدزاده ثانی در بخشی دیگر از سخنانش با ارايه آماری از انواع کودک آزاری گفت: کودک آزاری به چهار دسته تقسیم میشود؛ جسمی، عاطفی، جنسی و کودک آزاری ناشی از غفلت که مهمترین و پردامنهترین نوع کودک آزاری مربوط به کودک آزاری ناشی از غفلت است که بیشتر از سایر انواع کودک آزاری مخفی میماند.
مالجو نیز درباره روش تحقیق کتاب گفت: یکی از نقاط مثبت در این کتاب استفاده از روش کیفی است و ابزار ما مصاحبه با افراد بود، در موضوعاتی که جنبه خصوصی دارد روشهای تحقیق کیفی که انعطاف بیشتری از روشهای کمی دارند بهتر جواب میدهد.
وي در ادامه برخی از مشاهدههای تیم تحقیقاتی کتاب را در قالب مثالهای عینی بازگو کرد و به نقد برخی از عملکردهای نهادهای متولی در حوزه حمایت از کودکان آسیب دیده پرداخت.
در این جلسه، همچنین به پرسشهای حاضران در نشست در رابطه با کودکآزاری و راهکارهای آن پاسخ داده شد.
یکشنبه ۲۱ اسفند ۱۳۹۰ - ۱۰:۴۱
نظر شما