دوشنبه ۱۵ اسفند ۱۳۹۰ - ۱۴:۳۶
«امير نوبراني» از 4 سال اسارت نوشت

«امير نوبراني» خاطرات خود از 4 سال اسارت در كمپ 9 اردوگاه رماديه عراق را به نگارش درآورد. اين اثر كه مرحله ويراستاري را سپري مي‌كند، توسط انتشارات پيام آزادگان منتشر خواهد شد.-

نوبراني در گفت‌وگو با خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا) اظهار كرد: محور اصلي كتاب «قاطع 2» خاطرات دوران اسارتم از سال 1365 تا 1369 است اما قبل از بيان اين خاطرات، نگاهي گذرا به خاطرات گذشته،‌ از كلاس چهارم ابتدايي تا زمان حضور در جبهه های دفاع مقدس و اسير شدنم داشته‌ام. 

وی كه تمايل چنداني به نگارش خاطرات خود نداشته و به درخواست دوستانش اين كتاب را نوشته است، گفت: بر اين باور بودم كه جبهه رفتن و اسير شدن من براي خدا بود بنابراين ضرورتي به نگارش خاطرات آن ها نمي‌ديدم. از سوي دیگر اين تصور هم برايم وجود داشت كه ديگران نوشتن اين خاطرات را ريا نپندارند اما بعد از درخواست دوستانم و طلب خیر از قرآن كريم، كار نوشتن خاطراتم را آغاز كردم.

نوبراني درباره كتاب‌هاي خاطراتي كه تاكنون درباره اسرا نوشته شده است افزود: نويسندگان نتوانسته‌اند واقع‌بينانه و به دور از زياده گويي ماجرا‌هاي آن دوران را شرح دهند. اين ضعف در فيلم و سريال‌هاي تلویزيوني در این باره هم وجود دارد. 

وی ادامه داد: البته كتاب‌هاي انتشارات پيام آزادگان به مرور زمان بهتر شده‌ اند و به كار بردن عناصر داستاني در روايت خاطرات باعث بهتر شدن شرح حوادث مي‌شود.

نوبراني دراين باره كه چرا نگارش خاطراتش را به نويسنده‌اي نسپرده است گفت: معتقدم وقتي خود خاطره‌اي را مي نويسم فراغ بال بيشتري براي شرح حوادث و گاه بال و پر دادن به ماجراها دارم. البته كتاب «قاطع 2» با كمك كارشناسان انتشارات پيام‌آزادگان چندين بار بازنويسي شده است. 

وی درباره عنوان كتاب توضيح داد: در ابتدا مي خواستم نام كتاب را «يادمان غربت» بگذارم اما «قاطع 2» را مناسب‌تر ديدم زيرا در اردوگاه رماديه سه بخش وجود داشت كه هيچ يك با هم ارتباطي نداشتند. عراقی‌ها بخش را در اردوگاه، قاطع مي‌خواندند. من هم در قاطع 2 بودم. به همين دليل نام كتاب را كه روايتي از خاطرات آن بخش از اردوگاه رماديه است، چنین انتخاب كردم. 

نوبراني درباره ويژگي‌هاي اين خاطرات گفت: تلاش كرده‌ام خاطرات را بر اساس زمان رويداد آن ها بنويسم اما ممكن است برخي تاريخ‌ها درست نباشند زيرا اين خاطرات را پس از آزاد شدن و بازگشت به ايران نوشتم و فقط يادداشت‌هاي كوچكي درباره برخي جريان‌ها در اختيارم بود. 

وي افزود: براي تطبیق خاطرات از دوستانم كه در يك بخش با هم اسير بوديم خواستم كه خاطرات مشترك را برايم بازگو كنند اما متاسفانه به دليل گرفتاري‌، چندان استقبالي نكردند و تنها عده معدودي با من همكاري كردند. تمام خاطراتم، مبنای واقعی دارند و فقط در بيان برخي از آن ها، براي حفظ آبروی افرادي كه در اردوگاه كارهاي منفي انجام مي‌دادند،‌ نامشان را تغيير داده‌ام. 

كتاب «قاطع 2» با موضوع خاطرات اسارت در اردوگاه های ارتش متجاوز صدام در سال های جنگ تحمیلی عراق علیه ایران، در 300 صفحه دست نويس به انتشارات پيام آزادگان سپرده شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها