«كاراگاه سركرده» اثر «داريوش عابدي» براي چهارمين بار منتشر شده است. داستان اين كتاب در دوران انقلاب اسلامي ميگذرد.
«داريوش عابدي» در اين كتاب، زندگي نوجواني را روايت كرده است كه به داستانهاي پليسي علاقه دارد و ميخواهد در بزرگسالي كارآگاه شود.
از قضا در محلهي آنها كاراگاهي زندگي ميكند كه با ساواك همكاري دارد و به كاراگاه سركرده معروف است: «کارآگاه سرکرده٬ بیشتر شبیه کارگاههایی بود که تبهکارها را دستگیر میکردند. دلم میخواست وقتی بزرگ شدم٬ مثل او شوم. یک کارآگاه تمام عیار بود. بچهها میگفتند پلیس مخفی است...»
از سوي ديگر دايي اين نوجوان فردي انقلابي است كه به تازگي از زندان آزاد شده و كارآگاه سركرده هم مامور زير نظر گرفتن اوست.
كارآگاه براي اينكه راحتتر به هدف خود برسد با اين نوجوان ارتباط برقرار ميكند و در نظر دارد از او به عنوان یک مأمور مخفی استفاده کند تا رفتارهای دایی و پدرش را زیر نظر بگیرد. البته شخصيت اصلي داستان پس از مدتی از طریق دایی خود به مأموریت کارآگاه پی میبرد و تصميم ميگيرد به او در فعالیت انقلابی کمک کند.
او در اين راه با اتفاقات زيادي روبهرو ميشود: «با دقت نگاهش كردم. سركار الوندي بود... خواستم از جايم بلند شوم كه صدايش بلند شد: «بچهها، وقت نماز است» يك دفعه از آن طرف خيابان، چند نفر آمدند اين طرف... يكي از بچههاي سال سوم بود. يك كم اين طرف و آن طرفش را نگاه كرد و بعد با اسپري شروع كرد به نوشتن شعار روي ديوار. پشت بشكهي زباله كز كرده بودم. پس تمام اين كلكها، زير سر سركار الوندي بود. مرا بگو فكر مي كردم توي خيابان نگهباني ميدهد كه شعارنويسها را گير بيندازد. نگو خودش سردستهشان بود و به آنها خط و ربط ميداد...»
چاپ چهارم کتاب «کارآگاه سرکرده» در 144 صفحه و با قيمت 2900 تومان از سوي انتشارات سورهي مهر منتشر شده است.
دربارهي داريوش عابدي نويسنده اين كتاب هم بد نيست بدانيد او متولد سال ۱۳۳۶ در مازندران است.
نخستین مجموعه داستانش در سال ۱۳۶۶ به اسم «آنسوی مه» چاپ شد. پس از آن به ترتیب مجموعه داستانهای چون «زنگ آخر»، «غم این خفته» و کتابی آموزشی در حوزهي داستاننویسی برای نوجوانان به نام «پلی به سوی داستاننویسی» را به چاپ رساند.
رمانهای «من، بابا و یک کماندو»، «افسانهي سهند و سندباد» و «بابابزرگ خوب من» از ديگر آثار او هستند.
نظر شما